14 Iunie 2023 publicat în Horoscop 62 share-uri

Odată cu data de 11 iunie, Mercur, planeta comunicării și a intelectului, a ieșit din semnul Taurului și a intrat în zodia Gemeni unde va rămâne până pe 26 iunie 2023. Va urma o perioadă de aproximativ 2 săptămâni în care vom resimți această prezență luminoasă a lui Mercur chiar în semnul pe care îl guvernează și în care se simte cel mai bine. Plasarea lui Mercur chiar în semnul Gemenilor este de aceea una foarte puternică!

Mercur în zodia Gemeni un tranzit interesant ale cărui dimensiuni și influențe dorim să le explorăm puțin fiindcă vine la pachet cu o energie mai jucăușă, mai flexibilă, cu o atitudine mai puțin gravă și mai pozitivă.” Până la urmă, toate au o rezolvare și atunci când îți deschizi mintea, universul se deschide și el pentru tine”, aceasta pare a fi deviza lui Mercur în Gemeni, un Mercur mai înțelegător și indulgent cu noi decât alte planete…

Pe măsură ce ne vom înainta și ne vom acomoda cu noul tranzit, ne vom simți mai sociabili, mai deschiși către ceilalți și către lume în general, mai curioși și dornici să comunicăm, plini de idei și creativitate, vom simți nevoia să ne extindem orizontul perspectivelor asupra propriei persoanei și a ceea ce ne înconjoară. Atunci când se află în semnul Gemeni, Mercur ne sporește și gândirea, funcția cognitivă și agilitatea mentală, ne face să fim mai alerți din punct de vedere mental, să ne deschidem mintea. Succesul în domenii care țin de comunicare și cuvântul scris/vorbit, negocieri, învățământ și educație, tratative, transmiterea unor informații sau călătorii vine mult mai ușor.

Planeta Mercur este asociată cu zeul Mercur, mesagerul zeilor, cunoscut pentru rapiditatea și versatilitatea sa, pentru capacitatea sa extraordinară de comunicare și de a se mișca între lumea pământenilor și lumea zeilor. Astfel, Mercur în Gemeni dinamizează mult lucrurile, face ca totul să fie mult mai mobil, în mișcare, să procesăm informațiile foarte repede sau să trecem cu ușurință de la o conversație la cealalta. Întâlnirile cu rudele, cunoștințele noastre sunt mult mai dese, la fel și deplasările dintr-un loc în altul cu scopuri clare sau uneori pur și simplu pentru a întreține relații mai vechi, dar importante pentru suflet.

Foto: delcarmat /Shutterstock

Mercur era considerat a fi și protectorul comerțului, al curierilor și al negustorilor și este pus în legătură și cu modalitățile diferite de a gândi, dar mai ales cu gândirea logică și rațională, cu unele patternuri de a învăța, cu capacitatea de a ne adapta. De aceea, până pe 26 iunie ne putem așteapta la o comunicare mai bună, mai coerentă, mai intensă și mai clară cu cei din jurul nostru, la clarificarea unor subiecte dificile sau găsirea unor soluții în unele relații prin intermediul conversațiilor.

Vom avea tendința de a deveni mai sociabili, de a face pași către ceilalți, de a vorbi cu ei, de a ne împărtăși din gândurile noastre, de a ne reanima pur și simplu viața socială. De multe ori, prin intermediul comunicării vom găsi răspunsuri ale unor frământări interioare care nu ne dădeau pace sau pur și simplu, vorbind despre problemele noastre cu prieteni apropiați, ne oferim singuri răspunsul prin simplul fapt că îi prezentăm celuilalt “problema” dintr-un perspectivă mai detașată. În plus, observațiile pe care le emitem în aceste săptămâni sunt pertinente, ne decidem prompt și rapid asupra unor lucruri. La fel de posibil este însă să ne și răzgândim, cam cu aceeași rapiditate cu care am și luat o decizie.

Pe de altă parte, aspectele întunecate ale lui Mercur în Gemeni pot ieși și ele la iveală dacă nu ne menținem într-o direcție consecventă, onestă față de noi înșine, integră. Atunci când Mercur este în Gemeni, avem totodată și tendința de a ne simți mai distrași și lipsiți de atenție, împrăștiați în mai multe direcții deodată, să ne ancorăm în prea multe lucruri noi deodată, pradă concomitent mai multor gânduri și posibilități.

Foto: Elizaveta Ruzanova /Shutterstock

Mercur în Gemeni aduce în peisaj și tendința de a omite adevărul, de a ne pune în situații în care suntem prea indulgenți sau închidem ochii în fața minciunii și a înșelăciunii, așa că vă sfătuim să nu faceți rabat de la cine sunteți cu adevărat, de la ceea ce vă doriți cu adevărat, să nu faceți compromisuri care nu vă onorează ființa de dragul unei iluzii sau al unor cuvinte aparent frumoase, dar care riscă să nu treacă de stadiul de promisiuni sau de cuvinte nedublate de acțiuni sau fapte.

Mercur în Gemeni poate aduce totodată și o superficialitate a modului în care acumulăm cunoștințe (nu ne dorim neapărat să aprofundăm un subiect anume, ci să știm câte puțin din mai multe), o energie mai nervoasă pe alocuri și insistă și asupra jocului de cuvinte chiar și în situații unde consecințele pot fi serioase.

Foto fr si main: HappyRichStudio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri