Cea mai importantă mișcare planetară a verii pentru relațiile de iubire: Venus retrogradează în Leu (22 iulie – 3 septembrie): A doua șansă (dar unică în viață) pentru iubire și unele legături karmice reluate

21 Iulie 2023 publicat în Horoscop 491 share-uri

Pe 22 iulie are loc un eveniment astrologic important, cu o energie deosebită pentru tot ceea ce înseamnă inima și emoțiile noastre cele mai adânci – retrogradarea planetei Venus în semnul Leului. Acest eveniment vizează în special modul în care relaționam, iubim, ne dezvoltăm și ne hrănim sufletul.

La fiecare 18 luni, Venus staționează în mișcare retrogradă, permițându-ne să ne tragem sufletul și să aruncăm o privire în trecut, aruncând o privire pertinentă asupra a ceea ce am atras în viețile noastre și vrem să ținem în continuare aproape de noi.

De data aceasta, în 2023, Venus își va începe mișcarea retrogradă în zodia Leu chiar pe 22 iulie și va rămâne aici preț de 6 săptămâni, până pe 3 septembrie. Puteți considera acest eveniment astral ca pe o buclă astrală care ne invită să ne adresăm niște întrebări revelatoare referitoare la sistemul nostru de valori, la felul în care ne-ar place să fim valorizați de ceilalți, la tot ceea ce înseamnă conexiune și ne face să ne simțim frumoși, încrezători în noi înșine, demni și merituoși. Dacă ne referim însă strict la relațiile de iubire, trebuie să spune că Venus retrograd va pune accentul asupra modului în care ne comportăm în interiorul acestor relații, cât de fericiți suntem, cât de asumați suntem în raport cu cel de lângă noi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Fiindcă Venus retrograd va avea loc chiar în zodia Leului putem vorbi și de teme ale egoului care sunt aduse în prim plan, de măști care trebuie să cadă, de superficialitate și excese care ar trebui să lase loc profunzimii și cheltuirii de resurse în valori, lucruri și aspecte care să însemne ceva pentru noi și la nivel emoțional și spiritual, care să aducă un plus de valoare în viețile noastre.

Foto: Benjavisa Ruangvaree Art /Shutterstock

Fiindcă în mișcare retrogradă, Venus ne invită ca în perioada următoare să reevaluăm toate acele situații în care am fost egoiști sau ne-am purtat în mod egoist, fără să ne gândim și la cel de lângă noi, să ne analizăm angajamentele și relațiile. Venus retrograd ne forțează mâna și ne poate pune în unele situații incomodate sau neplăcute, dar care ne ajută să ne vindecăm pe noi înșine și relațiile noastre (de iubire sau relații de toate tipurile, sociale, contractuale, parteneriate, colaborări etc), să facem pași importanți către autenticitate și conștientizarea de sine.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Venus retrograd în Leu ne cheamă să ne reevaluăm toate relațiile din viața noastră, dar și cea cu noi înșine și modul în care ne iubim și avem grijă și de noi înșine. Suntem chemați să ne onorăm mai mult propria persoană, să ne conștientizăm sămânța de divinitate care există în fiecare din noi, talentele, puterea și strălucirea, doar Dumnezeu ne-a creat după chipul și asemănarea sa... Cât de bine ne purtăm cu noi înșine? Ne răsfățăm, apreciem, investim în noi înșine timpul, efortul și iubirea pe care o revărsăm și față de cei de lângă noi?

Este foarte posibil și ca în această perioadă să fie aduse în prim plan unele relații din trecutul nostru și să existe negocieri sau discuții pentru reînnoirea relațiilor și posibilitatea unui nou început, de data aceasta cu setarea în mod cinstit și sincer a unor limite personale. Da, vorbim de acele situații rare și excepționale care pot avea loc o dată pe axa destinului, când au loc niște răsturnări spectaculoase de viață și vorbim de o a doua șansă, dar unică în viață. În unele cazuri însă, nu poate fi vorba de reluarea acestor relații căci ruptura a fost irevocabilă, însă vom fi nevoiți să încheiem ce a rămas neterminat (vorbim de o închidere definitivă a unei relații din viața noastră), să punem pansament peste niște răni mai vechi, să ne desprindem de niște tipare relaționale care ne-au blocat bucuria vieții și să mergem mai departe, în acceptare și pace cu noi înșine, percepând aceste relații ca pe niște probe care, deși ne-au cauzat durere în trecut, ne-au făcut să evoluăm enorm, să ne testăm și depășim niște limite, să ne conștientizăm puterea și valoarea.

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Nici relațiile prezente nu scapă energiei lui Venus retrograd și simțim puternic nevoia și dorința de a investi doar în acele relații în care ne simțiți conectați, văzuți, apreciați, în care ne dăruim lumina și ne este primită cu recunoștință, acele relații care ne aduc bucurie și ne hrănesc spiritual, care ajută într-un fel sau altul evoluției noastre și sunt în acord cu deplinătatea autentică a ființei noastre.

Dacă am fost confuzi și nesiguri pe noi în privința anumitor relații în care suntem implicați, Venus retrograd ne va determina să înțelegem mai bine și mai clar ce anume ne dorim și nu ne dorim de la un partener de viață, dacă așteptările noastre coincid și cu realitatea, dacă partenerul actual ne sprijină în demersul nostru de a fi autentici, iar în unele situații dacă ne sprijină pur și simplu în visurile și proiectele noastre. Focul interior și al relațiilor, pasiunea, flacăra aceea care arde fie sub forma hobby-urilor și a ceea ce facem se cere consumată. Iar dacă o relație anume nu aprinde acel foc din noi sau l-a făcut să se stingă, reevaluăm și ne reconfigurăm anumite aspecte ale relațiilor noastre.

Foto fr si main: Valeriya Yanchkovskaya /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri