1 Septembrie 2011 publicat în Horoscop 230 share-uri

Horoscopul pe care vi-l propunem astazi este unul cu iz oriental, similar intr-o oarecare masura celui european, insa extrem de diferit in acelasi timp. Fiecarui semn astrologic iranian ii corespunde o zeitate, dar si un anotimp, zeul care il guverneaza imprimandu-i trasaturi specifice.

Zeitatea guvernanta a zodiei: Vohu Manah

Semnul astrologic Bahman este guvernat de Vohu Manah, zeu care, conform mitologiei persane, apartine grupului de zei benefici Amesha Spentas. Vohu Manah protejeaza vietuitoarele pamantului, semnificand totodata si intelepciunea si capacitatea de a crea. Acest zeu este desemnat sa conduca sufletele celor merituosi pe meleagurile paradisului. El imprima nativului Bahman trasaturi precum inteligenta, creativitate, non-conformism, o judecata frumoasa, dar si imaginatie si creativitate. Bahman este animat de dorinta de a face bine celorlalti, crezand ca poate schimba lumea prin actiunile sale. Bahman este un idealist convins. Are standarde ridicate si tinde catre elitism. Este caracterizat adesea ca fiind excentric si rezervat, nesociabil. Are tendinta de a se retrage in lumea sa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Zodia ESFAND – 19 Februarie – 20 Martie

Zeitatea guvernanta a zodiei: Spenta Armaiti

Cea din urma luna a anului este dominata de o zeitate feminina extrem de interesanta a mitologiei persane si anume Spenta Armaiti. Spenta Armaiti simbolizeaza iubirea neconditionata si devotamentul, fiind considerata mama spirituala a tuturor fiintelor de pe pamant. Figura sa maternala este asociata si cu Mama Natura, fermierii si pastorii venerand-o si cinstind-o in mod deosebit pe zeita. Spenta Armaiti imprima nativului Esfant trasaturi precum afectiune, bunatate sufleteasca, capacitatea de empatie si de compasiune fata de ceilalti. Esfant are o mare putere de sacrificiu si de daruire, lasandu-se pe sine pe un plan secundar pentru a-i face pe ceilalti fericiti. Esfant accepta oamenii asa cum sunt, fara sa incerce sa ii schimbe. Este o fire sensibila si poate fi ranita cu usurinta. Este lipsita uneori de spirit practic si are tendinta de a fi indolenta fata de propria persoana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri