Vești astrale fabuloase: Mercur iese din retrograd și intră în mișcare directă! Totul e bine când se termină cu bine (și cu sufletul eliberat). Universul își ia revanșa în stil mare

15 Septembrie 2023 publicat în Horoscop 456 share-uri

Jumătatea lunii septembrie vine la pachet cu unele vești astrale bune care ne încurajează să tragem adânc aer în piept și să respirăm liniștiți căci încet, încet unele planete ies din retrograd. Astfel, începând cu ziua de 15 septembrie, Mercur iese din retrograd (urmându-i imediat planetei Venus) unde s-a aflat încă de la sfârșitul lui august și își reia mersul său direct.

Este un eveniment care nu poate decât să ne bucure căci urmează o perioadă în care cosmosul ne oferă șansa să ne luăm revanșa karmică, să implementăm activ toate planurile și gândurile la care am reflectat în toată această perioadă cu Mercur retrograd, să fim mai asumați și mai ambițioși atunci când vine vorba de a ne îndeplini visurile, de a realiza lucrurile, de a profita din plin de anumite lucrurile.

După ce am analizat bine asupra a tot ceea ce ni s-a întâmplat sub umbrela lui Mercur retrograd, acum este bine să profităm de concluziile acestei perioade pentru a merge mai departe. Schimbările de perspective care au avut loc în timpul lui Mercur retrograd ne oferă noi oportunități de a ne dezvolta și în același timp de a implementa și schimbările asociate acestor transformări ale percepțiilor noastre.

Mercur va intra în staționare directă la 8 grade în semnul Fecioarei până pe 19 septembrie, apoi își va menține mișcarea directă în această zodie până pe 4 octombrie. Mai mult ca sigur că putem spune că ne așteaptă un moment de respiro în care piesele puzzle-ului par că se așază ele singure firesc la loc așa că am face bine să folosim acest moment în favoarea noastră. Acolo unde întâmpinăm probleme, erori, neînțelegeri, întârzieri, neclaritățile par că se dizolvă undeva în neant și lucrurile vin mult mai ușor și firesc către noi, așa cum ar fi normal, atunci când intenția noastră interioară este aliniată cu gândul și acțiunea noastră.

Foto: HstrongART /Shutterstock

Bineînțeles, fiindcă Fecioara este o zodie orientată înspre detalii, nu vă grăbiți să le treceți cu vederea și fiți în continuare atenți și vigilenți când semnați un contract important pentru voi sau spuneți “da” unei decizii care va poate schimba cursul vieții.

De asemenea, Mercur direct în Fecioară creează și o opoziție cu Saturn în Pești. Putem profita de puterea de organizarea a Fecioarei, simțul său practic extraordinar sau aplecarea sa înspre detalii minuțioase pentru a ne manifesta și materializa cele mai îndrăznețe visuri. Mercur în mișcare directă în semnul Fecioarei ne invită să renunțăm la fricile și temerile noastre, să ne lepădam de tendința noastră de a supraanaliza sau critica în exces, să renunțăm la ideea de perfecționism care de multe ori este distructivă și să fim recunoscători pentru ceea ce avem, să avem curajul de gândi pozitiv astfel încât să acționăm pozitiv, să ne exersăm și explorăm creativitatea și abilitățile cu care am fost înzestrați de divinitate sau să le punem în serviciul celorlalți.

Totodată, cu Mercur în mers direct în Fecioară, suntem sprijiniți și să avem o abordare mai constructivă și mai pragmatică a problemelor noastre în cea de-a doua parte a lunii și chiar avem parte de un noroc fantastic în găsirea unor soluții, în reluarea sau inițierea unor proiecte noi sau de niște deblocari aproape miraculoase a vieților noastre. De asemenea, călătoriile sunt încurajate și ele în această perioadă, am ieșit din perioada haotică cu amânări, întârzieri, mijloace de transport care se strică brusc și alte surprize neplăcute când te aștepți cel mai puțin.

Atunci când Mercur iese din retrograd, comunicarea și problemele aferente ei ar trebui să se îmbunătățească. Luăm totodată deciziile cu mai multă claritate și ușurință, iar acolo unde niște răspunsuri întârziau să apară și acest lucru ne frământa, acestea se vor ivi. Acolo unde sunt niște situații care nu pot avea o rezolvare, ne vom detașa totuși suficient de mult încât să nu ne mai simțim sufocați de ele și să simțim că mergem mai departe.

Mercur realizează în această perioada și o conjuncție cu Soarele în trigon cu Jupiter, ceea ce ne face să ne simțim norocoși, înconjurați de abundență și de diverse oportunități de a îmbrățișa noul, mai în acord cu noi înșine și mai relaxați, ceea ce transpare și în relațiile cu ceilalți. Atunci când îi abordăm pe ceilalți dintr-un spațiu care nu este al frustrării, al incrancenarii sau al precauției, ci dintr-unul al încrederii, al deschiderii și al generozității și căldurii sufletești, și mesajul pe care dorim să îl transmitem ajunge așa cum trebuie la destinatar și este primit la rândul sau cu căldură și deschidere.

Foto fr si main: NASA images /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri