Nascut in zilele de 3, 8, 13, 18, 23, 28 - zodia SACALULUI SACRU (puterea lui Anubis)
Foto: zeul sacal Anubis, Shutterstock
Sacalul era considerat si el un animal sacru al Egiptului antic. Fiindca era adesea intalnit in jurul mormintelor egiptene, sacalul a ajuns in timp sa fie asociat cu zeitati ale mortii, dar mai ales cu ANUBIS, zeul imbalsamarii si al mumificarii. Anubis era reprezentat adesea ca avand capul unui sacal, el fiind totodata cel care pazea cimitirele. El este zeul care tinea in maini balanta pe care era cantarita inima celui care a parasit lumea aceasta. In cazul in care inima acestuia era mai usoara ca o pana, atunci Anubis il conducea la Osiris. Daca in schimb inima acestuia cantarea mai mult decat o pana, atunci sufletul acestuia era destinat nefericirii pe lumea cealalta. Sacalul era insa sacru si pentru alti zei precum Duamutef, Wepwawet si Sed, asociati la randul lor cu moartea si cu actiunile care conduc sufletul in lumea de dincolo.
.
Nativii aflati sub protectia unui totem atat de interesant precum este sacalul si influentati de zeul Anubis nu pot fi decat niste persoane demne de toata atentia. Sunt caracterizati de obicei de catre ceilalti ca fiind persoane tacute, retrase, insa deopotriva misterioase si captivante. Au o viata interioara bogata si sunt atrasi de latura mistica si spirituala a vietii. Este drept ca sunt introvertiti, insa sunt totodata si progresisti, revolutionari in gandire si tehnica. Unul din scopurile nemarturisite ale vietii lor este acela de a-si imbogati spiritul si de a evolua in aceasta directie sau de a incerca sa patrunda adevarata esenta a lucrurilor. Sunt patrunzator de inteligenti, au sclipiri de genialitate si viziuni. Sunt fideli persoanei pe care o iubesc, insa trec adesea prin stari interioare si tind sa isi schimbe brusc starea de dispozitie. Capriciosi uneori, irascibili, nervosi, daca ii accepti asa cum sunt, te vei molipsi de la incredibila energie creatoare pe care o au. Pentru un moment prost pe care si-l asuma, vor incerca sa se revanseze inzecit.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?