24 aprilie - Luna plină în Scorpion vine după o conjuncție puternică Jupiter-Uranus în Taur, cum nu am mai avut din 1941: Cutremur și restructurare! Farul care face lumină printre secrete adânc păzite

23 Aprilie 2024 publicat în Spiritualitate 65 share-uri

Pe 24 aprilie, ora 2:49  (ora României), pe bolta cerească înstelată putem admira o frumoasă lună plină menită să ne lumineze drumul la propriu și la figurat, în modul cel mai surprinzător posibil. Din perspectivă astrologică, Luna Plină de pe 24 aprilie cade la 4 grade în semnul Scorpionului și realizează un careu cu Pluto și o opoziție cu Soarele în Taur. Un fenomen cu un impact extraordinar, ale cărui influențe vor fi resimțite ÎNCĂ 2 SĂPTĂMÂNI DE ACUM ÎNCOLO!

Totodată, acest eveniment vine pe un fundal astral deosebit și anume conjuncția dintre Jupiter și Uranus care a avut loc recent, pe 21 aprilie, un eveniment rar care are loc o data la 14 ani.

Mai mult, alinierea dintre Jupiter și Uranus în Taur este un eveniment unic în viață și ultima oară când a avut loc în acest semn zodiacal a fost în 1941. Dacă ne afectează în vreun fel anume toate aceste evenimente? Cu siguranță că da!! Conjuncția lui Jupiter cu Uranus poate aduce unele oportunități absolut fabuloase și ne poate susține în a ne crea un viitor mai bun și în a ne depăși propriile limitări și condiționări, un viitor în care abundența, resursele și stabilitatea fac parte firească din viață noastră și în care facem alegeri diferite. Alegem pentru noi, alegem pentru binele nostru, alegem în mod autentic și alegem cu sufletul….

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Totodată, contracarând și contrabalansand efectele unei Luni pline intense în Scorpion, conjuncția Jupiter-Uranus favorizează și evoluția emoțională și spirituală și ne ajută să reinstauram armonia în relații, chiar și în acelea care par iremediabil compromise. După furtună, se va instala claritatea și vom percepe relațiile cu alți ochi.

De pe altă parte, această Lună Plină care urmează conjuncției dintre Jupiter și Uranus are loc în semnul Scorpionului, un semn cardinal fix, ceea ce poate cauza o dinamică provocatoare. Influența lui Pluto asupra acestui eveniment este resimțită destul de bine în zilele care preced Luna Plină și în perioada de 2 săptămâni de după această lună plină și poate fi distructivă într-o oarecare măsură. De aceea, mare atenție la cum ne gestionăm emoțiile în această perioadă, mai ales dacă aparținem semnelor fixe (Taur, Scorpion, Vărsător și Leu) sau avem marcaj în aceste semne în astrogramele natale.

Emoțiile pot avea fluctuații de zile mari, pot fi foarte, foarte intense și schimbătoare și ne pot atrage cu ușurință în anumite conflicte de putere sau în divergențe de opinii care se pot solda cu mici cutremure emoționale, amplificate bineînțeles de ego și de ambiții personale. Careul Lunii pline cu Pluto poate declanșa prea ușor mici crize personale sau conflicte în cercul nostru apropiat în care manipularea, sentimentele de nemulțumire, emoțiile ascunse, geloziaa sau jocurile bazate pe învinovățire nu sunt străine de noi sau de ceilalți. Emoții vechi sau amintiri de demult, crezute îngropate, pot refula și ele sau pot ieși la suprafață cu o putere care ne sperie și pe noi căci le-am crezut dispărute.

Energia Scorpionului poate fi intensă, tulburătoare, dar și transformatoare în același timp, iar polaritatea axei Taur – Scorpion ne provoacă să găsim acel echilibru subțire între ce ÎMI aparține (Taurul) și ce ÎȚi aparține, între stabilitate (Taurul) și transformare (Scorpionul). În timp ce Taurul se axează pe valorile personale și este preocupat de formă, de materie, de bunurile materiale și de ceeea ce posedă, Scorpionul este preocupat să destructureze forma și să o refacă, să aducă schimbarea, să își împărtășească bunurile.

Foto: Linggakun /Shutterstock

Dacă Taurul este atras de micile și simplele detalii ale vieții, cele palpabile și tangibile, Scorpionul gravitează în mod inefabil asupra tot ceea ce nu poate fi atins. Este un vânător de mistere și atras într-un mod fatidic de complexitățile și enigmele vieții. Scorpionului nu îi plac banalitațile, vrea foc, profunzimi, mistere, este semnul morții și al renașterii și ne ajută să scăpăm/ să ne eliberăm de tot ceea ce nu ne mai servește.

Scorpionul este atras și de lumea subtilă și de latura nevăzută a vieții așa că în această perioadă ne este mai ușor să ne conectăm la conștiința superioară sau chiar să intrăm în contact cu spiritele noastre călăuzitoare, cu strămoșii noștri din liniile transgenerationale sau chiar să primim semne de la persoane dragi care nu se mai află în aceste dimensiuni.

Totodată, energia Scorpionului ne pune față în față cu umbrele noastre, cu părțile noastre întunecate și cu karma noastră. De aceea, este posibil să aflăm fără voia noastră niște informații noi suprinzătoare sau să ni se dezvăluie niște secrete din familia sau neamul nostru, niște taine pe care poate le intuiam, dar de al căror adevăr ne cam feream să îl înfruntăm. Partea bună și pozitivă a unei Luni Pline în Scorpion este că ne putem rupe sau îndepărta de anumite obiceiuri nesănătoase, comportamente sau convingeri autodistructive, ceeea ce poate atrage după sine îmbunătățirea conexiunilor și a dinamicii relațiilor noastre.

Minciunile pot ieși și ele la suprafață în această perioadă sub diverse forme, măștile pot cădea cu ușurință și vom fi nevoiți să stăm față în față cu adevărul propriu sau cu adevărul despre alții. Suntem însă pregătiți să confruntăm ceea ce ni se dezvăluie? Am face bine ca da fiindcă autenticitatea este esențială atunci când energia Scorpionului este puternic activată precum este acum.

Chiar dacă lumea din jurul nostru poate părea ușor haotică sub impactul acestui eveniment și emoțiile pot fi la extreme, dacă ne conectăm la lumea fascinantă din interiorul nostru, putem beneficia din plin de darurile Scorpionului. Da, acesta ne dezgroapă niște sentimente, frici, dureri, răni sau traume adânc ascunse, dar posedă și darul vindecării și eliberării de ele, ne ajută să ne reînnoim și transformăm spiritual, să avem acces mai ușor la un grad de înțelepciune profundă și la o intuiție ieșită din comun, să ne accesăm puterea interioară într-un mod mai profund, să conștientizăm niște revelații adânci sau chiar să încheiem niște cicluri definitiv pentru a lăsa loc altora noi să se deschidă.

Foto fr si main: iWUTJRW /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri