12 Iunie 2012 publicat în Horoscop 259 share-uri

Horoscopul geto-dacic este un horoscop deosebit ce reflecta credintele mistico-religioase ale stramosilor nostri.

Cel care a venit pe lume in Ziua a Cincea (Vineri) - zodia BENDIS

In Panteonul geto-dac se strecoara si o zeitate de factura feminina, zeita Bendis. Bendis este o zeita extrem de interesanta, personalitatea ei fiind similara zeitei Artemis de la greci. Prin urmare, Bendis era considerata a fi o zeita a padurilor si a Lunii, fiind infatisata purtand o sulita in mana stange, un coif pe cap si o cupa in cea dreapta. Bendis era cinstita indeosebi de catre femei si de aceea unii istoriografi au desemnat-o si ca pe o zeita a dragostei, a legaturilor de casatorie si a maternitatii. Cei nascuti in ziua lui Vineri au o personalitate senzuala, o putere mare de empatie si capacitatea de-a iubi. Prin natura lor, sunt firi calde, instinctive, generoase, orientate mai multe catre familiei si catre binele celor din jurul lor. Au putere de sacrificiu si sunt pasnici in general. Fereste-te insa sa-i calci pe coada sau sa-i ataci pe cei care le sunt dragi. Vei simti pe propria piele ce inseamna razbunarea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Cel care a venit pe lume in Ziua a Sasea (Sambata) – zodia GEBELEIZIS

Gebeleizis, cunoscut in unele variante si sub numele de cavalerul trac Derzelas, era zeul cerului limpede, fiind asociat totodata si cu puterea fulgerelor, a tunetelor si a furtunii. Persoanele nascute sub semnul lui Gebeleizis au personalitati puternice, sunt impulsive, active, iuti la manie. Se enerveaza si isi pierd cumpatul cu usurinta, insa se calmeaza rapid. Totodata, cu ajutorul autocontrolului, reusesc sa-si stapaneasca iesirile temperamentele pentru o perioada indelungata de timp. In acelasi timp, sunt pasionale si au in sange capacitatea de a conduce. Au temperamente coplesitoare si coclotitoare, de care fie te indragostesti, fie te feresti.

Cel care a venit pe lume in Ultima Zi (Duminica) – zodia ZALMOXIS

Zalmoxis, zeul suprem al panteonului ce pare a imbina atat trasaturi solare, zoomorfice, cat si htonice, reprezinta divinitatea care guverneaza personalitatea si destinul celor nascuti in ziua de duminica. Cel nascut sub semnul lui Zalmoxis are o personalitate puternica. Ii place sa se afle in centrul atentiei, vorbind pentru el, vorbind in numele altora, gesticuland, captand atentia, luand decizii pentru el, dar si pentru ceilalti. Este un lider innascut si are mare capacitate de persuasiune, dar si de a gestiona situatiile criza, dificile. Poate deveni constient un manipulator caci intelege perfect natura umana. Uneori ii place sa se joace cu mintile si emotiile celorlalti pentru a ajunge acolo unde-si doreste. Chiar daca porneste de jos sau se naste intr-o familie saraca, chiar daca nu va avea parte de bogatii de-a lungul vietii, existenta sa va influenta intr-un fel sau altul destinele celor din jur si nu va trece neobservata.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Foto fr si main: Craitza /Shutterstock

Garbo iti recomanda si articolele:

Secretele spiritualitatii dacice: Legile sacre ale lui Zamolxe

Horoscopul romanesc stravechi

Enigme romanesti si dacice: zone cu energii paranormale


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri