8 Noiembrie 2023 publicat în Horoscop 630 share-uri

Pe 8 noiembrie, planeta Venus iese din semnul Fecioarei și se reîntoarce în zodia Balanței unde va rămâne până pe 4 decembrie 2023. Influențele acestui aspect astral pe un fundal astrologic mai serios și mai dur (contextul eclipselor din ultima vreme) aduc mângâiere, frumusețe, vindecare și mai multă armonie în interiorul relațiilor noastre de orice fel, determinându-ne totodată să ne conștientizăm mai mult propria valoare, dar și să recunoaștem și să ne înclinăm în fața meritelor celorlalți.

Atunci când lumea din jur pare ruptă în bucăți din cauza manifestării părților urâte ale omului, frumusețea, sub toate formele ei, poate aduce alinare în vremuri dureroase. Când Venus în Balanță intră în peisaj, există o deschidere exprimată de a înțelege perspectivele tuturor și de a găsi modalități de a ajunge la inimile celorlalți prin cele mai originale sau neașteptate modalități de a comunica sau de a coopera.

Iubirea își găsește întotdeauna propria cale. Iubirea pentru ceilalți este și ea o formă de iubire, esențială pentru bunăstarea noastră individuală și colectivă și de aceea în această perioadă pot apărea unele oportunități de a încheia anumite dispute pe cale pașnică, prin diplomație, și de a crea diverse alianțe.

Unele părți pot fi aduse la un punct de reconciliere prin puterea hazardului și a medierii în zilele acestei perioade. Venus în Balanță este și despre a ne regăsi acea pace interioară și echilibru prin intermediul mediului nostru exterior, despre cum putem rezona cu alte ființe umane astfel încât sufletul și mintea să ne fie împăcate, pline de liniște și apreciere.

Prin urmare, odată cu plasarea planetei iubirii și a frumosului chiar acasă, în semnul ei favorit, ne putem aștepta și la o schimbare a dinamicii în cadrul relațiilor de iubire. O puternică energie romantică plutește în aer și dacă reușim să o canalizăm în mod pozitiv, putem trăi în iubire unele dintre cele mai frumoase momente în dragoste ale acestui an.

Tema iubirii își face simțită prezență și sub forma “iertării”. Suntem îndrumați fie să adoptăm această cale a iertari și să conștientizăm dacă anumite conflicte în anumite relații pot fi rezolvate și dizolvate sau să acceptăm, dacă este cazul, că pur și simplu este timpul să renunțăm la o relație anume și să mergem mai departe.

Foto: New Africa /Shutterstock

Venus în Balanță ne face și să ne găsim mai ușor calea către noi. Atunci când ne simțim bine în propria piele și în armonie cu noi înșine, totul în jurul nostru se așază mai ușor și mai armonios și atragem lucruri bune înspre noi. Când ne simțim bine cu noi înșine, suntem mai bucuroși, mai darnici, mai iertători, muncim cu mai multă ușurință și ne este mai ușor să ne simțim fericiți și în compania celorlalți.

Căci da, în această perioadă cu Venus în Balanță suntem susținuți să renunțăm la obsesiile și atașamentele noastre nesănătoase (indiferent că ne referim la relațiile cu anumite persoane, la patternurile noastre de gândire sau la unele din tiparele noastre comportamentale) care nu servesc armoniei spiritului nostru și să le înlocuim în schimb cu unele sănătoase.

Există o mare putere de conștientizare și luciditate în această perioadă care se reflectă mai ales asupra modului în care ne privim propriile relații.

Dacă în ultimele săptămâni, cât Venus s-a aflat în Fecioară, ne-am concentrat mai mult asupra acelor aspecte care nu mergeau în relațiile noastre, asupra “aspectelor negative” mai degrabă și asupra modului în care ne putem construi relații mai sănătoase, de data aceasta încercăm să cultivăm și implementăm fericirea și armonia în viețile noastre amoroase.

În relațiile de iubire, Venus în Fecioară îndeamnă către găsirea unui limbaj comun, către împuternicirea ambilor parteneri și luarea în comun a unor decizii importante pentru cuplu astfel încât cei doi să se simtă co-creatori ai poveștii lor de dragoste.

Trebuie să spunem că atenția este concentrată asupra celuilalt în cuplu, dar este important să o facem fără a ne angaja în modalități de manifestare a iubirii care să conducă către codependență (unul din “păcatele” zodiei Balanță). Unele cupluri, colaborări sau parteneriate își redefinesc relația și o reclădesc de la alte premise, mizând pe împăcări, aprobări tacite, discuții profunde despre un viitor în doi.

Unele iluzii sau așteptări false pică și vedem în schimb realitatea relației noastre așa cum este ea. Dacă puteți fi fericiți în ea, așteptați-vă să treceți la nivelul următor în perioada care urmează.

Venus în Balanță în această perioadă ne face totodată să fim mai hedoniști, să ne simțim mai predispuși în a degusta din micile plăceri și bucurii ale vieții, indiferent că ne referim la mâncăruri deosebite, la mici detalii luxioase, la lucruri frumoase sau obiecte decorative care țin de arta și estetica frumosului. Tentațiile în această privință par a fi mai numeroase, voința mai mică și noi mai predispuși să cedăm îndeplinirii micilor plăcerii ale vieții.

Aspectele de umbră ale lui Venus în Balanță predispun și către o oarecare superficialitate așa că, atunci când vine vorba de relații de orice fel, putem opta să aducem în discuție mai degrabă acele aspecte mai profunde ale relațiilor noastre cu o diplomație deplină, cu gentilețe și bunătate.

Venus în acest semn nu se împacă deloc bine cu semnalele de agresivitate sau de aspecte “forțate” și preferă situațiile win-win în care ambele părți au de câștigat și de învățat și în care se promovează echitatea, politețea și delicatețea modului de a transmite mesaje sau emoții.

Este foarte posibil ca în timpul acestui ciclu astral să se nască și noi povești de iubire și viață în doi. Venus în Balanță predispune în a ne orienta și către o compatibilitate intelectuală și ne face totodată să fim ușor idealiști asupra modului în care ne percepem potențialul partener.

Chiar dacă ne dorim ca cei de lângă noi să fie toți fericiți, deseori nu este necesar să ne sacrificăm propria bucurie sau energie pentru a face compromisuri pe care nu ni le dorim cu adevărat.

Foto fr si main: Pike-28 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri