Pe 29 septembrie avem Lună plină în Berbec, un prilej astral puternic pentru manifestarea accelerată a dorințelor. Lumină și Durere cu asteroidul Chiron activ în această lunație!

22 Septembrie 2023 publicat în Horoscop 69 share-uri

Septembrie 2023 se încheie într-o notă nostalgică și de zile mari, cu o Lună Plină ca un diamant de strălucitoare, care pica la 6 grade în zodia Berbec. Luna plină în Berbec de la sfârșitul lunii septembrie este un eveniment astral menit să ne inspire la lucrurile frumoase și mărețe, dar și la acțiune.

Este un eveniment superb care creează o contradicție interesantă și unică având în vedere că luna plină este un simbol al finalității și al lucrurilor aduse la un sfârșit/împlinire în timp ce Berbecul este prima zodie a horoscopului, un simbol al unui nou început. Luna plină în Berbec ne dinamizează viețile în această perioadă, le mișcă într-o direcție sau alta sau cea în care ne dorim noi, ne face să ieșim din starea noastră de inerție sau pasivitate și să fim mai pasionali nu doar cu propriile vieți, ci cu tot ceea ce facem.

Emoțiile sunt mai intense, resimțite mai puternic în timpul unei Luni pline în Berbec care creează o opoziție cu Soarele în Balanță. Acestea pot reprezenta oricând motorul care stă la baza acțiunilor noastre, impulsionându-ne să ne mobilizăm, să acționăm, să lucrăm pentru a merge mai departe astfel încât să nu mai stagnăm. Este însă important să rămânem lucizi și sub impulsul impulsivului Berbec să ne păstrăm luciditatea și echilibrul și să nu lăsăm emoțiile noastre să ne copleșească, să ne sleiască de energie sau să stea în calea visurilor și a dorințelor noastre. Este de aceea esențial ca în această perioadă să existe o consonanță între ceea ce simțim, ceea ce ne dorim și ceea ce implementăm în realitate prin acțiune.

Când este dusă la extrem, devine prea puternică sau nu este canalizată într-o direcție potrivită sau constructivă, această energie a Berbecului poate atrage după sine crize de identitate, izbucniri neașteptate de mânie, ne poate facem să fim mai agresivi decât de obicei (chiar și verbal), ne poate scoate la lumină unele frustrări ascunse adânc în interiorul nostru. Ori de câte ori simțiți că sunteți cuprinși de această energie epuizantă sau negativă, încercați să vă amintiți că nu sunteți una cu ea și să ieșiți din această stare făcând activități care vă relaxează și vă deconectează de aceste trăiri: dans, mișcare, meditație, plimbări etc.

Foto: gdHarsha /Shutterstock

Luna plină în Berbec de pe 29 septembrie este o lună plină cu un efect puternic și asupra identității noastre, încurajându-ne să avem o bună conexiune și o relație bună cu noi înșine, să ne apreciem mai mult, să ne vedem părțile bune și să ne simțim bine în propria piele. În acest context și sub această paletă de sentimente, luna plină în Berbec ne poate potența viețile în cel mai frumos mod cu putință.Dacă avem însă nesiguranțe și incertitudini care ne blochează drumul nostru către propria devenire, către ceea ceea ce suntem sau putem deveni sau chiar și către un viitor mai bun, atunci acesta este prilejul cel mai potrivit pentru a lucra cu ele.

Luna plină în Berbec ne încurajează să ne îngrijim de nevoile noastre, să ne exprimăm clar și deschis, să fim mai hotărâți și mai independenți și ne face mai curajoși și mai îndrăzneți cu nevoile noastre individuale, cu dorințele și visurile noastre. Berbecul are un potențial fantastic de a manifesta orice atunci când își propune, de a-și planta ideile de la nivel mental în formă concretă, palpabilă, de a-și asuma unele riscuri cu mai multă încredere și credința că, la urmă urmei, va fi bine. Sub această energie a Berbecului, puterea creatoare a acțiunii este foarte activă și de aceea multe activități de antreprenoriat pot înflori în această perioadă.

În unele relații, cele complicate, instabile sau aflate sub semnul întrebării, energia poate înclina axa înspre un sfârșit precoce sau subit mai ales dacă nu a fost lăsat loc pentru sentimentul de libertate, de autenticitate, spațiul acela de a putea fi tu însuți, în elementul tău, dar în continuă dezvoltare și evoluție lângă celălalt.

Pe de altă parte, energia Lunii în Berbec în opoziție cu cea a Soarelui în Balanță vorbește nu doar despre nevoile individuale, ci și cele de cuplu, ne invită să stăm la masa negocierilor cu dorințele noastre, fiind în același timp atenți și la nevoile partenerilor, să vorbim cu grație și iubire despre compromisurile pe care le putem face (sau nu le putem face) în cuplu, să negociem, să vorbim deschis și despre nevoile noastre ca și cuplu, să ne onorăm de fapt propria persoană în cadrul conexiunii noastre la fel ca și pe celălalt.

În contextul acestei Luni pline în Berbec, merită menționat și aspectul pe care îl creează cu Chiron, asteroidul cunoscut și sub numele de Vindecătorul rănit. Sub această lunație se activează și energia vindecătoare a lui Chiron care ne învață să ne îmbrățișăm rănile, să învățăm din ele, să le acceptăm și să le vindecăm, nerămânând însă ancorați prea mult în durerile noastre. Există putere în rănile noastre și în loc să lăsăm durerea să ne mistuie și să ne consume, îi putem permite să ne împuternicească. Cu toată durerea aferentă lor, rănile noastre ne-au făcut mai înțelepți și mai înțelegători cu durerile și rănile altora, ne-au modelat sufletele încercate, le-au făcut mai puternice, ne-au făcut să conștientizăm mai mult cine suntem.

Foto fr si main: Valery Rybakow /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri