Astăzi, dăruim fiecărui semn zodiacal, o floare sau chiar două. Află care este floarea care îți poartă noroc, în funcție de perioada anului și semnul zodiacal în care te-ai născut.

Horoscopul florilor: BERBEC

Berbecul e un semn de foc a cărui planetă dominantă este Marte. Cei născuți sub acest semn zodiacal sunt persoane curajoase, pline de inițiativă și totdeauna în căutare de noi stimuli. Originali, creativi și spontani, își protejează inima ascunzându-se de teama de a nu suferi demonstrându-se mult mai îndrăzneți decât sunt în realitate.

Preferă să-și așeze în vitrină abilitățile, dar și victoriile preferând să fie leader mult mai mult decât să se lase conduși de alții; iată de ce floarea care oglindește cel mai bine acest semn zodiacal este narcisa albă, că omagiu adus laturii puțin vanitoase pe care ei o demonstrează și care, aproape întotdeauna, le este iertată.

Horoscopul florilor: TAUR

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Pasionali, indolenți, posesivi și senzuali, cei născuți sub semnul Taurului sunt greu de mulțumit pentru ca pe de o parte se simt legați de Pământ – elementullor natural – , iar pe de altă parte, resimt influența lui Venus ceea ce îi face să se afecționeze de locuri și persoane, dar și să fie mult prea încăpățânați și determinați, uneori chiar ating duritatea. În general sunt persoane puțin cam vanitoase, însă când aleg pe cineva care le este pe plac activează din plin loialitatea și fidelitatea. Floarea care le oglindește personalitatea este trandafirul care reprezintă frumusețea închisă între spini deci, o plantă greu de îngrijit care poate înțepa pe cine dorește să o culeagă, însă, tocmai de aceea considerată prețioasă și unică.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Horoscopul florilor: GEMENI

Semn de Aer legat de influența planetei Mercur (unicul semn care combină atât calități masculine, cât și feminine), semnul Gemenilor este legat de gândire, de intelect și de cunoaștere; caracteristica principală a celor născuți sub aceste stele este duplicitatea - înțeleasă ca un suflet dedublat: emoție și rațiune, schimbare și stabilitate. Buni comunicatori, creativi, dar și metodici în același timp, căută în ceilalți un sens de stabilitate – probabil tocmai pentru a compensa spiritul duplicitar, deseori contradictoriu – știu să fie buni leader, chiar dacă uneori riscă să confunde ideile celor care le sunt în preajmă. Pentru ei se asortează albăstrelele, ca simbol aducătoare de seninăte și liniște și de asemenea crinul, care reprezintă forța și elegantă, dar și răceală sau atenție sporită.

Horoscopul florilor: RAC

Racul este un semn de apă, guvernat de influențele Lunii, iar cei născuți sub aceste stele sunt considerate persoane visătoare, abstracte, pierdute în visele lor, timorate să iasă din propria zonă. Sunt persoane romantice care tind să trăiască în afara timpului, într-o dimensiune liniștită, dar fără vigoare, uneori alunecând la polul opus, manifestând tendința de a-și plânge soarta în loc de a lupta pentru a se pune în valoare. Florile care le poartă noroc sunt hortensiile care simbolizează răceala și abstractizarea, de asemenea, magnoliile și toate plantele care iubesc umbra, liniștea și cresc în unghiurile ascunse precum nuferii și plantele acvatice.

Horoscopul florilor: LEU

Influențat de elementul foc și dominat de Soare, Leul are toate caracteristicile „regale” ale zodiacului: este un leader natural, este puternic și tenace, capabil să se inflameze de supărare, dar și în gradul de a domina pe alții fără să se impună numai datorită carismei sale inegalabile. Cei născuți sub acest semn sunt mărinimoși, curajoși, loiali și generoși, riscând uneori să pară puțin egoiști sau autocentrați. Floarea lor simbol este floarea-soarelui corespunzătoare planetei dominante – Soarele, care oglindește fidel regalitatea caracterului lor.

Horoscopul florilor:  FECIOARĂ

Elementul natural al Fecioarei este Pâmnatul, care face ca acest semn să fie semnul cel mai rațional, precis și cel mai critic al Zodiacului; iubește să țină fiecare lucru sub control. Cei născuți sub aceste stele sunt măestiri ai ordinii și ale lucrurilor clare; nu iubesc să facă complimentări nimănui, dar în compensare știu cum să se facă apreciați și iubiți pentru loialitatea și fidelitatea care îi caracterizeză. Floarea purtătoare de noroc pentru Fecioară este gardenia – simbol al purității și sincerității, dar și crinul, care pe lângă calitățile menționate e simbolul fidelității și al mândriei.

Horoscopul florilor:  BALANȚĂ

Balanța este un semn de aer guvernat de Venus. Echilibrul și frumusețea sunt cele două cuvinte care îi caracterizeză. Prin modul de a fi, Balanțele sunt mereu în căutare de compromisuri sau de noi strategii diplomatice prin care să se pună în acord cu toată lumea. Cei născuți sub aceste stele caută să găsească justul punct de echilibru în toate situațiile pentru că urăsc conflictele și nedreptățile, însă iubesc fără limite tot ce este legat de frumusețe și armonie. Florile lor sunt zambilele, asociate neangajarii care îi caracterizează și floarea de iris, care reprezintă deschiderea către dragoste și o constantă aplecare spre eleganță.

Horoscopul florilor: SCORPION

Celor născuți sub semnul Scorpionului cu siguranță nu le lipsește fascinul iar unda de mister cu care își acoperă trecutul îi face să fie de-a dreptul irezistibili. Dintre toate semnele zodiacului, Scorpionul este cel mai senzual, însă contrapune un defect destul de serios deoarece are tendința de a cădea victimă geloziei cu mult prea mare ușurință.

Pasiunea cu care se disting în dragoste se poate transforma într-un adevărat incendiu când sunt obligați să răspundă ofenselor, ținând cont că demonstrează o sensibilitate exagerată și adesea devin supărăcioși. Misterul și senzualitatea Scorpionilor este foarte bine reprezentată atât de orhidee, dar și de rhododendron care, cu petalele sale roșu intens este simbol al frumuseții și a unei iubiri în ale cărei tentații se cade ușor.

Horoscopul florilor: SĂGETĂTOR

Cine este născut sub semnul Săgetătorului are ca principale caracteristici optimismul și vestelia; iubesc să fie înconjurați de prieteni și să-și îmbogățească constant relațiile, să călătorească și să descopere locuri încă neexplorate care să le satisfacă curiozitatea. Pare dificil, dacă nu chiar imposibil să cucerești pentru totdeauană inima unui Săgetător care și în dragoste preferă să se arunce în aventuri necunoscute, găsindu-se mereu într-o constantă căutare de noi cuceriri.

Florile care poartă noroc acestui semn sunt garoafele roșii, simbol al nobleței, dar și al pasiunii cu care Săgetătorul își trăiește viața; și de asemenea floarea de lotus, asociată evoluției conștiinei umane.

Horoscopul florilor: CAPRICORN

Determinați ca niciun altul, născuții sub semnul Capricornului se disting pentru determinarea și perseverența cu care își urmăresc propriile obiective.

Uneori pot părea solitari și introvertiți însă, e doar aparent, deoarece în realitate sunt foarte siguri de ei și preferă să observe îndeaproape persoanele din cercul lor. În dragoste preferă să depună armele ușor și să se abandoneze complet vieții de cuplu.

Floarea lor este macul roșu, simbol al puterii pe care o urmăresc în viața profesională și al fidelității care este caracteristică vieții lor afective.

Horoscopul florilor: VĂRSĂTOR

Dintre toate semnele zodiacale, Vărsătorii se disting prin nonconformismul lor: cei născuți sub aceste stele preferă să meargă contra curentului fără să țină cont de reguli, ca orice adevărat spirit liber.

Extrem de altruiști, pentru ei prietenia este fundamentală, însă, în dragoste nu se arată mereu fideli: în relațiile de cuplu domină dorința lor de libertate și își revendică dreptul de a schimba ideile după cum consideră.

Floarea lor purtătoare de noroc este mușcata, simbol al prieteniei și lăcrămioarele care reprezintă pacea și echilibrul în căutarea cărora se află adesea.

Horoscopul florilor: PEȘTI

Peștii sunt printre semnele cele mai creative ale zodiacului. Arta li se scurge adesea prin vene, iar acestă caracteristică le provoacă o adevărată luptă cu lumea exterioară care nu le înțelege întotdeuna demersul.

Volubili, adesea șovăitori, cei născuți sub aceste stele preferă să repună totul în discuție, fapt pentru care orice decizie definitivă reprezintă un obstacol greu de trecut. Peștii iubesc să viseze cu ochii deschiși și cred cu fermitate în iubirea eternă. Floarile care lor le poartă noroc sunt glicinele care, cu delicatețea lor,  simbolizează generozitatea, meditația și tendința contemplativă, dar și petunia, care îi ajută să învingă temerile lor ascunse.

CE FLORI SĂ DĂRUIEȘTI, ÎN FUNCȚIE DE PUTEREA ENERGETICĂ PE CARE ACESTEA O POARTĂ

Să dăruim flori poate avea și scopul de a comunica un mesaj precis:

PRIETENIE: mușcate

IUBIRE PURĂ, FIDELITATE: floarea de nu-mă-uita

DECLARAȚIE DE IUBIRE: lalele

STIMĂ: narcise galbene

INOCENȚĂ: margarete

BUN GUST: cerceluș/fuchsia

VEȘTI BUNE: iris/stânjenel

BUCURIE: lăcrămioare/mărgăritar

REȚINERE: bujor

TIMIDITATE: violete

SPERANTĂ: ghiocei

REÎNNOIRE: primule

MISTER: frezia

ADMIRAȚIE și  RECUNOȘTINȚĂ: floarea de piersic

FASCINAȚIE și IUBIRE PASIONALĂ: trandafiri

GELOZIE: trandafiri galbeni

AUTOSTIMĂ: narcise albe

PURITATE: crinul alb

BUCURIE: floarea-soarelui

NEÎNCREDERE: ciclaminul

INDIFERENTĂ: gladiole

VOLUPTATE: tuberose

GRATITUDINE: dalia

NEÎNCREDERE: leandrul

ELEGANȚĂ și SENZUALITATE: orhidee

RENȘTERE: Steaua de Crăciun

AȘTEPTARE și SPERANTĂ: anemone

NOROC: ramuri de vâsc

Să dăruim sau să ne dăruim flori, dincolo de orice semnificatie, e un bun obicei care bucură nu doar casa, cât și inima!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri