Pe 18 noiembrie avem parte de conjuncția magnetică Soare-Marte în Scorpion – începe un nou ciclu de 2 ani: Totul este posibil când îți urmezi calea!

16 Noiembrie 2023 publicat în Horoscop 347 share-uri

Pe 18 noiembrie are loc o conjuncție destul de rară, între Soare și Marte, chiar în semnul fix al Scorpionului, la 26 de grade. Este un eveniment magnetic și intens în astrologie, care are niște reverberații mai puternice decât ar părea la o prima vedere și de aceea am vrea ca în rândurile următoare să facem un pic de lumină în energia adusă de acest moment astrologic profund.

Soarele se întâlnește cu Marte în zodia Scorpion, dând startul unui nou ciclu sinodic de doi ani în care accentul cade asupra călătoriei noastre la nivel transformațional. Conjuncția Soare-Marte în Scorpion este despre mai mult curaj, despre energie abundentă, despre dorința de afirmare și a ne demonstra puterea personală. Sub impactul acestui moment astrologic, ne putem accesa mult mai ușor și în mod direct voința și motivația. Această conjuncție aduce o energie benefică și oricăror forme de inițiative.

La un nivel macro însă, dacă este exprimată într-un mod neconștientizat și negativ, această energie poate conduce și la conflicte generate de egouri, la anumite lupte de putere, la tendința de a domina prin intermediul banilor sau al sexualității, la reacții agresive inutile și exagerate, la dorința de răzbunare și de manipulare. Încercați să vă angrenați zilnic în această perioadă în activități pozitive în mod conștient pentru a consuma constructiv această energie purificatoare și intensă, care ne poate face să ardem, la fel de bine cum ne poate face să renaștem.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Ghid pentru alegerea mobilierului interior
Foto: Anikin Nikolai Igorevich /Shutterstock

Pot apărea la suprafață unele secrete cu scopul de a ne dezvălui unele adevăruri, ne putem aștepta la probleme cu niște rădăcini foarte adânci și suntem provocați să descoperim de ce unele lucruri, situații sau oameni trezesc în noi nu doar inspirație, ci și mânie.

Marte este planeta acțiunii, a motivației, a energiei, iar atunci când este activă ne oferă un impuls puternic de a ne urma pasiunile și dorințele și de a face pur și simplu lucrurile prin acțiune și fapte. Marte exacerbează însă uneori și agresivitatea, tendința înspre violență și acordă mijloacelor mai multă legitimitate decât scopului. Scorpionul pe de altă parte este despre transformare, el simbolizează moartea, purificarea și regenerarea, emoțiile intense.

Marte în Scorpion ne sugerează că nu lăsăm deloc lucrurile la voia sorții în perioada următoare, ci că ne simțim suficient de împuterniciți și puternici încât comportamentele și eforturile noastre să capete forma acțiunii, să ne mobilizăm conform scopului și dorințelor noastre, să investim tot ce avem pentru a obține ceea ce ne dorim. Dacă vom canaliza pozitiv această energie puternică a conjuncției și profităm de oportunitățile care ne ies în cale, reușite extraordinare sunt posibile în această perioadă.

Dacă până acum am ezitat în a ne iniția în anumite direcții de viață și a da curs unor drumuri inițiatice, scopul ne este mai clar ca niciodată și direcția ni se arată ea singură. Iar cu voință și determinare, chiar îi putem surprinde întru totul pe cei din jurul nostru prin schimbările radicale despre care nu mai vorbim, ci pur și simplu le implementăm.

Destinul își joacă și el rolul lui cheie în perioada acestei conjuncții fermecate și unii dintre noi acționăm pe această linie de destin, conduși de noi înșine sau de o forță superioară care se manifestă mai puternic ca niciodată înăuntrul nostru în acest moment. Știm că Scorpionul este și un semn mistic, ancorat la o intuiție deosebită și deschis și către semnele invizibile din lumea subtilă și de aceea primim din partea universului și o călăuzire către scopul nostru.

Această conjuncție a Soarelui cu Marte în Scorpon are și un rol de trezire. De ce ne-am pierdut într-o mie de direcții fără să ajungem la o finalitate? De ce irosim timp, energie și resurse în lucruri care nu conduc nicăieri, în loc să ne canalizăm pe ceea ce ar putea ieși bine în viețile noastre? Dar nu-i nimic. Această conjuncție nu este despre a dezgropa morții și a ne plânge de alegerile și deciziile luate în trecut, ci despre capacitatea individuală de a renaște, de a ne vindeca mergând direct la sursa supărării noastre și oblojuind rănile, de a ne ridica de jos indiferent de groapa adâncă în care ne-am aflat.

De aceea, putem chiar spune că unii dintre noi se vor ridică din propria viață și din propria cenușă, într-un sens metaforic, mai puternici ca niciodată. Iar dacă stă în puterea noastră să facem ceva pentru noi înșine, o vom face.

La un nivel colectiv, mare grijă la această tendința negativă de autodistrugere pe care o poate aduce conjuncția Soarelui cu Marte de pe 18 noiembrie. Este bine să facem alegeri plecând de la autenticitate, să nu ne lăsăm manipulați pentru promisiuni și lucruri derizorii, să privim și către nevoile noastre spirituale și emoționale, nu doar către cele primare.

Foto fr si main: Ketut Agus Suardika /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri