28 Octombrie 2011 publicat în Horoscop 305 share-uri

Astrologia biblica reprezinta un domeniu fascinant si captivant in ale carei taine prea putini astrologi au indraznit sa patrunda. Ea nu are nimic de-a face cu religiozitatea. Se bazeaza in schimb pe asocierile care se fac intre cei 12 apostoli si cele 12 zodii, dar mai ales pe similitudinile dintre personalitatile apostolilor si personalitatile celor 12 zodii masculine.

Sagetator – Apostolul Iacob ( cel Batran, fiul lui Zevedei)

Alaturi de apostolii Petru si Ioan, apostolul Iacob contribuie la intemeierea bisericii de inceput, fiind perceput ca unul dintre patronii ei spirituali. Luati separati, fiecare din cei trei apostoli-conducatori au avut un impact covarsitor asupra crestinatatii. Impreuna insa, cei trei realizeaza lucruri marete. Ei simbolizeaza cel mai bine puterea cooperarii. Apostolul Iacob era inzestrat cu o intuitie deosebita si era cunoscut ca un iubitor al calatoriilor, al dreptatii, al deplasarilor, al onestitatii si al consecventei. Sagetatorul are o personalitate asemanatoare. Este stabil si hotarat, fidel fata de ceea ce simte. Este totodata un luptator cinstit, capabil sa-si dea viata in numele unui ideal.

Capricorn – Apostolul Matei

Apostolul Matei, fratele lui Iacob, mai este cunoscut si sub numele de Levi. El avea o functie importanta in guvernul Romei, fiind desemnat sa colecteze taxele. Lui Matei ii placea statutul si puterea pe care le confereau pozitia sa. Nu-i placea insa sa abuzeze de ele, la fel cum nu-i placea nici faima. Avea respect pentru autoritate si credea in onoare, corectitudine si integritate. Prin asociere cu apostolul care il guverneaza, Capricornul este ambitios, corect, constiincios, orientat catre succes, reusind in ceea ce si-a propus. Indiferent de domeniul in care lucreaza, demnitatea este o trasatura constanta a actiunilor sale.

Varsator – Apostolul Iuda (Tadeu)

Iuda Tadeul este apostolul care s-a implicat in mod deosebit in imbunatatirea conditiilor de trai si de munca a celor nevoiasi. Iuda Tadeul este considerat si protectorul cauzelor pierdute si ajutor al celor deznadajduiti. El este un simbol al curiozitatii, al dorintei de a sti si de a investiga, de a incerca sa afle cat mai multe. La Cina cea de Taina, Iuda este cel care il pune la indoiala pe Iisus. Similar, Varsatorul este animat de dorinta de a descoperi, de a pune sub semnul indoielii, de a cerceta, de a se razvrati, de a nu se lasa convins. Cu toate acestea, prin natura sa Varsatorul nu este un luptator. Se lasa repede prada deznadejdii. De multe ori, cand vede ca este impotriva curentului general, se declara invins. Este creativ si pasnic, insa uneori are accese de agresivitate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri