1 Septembrie 2011 publicat în Horoscop 230 share-uri

Horoscopul pe care vi-l propunem astazi este unul cu iz oriental, similar intr-o oarecare masura celui european, insa extrem de diferit in acelasi timp. Fiecarui semn astrologic iranian ii corespunde o zeitate, dar si un anotimp, zeul care il guverneaza imprimandu-i trasaturi specifice.



Zeitatea guvernanta a zodiei: Khshathra Vairya

Cea de-a sasea luna a anului este inchinata zeitatii Khshathra Vairya, una dintre Ameshe. Khshathra Vairya este stapan peste ceruri, fiind totodata asociat si cu elementul metalului si al fierului, dar si al tuturor materialelor solide. El este patronul saracilor si al roialitatii, dar si protector al pacii. Este infatisat in mitologia persana insotit de scut, coif si sulita. Nativul Shahrivar are o gandire activa, este flexibil, meticulos si atasat de munca sa. Este perfectionist si pragmatic, avand asteptari inalte atat de la sine, cat si de la ceilalti. Este critic si autocritic si are spiritul organizatoric foarte bine dezvoltat. Este in permanenta aferat si preocupat de ceva anume. Este rigid si refractar fata de nou, isi face griji in exces si are tendinta de a le transmite si celorlalti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Zodia MEHR - 23 Septembrie – 23 Octombrie

Zeitatea guvernanta a zodiei: Mitrah

Destinul celor nascuti in luna a saptea a calendarului iranian sta sub semnul zeului Mitrah, zeul al luminii si al soarelui, numele sau putand fi tradus prin “Soarele nebanuit”. Mitrah este liderul zeilor Yazatas si un reprezentat divin al loialitatii, onestitatii si al angajamentului. Conform mitologiei persane, rolul acestui zeu este acela de a lupta impotriva raului la care instiga Angra Maynu. Nativul Mehr exercita o atractie fascinanta asupra persoanelor din jurul sau, cu precadere asupra celor de sex opus. Prin natura sa, Mehr este diplomat, sociabil si drept. Are o personalitate frumoasa, este cooperant, deschis si un admirator infocat al frumosului. Chiar daca este o persoana echilibrata in general, are tendinta de a atinge extremele atunci cand vine vorba de sentimente. Este fie prea implicat si pasionat de ceva anume, fie rece, pasiv, judecand totul prea ‘la rece’.


Zodia ABAN - 24 Octombrie – 21 Noiembrie

Zeitatea guvernanta a zodiei: Ap

Zodia Aban este influentata in cea mai mare parte de Ap, zeitate care in mitologia iraniana este suverana peste elementul acvatic. Rolul esential al zeului Ap este acela de a proteja apele, raurile si lacurile. Intensitatea si pasiunea sunt dimensiuni esentiale ale firii nativului Aban. Aban are o natura complexa si sofisticata, dar si o sexualitate fascinanta. Este ambitios, creativ, dinamic, captivant si interesant prin felul sau ascuns, puternic, pregnant de a fi. Ap ii imprima insa acestui nativ si trasaturi negative precum gelozie, posesivitate, tendinta de a controla si de a-i manipula pe ceilalti, dar si malitiozitate. Aban nu are mila fata de cei care i-au gresit si renunta cu greu la resentimente. Teme-te de razbunarea lui Aban!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri