10 Mai 2011 publicat în Horoscop 15 share-uri

Legenda spune ca ordinea in care au fost denumiti anii in zodiacul chinezesc (cu numele cate unui animal) corespunde celei in care s-au prezentat aceste animale (12 la numar) in fata lui Buddha atunci cand, parasind pamantul, a chemat la el toate animalele pentru a le vedea ultima data.

Idealuri: obtinerea de succese prin dirijarea subtila a celorlalti in directia dorita

Recomandari: mai multa incredere in tendinta fireasca de a munci consecvent si de a-si folosi intuitia

LEMNUL

Confera generozitate, altruism, dinamism, credibilitate, capacitate de convingere, simt moral, intelegere pentru ceilalti, iar uneori nerealism, nestatornicie si lacomie.

Idealuri: sa fie recunoscuti ca oameni de succes

Recomandari: trebuie sa-si indrepte defectele enumerate anterior, daca vor sa fie eficienti

FOCUL

Confera impulsivitate, dinamism, spirit conducator, originalitate, spirit creator, spirit aventuros, hotarare, capacitate de stimulare a celorlalti, sinceritate

Idealuri: sa conduca mari mase de oameni

Recomandari: sa-si cultive stapanirea de sine, spiritul de non-violenta, prudenta, altruismul fiindca doar astfel isi vor netezi drumul in viata

PAMANTUL

Confera stabilitate, responsabilitate, eficienta, inteligenta, intelepciune, spirit de organizare, conservatorism, simt practic, simt strategic, spirit conducator

Idealuri: sa aiba in permanenta o viziune corecta, exacta, asupra diferitelor probleme de viata cu care se confrunta

Recomandari: sa incerce sa-si cultive mai mult imaginatia, rapiditatea si gustul pentru schimbari

Aceste cinci elemente interactioneaza intre ele urmand o conceptie si o maniera de tratare foarte veche (este la fel de interesant cum aceasta abordare se regaseste, cu unele variatii, si la grecii antici, si la chinezi).

In natura, fiecare element se transforma in altul, formand deci un cerc neintrerupt. Astfel, metalul devine, prin topire, asemeni apei. Aceasta este asimilata de radacinile lemnoase ale copacilor. Lemnul este materia prima pentru foc, iar in urma arderii se transforma in cenusa (asimilata cu pamantul). In pamant se formeaza si se gasesc metale si tot asa.

In functie de aceste transformari se poate vedea cum fiecare element este dominat de un altul: metalul de foc (topire si prelucrare), apa de pamant (prin retinere si absorbtie), pamantul de lemn (prin fixarea si exploatarea solului de catre copaci), lemnul de metal (prin taierea sa cu o lama de metal).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri