Saturn în Pești - primul eveniment cosmic de mare amploare din 2023: Au loc schimbări majore de energie, decontări karmice, manifestarea unor dorințe în realitate!

1 Martie 2023 publicat în Horoscop 2113 share-uri

După o perioadă de aproape 2 ani în care Saturn s-a aflat în semnul Vărsătorului, a venit timpul pentru o schimbare majoră de energie, urmând ca începând cu data de 7 martie planeta care guvernează karma și structurile să se mute în ultimul semn al zodiacului, semnul Peștilor.

Saturn are un ritm de mișcare destul de lent și pentru a traversa întreg zodiacul este nevoie de un ciclu de 28-30 de ani așa că atunci când îl încheie și se află în ultima zodie, importanța acestui fenomen este covârșitoare din punct de vedere astrologic. Prin urmare, trebuie să menționăm că vom mai avea parte de tranzitul lui Saturn în semnul Peștilor abia în anul 2052 astfel încât am face bine să ne asumăm cu această ocazie lecțiile cu care vine la pachet.

Saturn se va afla în semnul Peștilor până pe 24 mai 2025 unde va parcurge un tranzit de câteva luni în semnul Berbecului, iar din data de 31 august 2025 și până pe 13 februarie 2026 va reveni în semnul de apă al Peștilor. În astrologie, Saturn este considerat o planetă care simbolizează autoritatea și responsabilitatea, regulile și structurile, poate fi plin de limitări și să ne ceară lucruri extrem de logice, precise, structurate, care nu lasă loc de haos sau echivoc. De asemenea, Saturn se poartă de multe ori ca și cum ar fi el însuși un instrument sau un facilitator karmic. El vrea să ne învățăm unele lecții, vrea să ne maturizăm, să creăm structuri și limite în viețile noastre și să mergem mai departe cu temele făcute.

Prin urmare, acest tranzit al lui Saturn în semnul Peștilor poate fi pentru o bună parte dintre noi sau chiar la un nivel colectiv despre unele reechilibrări karmice (care vizează îndeosebi tot ceea ce ține de natura zodiei Pești) –fiind în ultima zodie, vorbim și despre încheierea unui ciclu evolutiv, despre corectări, procesări și reevaluări acolo unde am comis erori sau greșeli (la nivel spiritual, emoțional, față de cineva etc), despre valorizarea propriei vieți și a visurilor personale, despre ce nu am făcut în trecut și trebuie să facem neapărat acum, despre asumarea unor experiențe de viață prin care ne vom conștientiza puterea personală și ne vom depăși niște limite despre care nu am fi crezut vreodată că le putem surmonta.

Foto: Vadim Sadovski /Shutterstock

Saturn în Pești ne invită să ne acceptăm umbre și părți ascunse din noi, să ne depășim unele slăbiciuni, frici din subconștient, patternuri comportamentale sau dependențe, să scobim adânc în trecut pentru a curața și a vindeca, să avem încredere în noi și gânduri pozitive și pline de speranță și să încercăm pe cât posibil să stăm departe de anxietate, vicii, îngrijorări (chiar dacă par fondate), gânduri toxice sau negative și tendința de a ne victimiza. Saturn nu este o planetă care să ne ierte prea ușor dacă greșim sau dacă luăm decizii și hotărâri fără să analizăm bine înainte, fără să ne asigurăm că ceea ce alegem are un impact SĂNĂTOS asupra noastră. Și nici nu ne va ierta dacă nu aducem un pic de structură chiar și în acele zone ale vieții nostre în care pare că nici nu poate fi vorba de așa ceva momentan.

Saturn este o planetă puternică și ne cere să preluăm controlul asupra a ceea ce simțim, trăim și implementăm în jurul nostru, să construim mai mult decât să ne complacem sau să ne plângem de milă, dar și să ne uităm în adâncul nostru (doar Saturn este în Pești) și să manifestăm pentru noi înșine aceeași abnegație, înțelegere, empatie, grijă și iubire pe care o avem față de ceilalți.

Să nu luăm pe umerii noștri mai mult decât ceea ce putem duce – aceasta parte a fi încă una din lecțiile lui Saturn în Pești, să ajutăm și să sprijinim, dar în același timp să ne credem pe noi înșine când simțim că nu mai putem, să găsim o cale practică și de mijloc prin care toată lumea să fie mulțumită. Este posibil ca sub acest tranzit al lui Saturn în Pești să simțim că avem nevoie de mai multă odihnă, relaxare, de mai multă organizare și eficientizare, mai mult timp doar pentru noi, să ne schimbăm stilul de viață și regimul alimentar, menținându-ne pe tot parcursul anului, cu strictețe, autodisciplină și conștiinciozitate, toate acele schimbări care ne îmbunătățesc starea de sănătate mentală sau emoțională, care ne fac practic bine.

Pe de altă parte, zodia Pești, ultima din horoscop, este o zodie pur spirituală, plină de creativitate, misticism, imaginație, fantezie și iluzii, flexibilitate, o zodie deosebit de intuitivă care se lasă purtată asemenea apei de fluxul schimbărilor și de acele lucruri care nu se pot vedea sau percepe la o primă vedere. Peștii pot avea însă și rătăciri de credulitate, pot înota în mări nesfârșite de iluzii și fantezii, nu mai percep bine granițele dintre vis și realitate,

Practic, avem două forțe antagonice (Saturn și Pești), care par a se afla la poli opuși din perspectivă energetică, însă atunci când reușim să îmbinăm armonios aceste energii și să ne aliniem la potențialul lor, putem înțelege mai bine valoarea astrală a acestui eveniment și să profităm de ea. Atunci când învățăm lecțiile lui Saturn, drumul ne va deveni și el mai evident. Astfel, pe măsură ce Saturn se va mișca prin semnul Peștilor, ne putem mișca și noi odată cu el lăsându-l să ne călăuzească în a ne manifesta visurile și dorințele (trecute de mult doar de stadiul imaterial sau de visatul cu ochii deschiși și… atât) în realitatea tangibilă. Suntem somați să implementăm acele lucruri la care poate doar visăm (deschiderea unei afaceri, a unui nou proiect, poate scrierea unei cărți, achiziționarea sau decorarea unei locuințe dacă acesta ne este visul) și să muncim asiduu, asumat, cu tenacitate, persistență și inspirat totodată, pentru a fi în acord cu scopul nostru cel mai înalt.

Atunci când Saturn se află în semnul Peștilor putem vorbi de o revitalizare a aspectului spiritual, de o trezire spirituală atât la nivel individual, cât și la nivel colectiv. Sunt aduse în prim plan, la nivelul maselor de oameni, aspecte care țin de suflet, de chemările și nevoile sale, dar și chestiuni sau schimbări structurale care țin de religia în sine, de modul nostru ca societate în care îl percepem pe Dumnezeu și relația cu el. Saturn în Pești ne va ajuta să ne identificăm mult mai ușor chemarea sufletului, să ne structurăm mai bine gândurile, ne va binecuvânta cu mai multă disciplină și răbdare pentru a urma această chemare și pentru a ne implementa visurile și dorințele în realitatea prezentă.

Zodia Pești este o zodie de apă așa că este posibil ca în anumite părți ale lumii, în timpul acestui tranzit, omenirea să se confrunte ocazional cu perioade în care lipsa de apă este acută – ceea ce va atrage după sine eșecul unor culturi agricole, schimbări climatice și vreme anormală, cu unele conflicte internaționale ce pot viza cursul sau puterea energetică a unei ape, perioade de secetă și restricții, limitări sau constrângeri legate de acest element vital pentru civilizație și economia lumii. Atenție și la influențele neptuniene conferite de Pești căci această conexiune a lui Saturn cu lumea deziluziilor și a iluziilor se poate traduce fie prin elemente nerealiste legate de media și social media, de imagini false, știri false, de unele limitări și reguli impuse.

Foto fr si main: Ezume Images /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri