3 Noiembrie 2023 publicat în Horoscop 50 share-uri

Pe 4 noiembrie, Saturn iese din mișcarea sa retrogradă și își reia mersul direct în zodia Pești și va rămâne în acest semn până în 2026, schimbând un pic regulile în peisajul astral și influențând energia săptămânii care îi urmează pentru mai pentru toate zodiile. Saturn este cunoscută ca fiind planeta karmei, profesorul astral, și efectele sale spirituale asupra noastre nu sunt deloc de neglijat.

Plasarea lui Saturn în hărțile astrale nu este întâmplătoare, rolul acestei planete este acela de a se asigura că suntem aliniați la aspirațiile și dorințele adevărate ale sufletului nostru. Este totodată și planeta responsabilităților, a asumării și a maturității, a disciplinei și a productivității, dar în același timp o planetă care dintr-o perspectivă astro-spirituală are lecții despre stabilitate, constrângeri, limitări și reguli de predat cu scopul creșterii noastre spirituale. Saturn nu prea știe să se joace, el testează.

În același timp, avem de-a face cu două energii care sunt cumva în opoziție. Energia adusă de Saturn este parcă matură, limitativă cumva, nu se simte deloc confortabil fără reguli, limite și granițe clare sau în condiții de rebeliune și nesupunere. Ea îndeamnă către muncă multă, eforturi, presupune organizare, planificare, consecvență și stabilitate, determinare și perseverența de a nu ne da bătuți.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Pe de altă parte, zodia Pești este o zodie mistică, o zodie a visarii, a empatiei, energia sa funcționează diferit, este asemenea apei, în liberă curgere, intuitivă, emoțională, iubitoare de haos și de libertate. Peștii se simt fabulos atunci când nu își simt libertatea deloc îngrădită, când nu există limite, parametri prestabiliți sau bariere atunci când vine vorba de exprimarea creativității, de a fi, de a lucra, de a se mișca în lume.

Foto: hideto999 /Shutterstock

Despre echilibrul dintre aceste 2 energii este și mesajul lui Saturn în mers direct în Pești. Ce putem face pentru a ne aduce visurile din cer înapoi pe pământ? Cum ne putem îngriji de tot ceea ce contează pentru noi și sufletul nostru, onorându-ne în același timp obligațiile? Oare avem nevoie de o schimbare de direcție sau de a prelua frâiele destinului în propriile mâini? Ce mai așteptăm pentru a ne trăi și a ne vedea visurile cu ochii, și nu doar cu ochii minții și ai imaginației?

În această perioadă, planurile ne sunt mult mai clare și limpezi, ne stabilim pas cu pas țelurile pe termen lung, având în vedere și realitatea care ne înconjoară. Da, pot exista limitări, provocări și diverse constrângeri pe parcursul traseului nostru, dar cum ne putem îndeplini visurile chiar și în aceste condiții, jonglând și trecând pe lângă ele ca peștele prin apă?

În consecință, odată cu ieșirea lui Saturn din retrograd, vom observa o îmbunătățire a mersului general al lucrurilor, mai ales atunci când vine vorba de chestiuni practice, palpabile, unde progresele vor fi vizibile. Odată cu Saturn în mers direct în Pești, simțim mai puternic ca niciodată acest imbold de a lucra și munci pentru a ne transforma visurile în realitate fără riscul de a ne pierde în iluzii și fantezii. Saturn direct este mai mult despre acțiune decât despre intenție și ne somează să abordăm viața, chiar și acele aspecte mai provocatoare ale ei, cu intenții și planuri clare.

Oricât de tentați am fi să încercăm în continuare să fugim de unele responsabilități și să ne scufundăm în analize și introspecții, chiar și cu riscul creării unor tensiuni cu ceilalți, acest lucru nu va mai fi posibil fiindcă pur și simplu suntem pregătiți să ne asumăm aceste responsabilități și să le facem față cu brio.

Nu mai este cazul să ne gândim la responsabilitățile noastre, la ce avem de făcut, la rostul nostru în lume, în propria viață, fiindcă Saturn în mers direct în Pești ne oferă aproape pe tavă răspunsurile de care aveam nevoie, ne clarifică multe aspecte, ne revigorează sufletele și ne ajută să ne imblanzim demonii și temerile care ne-au chinuit în perioada lui retrogradă din iunie și până acum. Dorințele noastre nu mai sunt simple dorințe la care visam cu ochii deschiși, ci par să aibă mai multă direcție și structură datorită felului în care ne canalizăm eforturile pentru a le îndeplini.

Foto fr si main: Elena11 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri