Horoscopul geto-dacic este un horoscop deosebit ce reflecta credintele mistico-religioase ale stramosilor nostri.

Cel care a venit pe lume in Ziua a Patra (Joi) - zodia SABAZIOS

Sabazios este un zeu pe care vechii traci il venerau ca pe ‘Eliberatorul’, cel care ii dezrobea de sub puterea anotimpului rece.

Divinitate subpamanteana conform unor izvoare istorice, Sabazios avea si atributul sarpelui, fiind perceput totodata si ca o zeitate solara a cailor. Persoanele aflate sub semnul lui Sabazios au o fire taciturna si sunt intr-o oarecare masura firi introvertite, enigmatice si cu un farmec de nepatruns. Au o infatisare rece, mentin intotdeauna oamenii la o anumita distanta, suficient cat sa nu-i lase sa patrunda in interiorul lor. Sunt insa persoane extrem de inteligente, talentate, capabile, pe care te poti baza la nevoie. Mai mult, sunt prieteni de nadejde si parteneri fideli de viata.

Cel care a venit pe lume in Ziua a Cincea (Vineri) - zodia BENDIS

In Panteonul geto-dac se strecoara si o zeitate de factura feminina, zeita Bendis. Bendis este o zeita extrem de interesanta, personalitatea ei fiind similara zeitei Artemis de la greci.

Prin urmare, Bendis era considerata a fi o zeita a padurilor si a Lunii, fiind infatisata purtand o sulita in mana stange, un coif pe cap si o cupa in cea dreapta. Bendis era cinstita indeosebi de catre femei si de aceea unii istoriografi au desemnat-o si ca pe o zeita a dragostei, a legaturilor de casatorie si a maternitatii. Cei nascuti in ziua lui Vineri au o personalitate senzuala, o putere mare de empatie si capacitatea de-a iubi. Prin natura lor, sunt firi calde, instinctive, generoase, orientate mai multe catre familiei si catre binele celor din jurul lor. Au putere de sacrificiu si sunt pasnici in general. Fereste-te insa sa-i calci pe coada sau sa-i ataci pe cei care le sunt dragi. Vei simti pe propria piele ce inseamna razbunarea.

Citeste si:
Jurnalele dacilor: lectii de frumos si spiritualitate de la stramosi
Jurnalele dacilor: lectii de...
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri