Pe 11 ianuarie avem parte de prima Lună Nouă din 2024, este în Capricorn: Fără jumătăți de măsură când urmăm o chemare a sufletului! Magia acțiunii

9 Ianuarie 2024 publicat în Horoscop 82 share-uri

Pe 11 ianuarie, pe bolta cerească vom avea parte de un spectacol ceresc simplu și grandios în același timp, prima Lună Nouă din 2024. Este un eveniment astral de bun augur și una dintre cele norocoase Luni Noi ale anului. Aduce un pic de magie în aer și face ca visurile noastre să devină tangibile și posibile, iar ceea ce visam, să și creăm.

Pe 11 ianuarie, ora 13:57, pe bolta cerească vom avea parte de un spectacol ceresc simplu și grandios în același timp, prima Lună Nouă din 2024. Este un eveniment astral de bun augur și una dintre cele norocoase Luni Noi ale anului datorită aspectului de trigon pe care îl creează cu Uranus și sextilului realizat alături de Neptun. Neptun în conjuncție cu Luna Nouă în Capricorn aduce un pic de magie în aer și face ca visurile noastre să devină tangibile și posibile, iar ceea ce visam, să și creăm.

Atenție însă la iluzii, confuzii și la speranțe deșarte, împachetate și vândute prea frumos ca să fie adevărate. Nu tot ceea ce zboară se și mănâncă în această perioadă așa că este important să trecem totul prin filtrul discernământului și al obiectivității, să fim înțelepți și rezonabili, să nu credem chiar tot ce auzim. Informațiile, știrile false, curente spirituale care nu sunt ceea ce par a fi… Uranus pe de altă parte, în acest aspect astral, ne inspiră să fim originali și creativi în planurile și acțiunile noastre, să ne urmăm un vis sau o chemare pe care o simțim puternic în adâncul nostru și să nu facem niciodată lucrurile cu jumătate de măsură.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Luna Nouă de pe 11 ianuarie cade chiar în semnul Capricornului. Capricornul este un semn de pământ puternic ancorat în realitate, matur, responsabil, serios, pragmatic, organizat, un simbol al stabilității însăși, ceea ce aduce noului început simbolizat de Luna Nouă o notă practică și fermă, o atitudine de “totul este posibil atâta timp cât dai tot ce ai mai bun din tine”. Deși încă vorbim de atașamentul față de încheierea unei etape din viața noastră sau un sfârșit care încă ne bântuie (Pluto este prezent și el la 29 de grade în semnul Capricornului, în proximitatea Lunii Noi), noile începuturi încep să își facă simțite prezența în viețile noastre.

Foto: Design Musketeer /Shutterstock

Să permitem însă înainte de aceasta să închidem niște cicluri sau niște etape din viața noastră care nu mai au flacăra necesară pentru a reînvia. Să lăsăm trecutul să rămână în spate. Să mulțumim pentru tot ce ne-a oferit și învățat, să luăm din el tot ce a avut mai frumos și să îndrăznim să privim către noi orizonturi. Să nu uităm că acolo unde s-a închis o ușă, se va deschide o altă fereastră în altă parte și să ieșim din această vibrație a durerii sau a atașamentului față de ceva ce am “pierdut”. Trecutul trebuie onorat, iar metamorfozările noastre de-a lungul lui conștientizate și respectate.

Este momentul să lăsăm loc pentru alte lucruri frumoase și noi, să ne mobilizăm astfel încât să mișcăm molecula universului prin acțiune și gânduri pozitive în direcția pe care ne-o dorim. Luna Nouă în Capricorn aduce mai multă structură în viețile noastre, chiar și în rutina și obiceiurile noastre de zi cu zi. Dorim să materializăm acest sentiment de a fi util societății și celor din jurul nostru, ancorându-ne la lumea din jurul nostru, însă fără a uita de noi și de valorile noastre interioare.

Această Lună Nouă în Capricorn este despre conștientizarea puterii personale și regăsirea ei în noi înșine, despre acele lucruri, gânduri, fapte, evenimente sau chiar acțiuni ale noastre care readuc sentimentul de siguranță și stabilitate la el acasă. Capricornul acționează îndeosebi pe segmentul profesional și al carierei, poate avea legătură cu tot ce înseamnă autoritate și responsabilitate la nivel individual, poate produce niște transformări și reverberații pentru mulți dintre noi, chiar și pentru acele persoane mai boeme sau mai visătoare.

Această energie benefică a Capricornului ne poate da un imbold puternic de a ne urma visurile, de a ne asuma niște angajamente de care în mod normal ne-am feri fiindcă ne este teamă de schimbările pe care le pot produce pentru noi, ne poate îndrepta pașii către o altă cale, indiferent că ne referim la planul personal sau la cel profesional (putem vorbi deopotrivă de o schimbare de direcție profesională, de o reconversie profesională sau de o mutare temporară în altă țară etc).

Sub influența Lunii Noi în Capricorn, în această perioadă ne dorim să creștem și să evoluăm personal, să ne deblocăm activ viețile, să facem pași către menirea noastră. Avem o dorință interioară foarte puternică sau un vis care ne cere să îl urmăm? Cu hotărâre, curaj, putere de muncă și ambiție, trăsături de bază ale Capricornului, ne suflecăm mânecile și ne gândim la niște strategii viabile pe termen scurt și lung.

Ne stabilim obiectivele noastre și prioritățile realizării lor, ne țesem planurile și apoi acționăm așa cum doar Capricornul știe. Eficient, optimist, știind că vom reuși să obținem ceea ce ne-am propus, că este imposibil să nu reușești atunci când îți dorești ceva cu adevărat și investești resurse prețioase din tine în acel ceva.

Foto fr si main: muratart /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri