20 Decembrie 2021 publicat în Horoscop 96 share-uri

Iată care sunt zodiile care vor resimți cel mai puternic influența solstițiului de iarnă și a intrării Soarelui în Capricorn, dar și câteva sfaturi pentru a folosi energia solstițiului în favoarea lor.

Pe 21 decembrie, ora 17:59 (ora României), va avea loc solstițiul de iarnă. Deși din punct de vedere calendaristic are loc la final de an, în jurul datei de 21 decembrie (solstițiul de iarnă în emisfera nordică și solstițiul de vară în emisfera sudică), în realitate el desemnează un început. Odată cu solstițiul de iarnă, începe oficial iarna astronomică, iar din acest moment durata zilelor va începe să crească, iar cea a nopților va scădea.

Prin urmare, ziua de 21 decembrie va fi cea mai scurtă zi a anului, având o durata de 8 ore și 50 de minute, în timp ce noaptea de 21 decembrie poate fi numită cea mai lungă noapte a anului, având durata de 15 ore și 10 minute, conform Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu". “La data solstițiului de iarnă, Soarele răsare cu 23° 27' la sud de punctul cardinal est și apune tot cu același unghi spre sud față de punctul cardinal vest. La momentul amiezii el "urcă" - ținând cont de latitudinea medie a tării noastre, de 45° - la numai 21° față de orizont”, precizează specialiștii.

Și din punct de vedere astrologic, solstițiul de iarnă prezintă o importanță deosebită deoarece el este ultimul eveniment al anului, cel care face trecerea înspre un an nou și poate reprezenta o piatră de hotar pentru mulți dintre noi. Tot în această zi, pe 21 decembrie, Soarele intră în semnul Capricornului și influențează energia întregului sezon care va veni. Este momentul ideal în care ne putem evalua relațiile de orice fel sau cariera, un bun moment în care să facem bilanțul dorințelor, speranțelor și posibilităților individuale și să le investim cu puterea realității și a acțiunii. Atunci când există un echilibru între dorință, realitate, gând și acțiune, forțele celeste puternice conlucrează pentru a le manifesta.

Foto: Bakusova /Shutterstock

“Ne putem folosi de acest solstițiu pentru a ne face planuri noi care să ne conducă mai departe astfel încât să trecem dintr-un an în altul cu un obiectiv clar și un plan pe termen lung a ceea ce urmează să îndeplinim”, declara astrologul Liz Simmons pentru https://www.myimperfectlife.com.

Iată însă care sunt zodiile care vor resimți cel mai puternic influența solstițiului de iarnă și a intrării Soarelui în Capricorn, dar și câteva sfaturi pentru a folosi energia solstițiului în favoarea lor.

Solstițiul de iarnă 2021 și intrarea Soarelui în Capricorn: Acestea sunt zodiile care vom resimți cel mai puternic energiile astrale

Zodia Capricorn

Cu Soarele care intră odată cu ziua de 21 decembrie în prima casă a Capricornului, casa sinelui, Capricornul traversează un sezon în care strălucește și va fi de multe ori în prim plan. Astrele îl împing de la spate să evolueze și să meargă înainte, fără să se mai uite în urma sa, astfel încât să își poată construi un spațiu al sinelui în care să se simtă în siguranță și protejat. Capricornul este cuprins de o energie pozitivă, se simte motivat să REALIZEZE (cuvântul cheie pentru el în perioada următoare) multe lucruri, să se reinventeze, să se autodepășească.

Deși ești o persoană pragmatică, dispui în perioada următoare de un grad înalt de înțelepciune, deschidere și intuiție pe care, cu intervenția sau susținerea anumitor persoane din cercul tău, vei învăța să le folosești în avantajul tău. De asemenea, profesional vorbind, ai foarte multe proiecte de onorat în această perioadă și accelerezi ritmul de muncă, exercitându-ți cât poți de bine autodisciplina și organizarea, însă ai grijă să nu te extenuezi. Acordă-ți timp pentru a te relaxa și a-ti hrăni atât sufletul, cât și conexiunile cu ceilalți, mai ales cu acei oameni care chiar contează pentru tine. Fii deschis și flexibil în privința interacțiunilor tale căci și ele pot fi supuse reînnoirii în această perioadă.

Zodia Balanță

Solstițiul de iarnă și intrarea Soarelui în Capricorn și în cea de-a 4-a casă a Balanței, casa familiei și a familiei, aduc în prim plan pentru această zodie tocmai aceste aspecte legate de anumite patternuri familiale, cei dragi sau de modul în care relaționezi cu părinții, copiii, partenerul de viață sau cu rudele tale. Venus retrograd, deși poate agita pe moment apele într-un mod care nu îți este tocmai pe plac în această perioadă, în care cel mai mult îți doreai liniște, pe termen lung poate aduce o schimbare semnificativă și de bun augur în viața ta.

Se creează loc pentru a pune cărțile pe față și a se discuta niște adevăruri sau chestiuni problematice, se negociază și se caută soluții pentru binele tău și binele comun ceea ce, în cele din urmă, va înseamna vindecare și eliberare pentru tine, dar și mai multă armonie interioară și împăcare cu sine. Pentru unii nativi Balanță, aceste conjucturi astrale se pot manifesta sub forma dorinței de a se reconecta cu o anumită persoană sau rudă îndepărtată din familie, de a o vedea/vizităa și de a crea bucurie și noi amintiri de Sărbători împreună cu aceasta.

Zodia Rac

Nativul Rac resimte într-un mod dulce-amar mutarea Soarelui în Capricorn și energia solstițiului de iarnă, iar pe el îl afectează cu precădere în zona relațiilor umane și a întâlnirilor romantice. Acesta are tendința de a se agăța de trecut, de a se reîntoarce asupra unor momente de viață, cuvinte, oameni, locuri sau situații din care credea că a ieșit sau că le-a depășit la un moment dat. Tot răul spre bine însă fiindcă se va pune punctul pe “I” în multe situații relaționale, se fac modificări benefice pentru amândoi partenerii (în cuplurile bine sudate), se trage linie unor relații încheiate de mult și se creează loc pentru altele noi.

Este important să mizezi în conexiunile și mesajele pe care le transmiți în această perioada pe sinceritate, claritate și autenticitate și să nu faci rabat de la ele. La fel de important este însă și să îți concentrezi energia pe prezent pentru a putea crea un impact pozitiv pentru viitor, să ai mai multă încredere în tine și să acționezi concret pentru propria cauză, fără a te lăsa descurajat. Lucruri minunate sunt pe cale de a se întâmplă pentru tine, să crezi în magie.

Foto fr si main: Greg Brave /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri