Saturn retrograd în Pești: 17 iunie - 4 noiembrie – un tranzit astral cum nu am mai avut de 30 de ani! Calea responsabilității, calea care schimbă vieți

15 Iunie 2023 publicat în Horoscop 56 share-uri

Saturn retrograd în Pești nu este un tranzit deloc deranjant așa cum poate părea la o prima vedere, ci este aici să ne învețe unele lecții valoroase. Având în vedere că nu am mai avut parte de un tranzit al lui Saturn retrograd în semnul Peștilor de 30 de ani, ne putem da seama de importanța lui și de seriozitatea cu care suntem somați să ne reexaminăm modalitățile în care aducem un sentiment puternic al stabilității în viețile noastre.

Pe data de 17 iunie, Saturn va retrograda în semnul Peștilor și va rămâne în mișcare aparent retrogradă în acest semn până pe 4 noiembrie 2023. Atunci când o planetă care este asemănată unei figuri autoritare mai rigide, impunând în jurul sau anumite restricții și reguli, își începe mișcarea retrogradă într-un semn spiritual, liber, eteric și plin de imaginație precum este cel al Peștilor, este evident că avem de-a face cu două energii contrastante care se cer echilibrate. Energia Peștilor este una a emoțiilor, a visării, în timp ce energia lui Saturn este una logică, practică, dar care ne învață să visam măreț și să depunem eforturi pentru visurile noastre.

Saturn este Marele înțelept în astrologie, planeta înțelepciunii și a responsabilității, a disciplinei și a karmei. De asemenea, este pus în legătură cu timpul, cu tot ce înseamnă structură, cu taskuri și îndatoriri, cu autodisciplină, cu unele limite, reguli, sisteme care asigură funcționalitatea unei societăți. Acolo unde este activ, Saturn ne luminează țelurile pe termen lung, răbdarea, determinarea, acele aspecte ale vieții noastre în care avem nevoie să evoluăm, să ne maturizăm.

De asemenea, zodia Pești este zodia visurilor și a dorințelor noastre, zodia idealurilor, a iluminării spirituale, iar sub un Saturn retrograd în Pești putem experimenta o restructurare a acestora care să ne determine să ne redefinim, să ne ajustăm sau să ne transpunem în realitate dorințele și visurile. Dacă întâmpinăm obstacole în timpul tranzitului lui Saturn retrograd în Pești, vom învăța să construim poduri peste ele și să le traversăm, deseori ajungând până la ceilalți, dar și să le depășim cu răbdare și credință, căci Peștii reprezintă unul dintre cele mai spirituale semne zodiacale ale horoscopului.

Foto: SN VFX /Shutterstock

Atenție însă, nu lăsați că dorințele voastre cele mai mari să vă alunece printre degete din cauza lipsei de structură sau de organizare, avem nevoie să le îndeplinim în timp ce ne menținem cu picioarele puternic ancorate pe pământ și onorându-ne responsabilitățile noastre. Saturn cere întotdeauna asumare, muncă, implicare, efort, o bună disciplină. Ne cere să ne implicăm mai mult în cariera și viața noastră profesională, să ne onorăm resposabilitățile față de unele autorități sau unele figuri mai în vârstă din familia noastră, să ne îndeplinim responsabilitățile financiare și care țin de cheltuielile de zi cu zi și de cele pe termen lung.

Dacă ceva nu funcționează în viețile noastre, acum este momentul să analizăm, să ne eliberăm de acesta, să facem pur și simplu curățenie în viețile noastre pentru a ne debloca sau elibera de ceva care pur și simplu nu ne mai servește. Unele idei idealiste sunt înlocuite de altele mai realiste, vom tinde să renunțăm la a mai alerga după cai verzi pe pereți și să înțelegem mai bine care cauze sunt pierdute pentru totdeauna și sunt niște iluzii și care sunt cauzele pentru care încă merită să ne mobilizăm toate forțele și resursele căci ne pot schimba viața în mai bine.

Saturn retrograd în Pești nu este însă un tranzit deloc deranjant așa cum poate părea la o prima vedere, ci este aici să ne învețe unele lecții valoroase. Având în vedere că nu am mai avut parte de un tranzit al lui Saturn retrograd în semnul Peștilor de 30 de ani (ultima oara când a mai avut loc Saturn retrograd în Pești a fost între anii 1993-1996), ne putem da seama de importanța lui și de seriozitatea cu care suntem somați să ne reexaminăm modalitățile în care aducem un sentiment puternic al stabilității în viețile noastre. Sub acest Saturn retrograd suntem invitați să ne analizăm anumite acțiuni din trecut, să rezolvăm anumite situații, să fim mai responsabili și mai asumați cu viețile noastre.

Avem situații în care pur și simplu am amânat anumite decizii sau am fugit de anumite responsabilități deși știam că sunt imperioase? Avem de muncit la reparat anumite situații din viața noastră sau renunțăm pur și simplu și le considerăm etape încheiate? Nu am știut să setam niște granițe sănătoase? Nu am acordat suficientă atenție emoțiilor noastre? Acum este momentul să ne reîntoarcem către ele și să reevaluăm totul. Acolo unde există nemulțumire, unde simțim că mergem împotriva curentului sau că lucrurile merg ele împotriva noastră, este timpul și locul să implementăm unele schimbări mai radicale, să acordăm mai multă atenție acelor probleme care ne deranjează, să ne asumăm întru totul responsabilitatea schimbării, să vindecăm, să iertăm și să ne depășim problemele din trecut.

Pe măsură ce Saturn își va începe și își va aprofunda mișcarea sa retrogradă în semnul Peștilor, suntem somați cu totul să ne dăm jos ochelarii roz prin care vedem lucrurile, să le acceptăm așa cum sunt, să le deblocăm acolo unde sunt blocate sau unde au nevoie de o schimbare și să îmbrățișăm adevărul așa cum este el, chit că ne place sau nu.

Foto fr si main: NASA images /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri