30 Iunie 2023 publicat în Horoscop 23 share-uri

Niciun Leu nu poate trece neobservat privirilor celorlalți: este un nativ solar, impunător, carismatic și plin de umor. Zodia Leu este guvernată de Soare și este înzestrată cu o energie debordantă, cu strălucire și spirit de lider. Leii au foarte multe calități, dar și câteva defecte pe care, dacă reușesc să le folosească în mod echilibrat, le vor putea transforma în puncte forte 

5 Defecte ale Leilor, pe care le pot transforma în puncte forte

De la egoism la grijă de sine

Există riscul ca Leii să cadă în capcana egoismului excesiv, ceea ce am putea spune că este opusul generozității lor uriașe. De obicei se întâmplă acest lucru atunci când au nevoie să protejeze ceva ce este al lor, ceva interior, poate o rană sau fac asta atunci când se simt vulnerabili. Leii pot transforma acest efect în punct forte dacă reușesc să înlocuiască egoismul cu grija de sine, să identifice momentele lor de vulnerabilitate și să încerce să vindece acele răni care încă sângerează.

Pentru unii, Leii sunt văzuți ca oameni aroganți

Este drept că L:ii nu sunt chiar cei mai modești nativi ai zodiacului. Le place să se laude cu realizările lor și cu aptitudinile pe care le au, iar într-un mediu mai puțin propice pot fi văzuți ca oameni lăudăroși și aroganți. Ca să poată transforma această tendință într-un punct forte, Leii ar putea să vorbească despre calitățile lor în fața potențialilor colaboratori, care pot afla astfel în ce domenii ar putea să lucreze împreună cu aceștia.

De la curaj la impulsivitate poate fi doar un pas

Uneori Leii pot pierde frânele și pot fi tentați să acționeze pe loc, impulsiv, fără a lua în considerare toate datele problemei sau consecințele acțiunilor lor. La o vârstă tânără poate că își pierd calmul și pot deveni mai furioși decât este cazul, dar mai târziu, când învață să-și controleze furia, ca fiecare dintre noi, această impulsivitate îi poate determina să ia decizii pripite, nechibzuite, pe care să le regrete mai târziu. Cel mai bine ar fi ca ei să găsească un echilibru între curajul de a acționa și răgazul pe care să și-l acorde înainte de a lua o decizie.

Pentru Lei poate fi dificil să accepte critica

Desigur, pentru fiecare dintre noi este dificil să acceptăm critica și nu este deloc comod și plăcut să o facem. Însă aceasta are foarte multe părți constructive, mai ales când vine de la persoane avizate și care nu critică cu rea intenție, în mod răutăcios. Un sfat pentru Lei ar fi să încerce să diferențieze critica răutăcioasă de cea constructivă și să o aprecieze cu adevărat pe cea din urmă. Nu oricine este dispus să fie sincer cu cineva astfel că nu oricine ne va critica sincer și ne va spune părerea sa. O critică realizată constructiv merită întotdeauna apreciată.

Nevoia de a fi apreciați de ceilalți

Ca și în cazul criticii, cu toții ne confruntăm, la un nivel diferit, cu nevoia de a fi apreciați, admirați, acceptați. Doar că Leii pot exagera în această privință și pot deveni furioși dacă nu obțin atunci când doresc aprecierea pe care și-o doresc. Mai mult decât atât, pot pica în capcana de a le face pe plac celorlalți doar ca să primească această atenție de care au nevoie în momentul respectiv. Pe măsură ce învață să se autoaprecieze, Leii vor simți tot mai slabă această nevoie.

Sursa foto articol: ivgaphotographer/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri