12:01, 1 Ianuarie 2019 publicat în Horoscop

Astăzi îți dăruim o floare sau chiar două, în funcție de perioada anului și semnul zodiacal în care te-ai născut. Descoperă acea floare a cărei energie îți aduce noroc!

BERBEC

Berbecul e un semn de foc a cărui planetă dominantă este Marte. Cei născuți sub acest semn zodiacal sunt persoane curajoase, pline de inițiativă și totdeauna în căutare de noi stimuli. Originali, creativi și spontani, își protejează inima ascunzându-se de teama de a nu suferi demonstrându-se mult mai îndrăzneți decât sunt în realitate. Prefera să-și așeze în vitrină abilitățile, dar și victoriile preferând să fie leader mult mai mult decât să se lase conduși de alții; iată de ce floarea care oglindește cel mai bine acest semn zodiacal este narcisa albă, că omagiu adus laturii puțin vanitoase pe care ei o demonstrează și care, aproape întotdeauna, le este iertată.

Citeste si:
Liliacul - muza poeziei. Cele mai frumoase imagini și versuri cu...
Liliacul - muza poeziei. Cele...

TAUR

Pasionali, indolenți, posesivi și senzuali, cei născuți sub semnul Taurului sunt greu de mulțumit pentru ca pe de o parte se simt legați de Pământ – elementullor natural – , iar pe de altă parte, resimt influența lui Venus ceea ce îi face să se afecționeze de locuri și persoane, dar și să fie mult prea încăpățânați și determinați, uneori chiar ating duritatea. În general sunt persoane puțin cam vanitoase, însă când aleg pe cineva care le este pe plac activează din plin loialitatea și fidelitatea. Floarea care le oglindește personalitatea este trandafirul care reprezintă frumusețea închisă între spini deci, o plantă greu de îngrijit care poate înțepa pe cine dorește să o culeagă, însă, tocmai de aceea considerată prețioasă și unică.

Citeste si:
Mai 2021 - o astro-lună fabuloasă pentru multe zodii! Horoscopul...
Mai 2021 - o astro-lună...

GEMENI

Semn de Aer legat de influența planetei Mercur (unicul semn care combină atât calități masculine, cât și feminine), semnul Gemenilor este legat de gândire, de intelect și de cunoaștere; caracteristica principală a celor născuți sub aceste stele este duplicitatea - înțeleasă ca un suflet dedublat: emoție și rațiune, schimbare și stabilitate. Buni comunicatori, creativi, dar și metodici în același timp, căută în ceilalți un sens de stabilitate – probabil tocmai pentru a compensa spiritul duplicitar, deseori contradictoriu – știu să fie buni leader, chiar dacă uneori riscă să confunde ideile celor care le sunt în preajmă. Pentru ei se asortează albăstrelele, ca simbol aducătoare de seninăte și liniște și de asemenea crinul, care reprezintă forța și elegantă, dar și răceală sau atenție sporită.

RAC

Racul este un semn de apă, guvernat de influențele Lunii, iar cei născuți sub aceste stele sunt considerate persoane visătoare, abstracte, pierdute în visele lor, timorate să iasă din propria zonă. Sunt persoane romantice care tind să trăiască în afara timpului, într-o dimensiune liniștită, dar fără vigoare, uneori alunecând la polul opus, manifestând tendința de a-și plânge soarta în loc de a lupta pentru a se pune în valoare. Florile care le poartă noroc sunt hortensiile care simbolizează răceala și abstractizarea, de asemenea, magnoliile și toate plantele care iubesc umbra, liniștea și cresc în unghiurile ascunse precum nuferii și plantele acvatice.

LEU

Influențat de elementul foc și dominat de Soare, Leul are toate caracteristicile „regale” ale zodiacului: este un leader natural, este puternic și tenace, capabil să se inflameze de supărare, dar și în gradul de a domina pe alții fără să se impună numai datorită carismei sale inegalabile. Cei născuți sub acest semn sunt mărinimoși, curajoși, loiali și generoși, riscând uneori să pară puțin egoiști sau autocentrați. Floarea lor simbol este floarea-soarelui corespunzătoare planetei dominante – Soarele, care oglindește fidel regalitatea caracterului lor.

FECIOARA

Elementul natural al Fecioarei este Pâmnatul, care face ca acest semn să fie semnul cel mai rațional, precis și cel mai critic al Zodiacului; iubește să țină fiecare lucru sub control. Cei născuți sub aceste stele sunt măestiri ai ordinii și ale lucrurilor clare; nu iubesc să facă complimentări nimănui, dar în compensare știu cum să se facă apreciați și iubiți pentru loialitatea și fidelitatea care îi caracterizeză. Floarea purtătoare de noroc pentru Fecioară este gardenia – simbol al purității și sincerității, dar și crinul, care pe lângă calitățile menționate e simbolul fidelității și al mândriei.

BALANȚA

Balanța este un semn de aer guvernat de Venus. Echilibrul și frumusețea sunt cele două cuvinte care îi caracterizeză. Prin modul de a fi, Balanțele sunt mereu în căutare de compromisuri sau de noi strategii diplomatice prin care să se pună în acord cu toată lumea. Cei născuți sub aceste stele caută să găsească justul punct de echilibru în toate situațiile pentru că urăsc conflictele și nedreptățile, însă iubesc fără limite tot ce este legat de frumusețe și armonie. Florile lor sunt zambilele, asociate neangajarii care îi caracterizează și floarea de iris, care reprezintă deschiderea către dragoste și o constantă aplecare spre eleganță.

SCORPION

Celor născuți sub semnul Scorpionului cu siguranță nu le lipsește fascinul iar unda de mister cu care își acoperă trecutul îi face să fie de-a dreptul irezistibili. Dintre toate semnele zodiacului, Scorpionul este cel mai senzual, însă contrapune un defect destul de serios deoarece are tendința de a cădea victimă geloziei cu mult prea mare ușurință. Pasiunea cu care se disting în dragoste se poate transforma înre-un adevărat incendiu când sunt obligați să răspundă ofenselor ținând cont că demonstrează o sensibilitate exagerată și adesea devin supărăcioși. Misterul și senzualitatea Scorpionilor este foarte bine reprezentată atât de orhidee, dar și de rhododendron care, cu petalele sale roșu intens este simbol al frumuseții și a unei iubiri în ale cărei tentații se cade ușor.

SAGETATOR

Cine este născut sub semnul Săgetătorului are ca principale caracteristici optimismul și vestelia; iubesc să fie înconjurați de prieteni și să-și îmbogățească constant relațiile, să călătorească și să descopere locuri încă neexplorate care să le satisfacă curiozitatea. Pare dificil, dacă nu chiar imposibil să cucerești pentru totdeauană inima unui Săgetător care și în dragoste preferă să se arunce în aventuri necunoscute, găsindu-se mereu într-o constantă căutare de noi cuceriri. Florile care poartă noroc acestui semn sunt garoafele roșii, simbol al nobleței, dar și al pasionalității în care Săgetătorul își trăiește viața și de asemenea floarea de lotus, asociată evoluției conștiinei umane.

CAPRICORN

Determinați ca nimeni niciunaltul, născuții sub semnul Capricornului se disting pentru determinarea și perseverența cu care își urmăresc propriile obiective. Uneori pot părea solitari și introvertiți însă, e doar aparent, deoarece în realitate sunt foarte siguri de ei și preferă să observe îndeaproape persoanele din cercul lor. În dragoste preferă să depună armele ușor și să se abandoneze complet vieții de cuplu. Floarea lor este macul roșu, simbol al puterii pe care o urmăresc în viața profesională și al fidelității care este caracteristică vieții lor afective.

VARSATOR

Dintre toate semnele zodiacale, Vărsătorii se disting prin anticonformismul lor: cei născuți sub aceste stele preferă să meargă contra curentului fără să țină cont de reguli, ca orice adevărat spirit liber. Extrem de altruiști, pentru ei prietenia estefundamentală, însă, în dragoste nu se demonstrează mereu fideli: în relațiile de cuplu domina dorința lor de libertate și își revendică dreptul de a schimba ideile după cum consideră. Floarea lor purtătoare de noroc este mușcată, simbol al prieteniei și lăcrămioarele care reprezintă pacea și echilibrul în căutarea cărora se află adesea.

PESTII

Peștii sunt printre semnele cele mai creative ale zodiacului. Arta li se scurge adesea prin vene, iar acesta caracteristică le provoacă o adevărată luptă cu lumea exterioară care nu le înțelege întotdeuna demersul. Volubili, adesea șovăitori, cei născuți sub aceste stele preferă să repună totul în discuție, fapt pentru care orice decizie definitivă reprezintă un obstacol greu de trecut. Peștii iubesc să viseze cu ochii deschiși și cred cu fermitate în iubirea eternă. Floarile lor purtătoare de noroc sunt glicinele care cu delicatețea lor simbolizează generozitatea, meditația și tendința contemplativă, dar și peonia, care îi ajută să învingă temerile lor ascunse.

Sa daruim flori poate avea si scopul de a comunica un mesaj precis:

PRIETENIE: muscate

IUBIRE PURA, FIDELITATE: nu-ma-uita

DECLARATIE DE IUBIRE: lalele

STIMA: narcise galbene

INOCENTA: margarete

BUN GUST: cercelus/fuchsia

VESTI BUNE: iris/stanjenel

BUCURIE: lacramioare/margaritar

RETINERE: bujor

TIMIDITATE: violete

SPERANTA: ghiocei

REINNOIRE: primule

MISTER: frezia

ADMIRATIE si RECUNOSTINTA: floarea de piersic

FASCINATIE si IUBIRE PASIONALA: trandafiri

GELOZIE: trandafiri galbeni

AUTOSTIMA: narcise albe

PURITATE: crinul alb

BUCURIE: floarea-soarelui

NEINCREDERE: ciclaminul

INDIFERENTA: gladiole

VOLUPTATE: tuberose

GRATITUDINE: dalia

NEINCREDERE: leandrul

ELEGANTA si SENZUALITATE: orhidee

RENASTERE: Steaua de Craciun

ASTEPTARE si SPERANTA: anemone

NOROC: ramuri de vasc

Să dăruim sau să ne dăruim flori, dincolo de orice semnificatie, e un bun obicei care bucura nu doar casa cat si inima!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri