13 August 2024 publicat în Horoscop 2 share-uri

Pe 19 august spectacolul ceresc este garantat: o superbă lună plină vine să ne lumineze nu doar bolta cerească, dar și inimile, ca o încununare magică a ceea ce am început încă din momentul de Lună Nouă de pe 4 august. Din perspectivă astrologică, fenomenul de Luna Plină are loc la 27 de grade și 15 minute în semnul Vărsătorului și formează o opoziție cu Soarele în Leu.

Această perioadă din preajma Lunii pline este un timp al trezirii și al transformării, un timp în care suntem îndemnați să răspundem impulsurilor nostre umanitariene și să le onorăm, dar în același timp și să ne extindem orizonturile aspirațiilor și dorințelor noastre, să ne reformulăm sau revizuim obiectivele pe termen lung, să îmbrățișăm ceea ce suntem și cine suntem cu mai multă iubire, să explorăm idei mărețe care până acum păreau doar idei și să arătăm lumii cine suntem cu adevărat, chiar dacă această înseamnă să revoluționăm în imediata noastră apropiere.

Energia Vărsătorului și spiritul său genial se resimt din plin în această perioadă, necesitatea acestuia de a-și îmbrățișa individualitatea puternică, dar în același timp și nevoia de a se pune în serviciul celorlalți, de a face din lume un loc mai bun. Sub impactul Lunii pline în Vărsător, nevoile celorlalți ajung pe picior de egalitate cu propriile nevoi. Soarele, la rândul său, se aliniază cu Mercur retrograd, ceea ce înseamnă că ne dorim cu disperare să mergem înainte, să înregistrăm progrese considerabile, dar în același timp încă ne ancorăm de trecut și ne concentrăm asupra lui, în loc să ne canalizam energia asupra viitorului.

Foto: Imagine de Betty Verheij de la Pixabay

Luna plină din Vărsător aduce perspective noi atât la un nivel personal, cât și în viața noastră profesională. Parcă suntem mai îndrăzneți și nu ne e frică să ne asumăm mici riscuri, să ne învingem frici mai vechi, mai ales dacă acest lucru înseamnă eliberarea unor relații sau a unor obiceiuri sociale de restricții și limitări. Ne simțim împuterniciți și plini de forță atunci când vine vorba de a ne implica și a ne aduce contribuția personală unor cauze care rezonează puternic în noi sau mișcă ceva în adâncul nostru.

De asemenea, în preajma acestei Luni pline în Vărsător vom resimți mai intens această nevoie de ne afla în comunitatea potrivită, înconjurați de oameni care simt, înțeleg lumea și gândesc la fel ca noi, de a ne angaja în activități sau obiective comune de grup. Dacă lucrăm împreună cu alții într-un scop comun și ne unim mințile și ideile pentru o colaborare de zile mari, se pot obține rezultate fabuloase în această perioadă. Atunci când este resimțită influența Vărsătorului, brainstormingul și soluțiile neconvenționale pot oferi noi dimensiuni și rezolvări unor probleme mai vechi.

Cu ocazia Lunii pline de pe 19 august din Vărsător, temele principale care ies în evidență în această perioadă absolut interesantă sunt cele care vizează valorile Vărsătorului: spiritul de independență, dar și nevoia de a aparține/ de a fi parte dintr-o comunitate sau dintr-un grup mai amplu. Zodia Vărsător este o zodie de aer reprezentat adesea ținând în mână un ulcior din care se revărsă apă. Provocarea este și aceasta: să fim asemenea apei, să fim fluizi ca apa, să curgem odată cu ea și să ne adaptăm schimbărilor.

Este o iluzie că avem controlul absolut. În multe situații este bine să renunțăm la control și să traversăm schimbările curgând odată cu ele, fiind prezenți întru totul în prezentul lor și încercând să facem tot de ține de noi pentru a le rezolva (iar acolo unde nu putem interveni, să ne lăsăm în mâna universului căci uneori se ocupă de ele mai bine decât am face-o noi) în loc să le lăsăm să ne acapareze și să ne subjuge.

Un alt aspect care merită menționat este aspectul de careu pe care Luna plină în Vărsător îl realizează cu Uranus, aducând un pic mai multă tensiune sau rebeliune atunci când avem de dus la capăt o îndatorire sau când trebuie să realizăm ceva. La fel, din cauza acestui aspect, și unele revelații pot veni la pachet cu un element de surpriză atașat sau cu o energie zbuciumată. Un ceva în care ne implicăm poate ajunge la un moment dat să ia o altă turnură sau să se ducă într-o altă direcție decât cea pe care o preconizăm.

Cu Uranus (care este și guvernatorul zodiei Vărsător) atât de activ și detinând o energie volatilă, în unele momente ni se pot accentua sentimentele de nesiguranță, starea de dispoziție ni se schimbă mai repede și parcă prea des ne simțim prinși pe picior greșit sau într-o stare irascibilă. Dar activitatea lui Uranus poate fi în același timp și plină de revelații. Alinierea lui Uranus ne spune “stop, aici avem ceva de schimbat, la noi sau în imediata noastră apropiere”. Această planetă ne arată ce nu funcționează în viețile noastre, ce anume să schimbăm sau ce avem de făcut pentru ca ceva care nu merge cum ne-am dori să funcționeze perfect.

Destul de puternic aspectată de Uranus, Luna plină în Vărsător agită un pic lucrurile în viețile noastre și ne ajută să descoperim calea către o nouă libertate sau alte adevăruri, poate chiar către un nou nivel al conștiinței, să vedem ceea ce nu am văzut până acum, să înțelegem ceea ce nu înțelegeam sub nicio formă.

Foto fr si main: Imagine de Leo de la Pixabay


Întotdeauna am fost fascinat de dualități: ordinea și haosul, știința și spiritualitatea. Ca analist, îmi place să găsesc modele și conexiuni în date, iar ca astrolog, să interpretez simbolurile cerului. Cu o configurație...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri