14 Decembrie 2022 publicat în Horoscop 1332 share-uri

Jupiter, o planetă matură, considerată a fi planeta norocului, a abundenței, a expansiunii și a optimismului, a avut o călătorie îndelungată și tumultoasă în 2022. O bună parte a anului a stat Marele Benefic în prima zodie a cercului zodiacal, în Berbec, a făcut apoi pentru un scurt timp cale întoarsă în Pești (28 octombrie – 20 decembrie) și urmează să se reîntoarcă, cât de curând, în zodia Berbec pentru a-și completa misiunea și a ne ajuta și pe noi să ne-o ducem la capăt.

Așadar, planeta Jupiter a mai intrat în semnul Berbecului odată cu data de 10 mai 2022 unde a rămas până pe 28 octombrie. Povestea merge însă mai departe și, deși a părăsit acest semn temporar, iată că revine în această zodie cardinală odată cu sfârșitul lunii, mai exact pe 20 decembrie, cu intenția serioasă de a mai rămâne pentru o bucată îndelungată de timp, până pe 16 mai 2023.

Reintrarea lui Jupiter în Berbec unde va rămâne pentru o bună parte a anului 2023 nu este întâmplătoare și va aduce după sine o nouă energie cosmică, una puternică și intensă, pe care este înțelept să o folosim într-un mod benefic. Dacă Jupiter în Pești ne-a determinat să punem mai mult preț pe vindecare și pe propriul suflet, îmbrățișându-ne pe noi înșine cu gentilețe și înțelegere, pe modul în care ne extindem spiritualitatea, imaginația, empatia și puterea de compasiune, Jupiter în Berbec ne va ajuta să ne extindem la un alt nivel, al curajului individual, al inițiativeu și al puterii personale. Jupiter în Berbec poate fi pentru unii dintre noi și despre noi începuturi, noi drumuri, noi alegeri sau schimbări.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Atunci când Jupiter este în Berbec vrem să ne simțim validați, impulsionați, sprijiniți, văzuți, iubiți, acceptați și încurajați să ne îmbrățișăm natura noastră de inițiatori și inovatori, deschizându-ne propriul drumul. Dacă Jupiter în Pești a fost asemenea unui moment de respiro și de introspecție, în care ne-am întors să ne pansăm rănile, să le îmbrățișăm și să le vindecăm, Jupiter în Pești cere mai multă acțiune de la noi, ne cere să nu ne dăm bătuți, să profităm de oportunități atunci când vom da nas în ele (și vom da, căci Jupiter este planetă care ne ajută să le manifestăm), să credem în noi și în îndeplinirea visurilor noastre.

Foto: Vadim Sadovski /Shutterstock

Berbecul este o zodie liberă, cu o energie preponderent masculină, o zodie independentă, îndrăzneață, cinstită, impetuoasă, curajoasă și pionieră, care nu se teme să se avânte acolo unde nu s-au avântat alții până acum și care nu se dă ușor bătută. Berbecul este un spirit liber, cu o voință pe care și-o autoeducă, iar în timpul acestui ciclu suntem încurajați și susținuți către naturalețea felului nostru individual de a fi. Această energie a Berbecului ne determină să fim perfect conștienți de dorințele noastre, dar și de felul în care putem lua atitudine pentru a ne concretiza aceste dorințe în planul fizic.

Nu este timp de stat și de meditat, pare a fi mesajul lui Jupiter în Berbec, ci de acționat, planificat, manifestat, ba chiar de lucrat cu noi înșine acolo unde simțim ca sunt punctele noastre slabe (suntem delăsători, de exemplu, avem tendința de a amâna prea mult, suntem nehotărâți, nu avem un plan bine pus la punct, ne lăsăm prea mult pradă propriilor temeri etc)…. Astfel, nu doar că ne facem planuri de cum ne putem concretiza aceste dorințe în realitate, dar începem să facem și pași înspre ele și să investim mai mult din resursele noastre acolo unde este nevoie, pentru a nu mai întârzia nicio secundă.

Jupiter în Berbec ne cere să credem în valorile proprii și preferă contactul direct și sincer cu ceilalți, fără menajamente sau minciuni, el preferă adesea calea cea dreapta și neocolită, cea neexplorată și revoluționară, chiar dacă poate părea mai dificilă fiindcă este încă netatonată.

Cu Jupiter în Berbec, norocul poate fi de partea noastră ori de câte ori decidem să facem ceva care servește propriului bine, dar și binelui celuilalt, atunci când avem inițiativă, când demonstrăm curaj, onestitate și entuziasm, când punem pasiune în ce facem și îi inspirăm pe ceilalți, când suntem noi înșine într-un mod asumat și acționăm în consecință, ținând cont și de ceilalți, în mod evident, când ne menținem credința puternică în univers și că putem orice, că ne putem schimba sau reinventa viețile, că putem merge mai departe, că putem construi și reconstrui chiar și de la zero dacă este nevoie.

Jupiter în Berbec poate aduce pentru fiecare din noi oportunități extraordinare așa că am face bine să fim ancorați în prezent și la noi înșine pentru a ne deschide la rândul nostru către ele și a profita de ele.

Jupiter într-un semn de foc cum este Berbecul ne poate face și să dăm curs unor aspecte negative precum identificarea cu propriile convingeri păreri sau opinii atât de puternic încât tindem să le respingem, minimalizăm sau să le negăm din start pe ale celorlalți dacă nu ne simțim pe aceeași lungime de undă. În exces și dusă la extreme, această energie negativă a lui Jupiter în Berbec ne poate conduce la egoism și centrare exagerată asupra sinelui, la manifestări negative și contradictorii cu ceilalți, la incapacitatea și refuzul de a învăța din greșeli trecute și din sfaturile celorlalți, la subiectivism, la perspective limitate care nu acceptă și alte puncte de vedere mai ample/diferite.

Tranzitul jupiterian în aspectul său pozitiv poate aduce bunăstare, bogăție, fericire și entuziasm, dar la polul opus poate aduce și probleme de comunicare în relațiile cu ceilalți, emoții distorsionate sau amplificate, așa că încercați să încercați să vă domoliți focul interior. Inconjurați-vă de oameni cu care rezonati, oameni care vă pot ajuta pe drumul vostru, dezvoltați emoții pozitive și relații de calitate.

Foto fr si main: NASA images /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri