28 Iunie 2023 publicat în Horoscop 95 share-uri

Luna plină a lunii iulie 2023 are loc în semnul Capricornului și are o energie pozitivă și constructivă, care ne încurajează să ne dedicăm scopului nostru, să muncim mai mult pentru a obține ceea ce ne dorim, să abordăm cu curaj orice obstacole care ne apar în cale, depășind cu succes unele situații ale vieții noastre pe care le simțim ca fiind grele sau dificile.

În ziua de 3 iulie (ora 14:38, ora României), bolta cerească va fi iluminată de fenomenul de lună plină. Din punct de vedere astrologic, vorbim de o lună plină care pică în semnul Capricornului și va crea o opoziție cu Soarele în Rac. Cu siguranță este o polaritate interesantă care ne invită să facem pace cu două aspecte ale noastre, inimile noastre (Racul este regele emoțiilor) și cu mințile noastre (Capricornul este în esența sa o zodie cerebrală, rațională) și să le integrăm pe amândouă în existența noastră astfel încât să ne fie bine.

În timp ce Capricornul guvernează cariera, imaginea, viața publică, responsabilitățile, realizările și recompensele, energia Racului jonglează în jurul vieții intime și domestice, de familie, al afecțiunii, al căminului și al legăturilor interumane și de iubire. Racul ne încurajează să ne onorăm rădăcinile, să prețuim familia și fundamentele sale, este mai mult despre iubire necondiționată, în timp ce Capricornul ne îndeamnă să nu uităm de responsabilitățile și îndatoririle noastre, să nu le evităm, ci să ni le asumăm cu curaj pentru a ne putea schimba viețile în mai bine.

Capricornul are o energie lucrativă, dinamică și pragmatică, este în el acest imbold de a “A FACE” ceva pentru a-și câștiga dreptul la relaxare, la iubire, la confort, la îndeplinirea unor dorințe, în timp ce Soarele în Rac se află la polul opus Lunii în Capricorn pentru a ne aminti că generozitatea, binele, odihna, iubirea, căldura interacțiunilor umane sunt drepturi divine și fiecare dintre noi merităm să le avem necondiționat. Așadar, indiferent de cât de mult ați munci în această perioadă și v-ați angaja în proiectele și activitățile voastre, nu uitați că meritați și aveți dreptul la odihnă, că sănătatea este o necesitate așa că acordați-vă timp și pentru a vă întări și reface organismul.

Foto: Jeremy Zimmerman /Shutterstock

Per ansamblu, energia acestei Luni pline în Capricorn este una constructivă, concentrată asupra progresului și asupra succesului. Această Lună plină ne îndeamnă să fim mai dedicați și mai angajați în ceea ce facem, să ne dedicăm scopului nostru (dacă este unul practic cu atât mai bine) – iar dacă nu simțim că avem unul, să îl căutăm și să îl dezvoltăm, să depunem mai mult efort și mai multă muncă pentru a obține ceea ce ne dorim. Capricornul este cunoscut pentru perseverența sa, pentru faptul că nu se dă bătut, că ia provocările drept ceea ce sunt cu scopul de a le rezolva și depăși.

Dacă până acum am investit efort și timp, iar rezultatele au întârziat să apară, în perioada de după această Lună Plină lucrurile vor începe să se schimbe. Acolo unde lucrurile au fost făcute așa cum trebuie, din motivele potrivite, cu un scop nobil, cu autodisciplină, organizare și claritate, succesul poate veni în mod rapid, parcă inopinat, dar atât de binemeritat. De asemenea, atunci când ne aflăm pe calea potrivită și reușim să ne conectăm la sensul nostru sau ne îndreptăm în direcția potrivită, vom înregistra progrese incredibile.

La polul opus, dacă ne-am angajat în ceva care nu servește sufletului sau scopului nostru și nu este aliniat la ființa noastră sau l-am făcut din complezență sau din motive total greșite, să nu ne mire dacă ne vom confrunta cu întârzieri, amânări, blocaje, obstacole neașteptate. Este calea universului de a ne arăta că nu suntem acolo unde ar trebui să fim, că ar trebui să facem un pas în spate pentru a ne limpezi sentimentul de confuzie și nesiguranță și a ne întreba dacă vrem cu adevărat să avansăm pe o cale care nu ne onorează sufletul cu adevărat.

Luna plină în Capricorn de pe 3 iulie creează un aspect de trigon cu Jupiter în Taur, ceea ce ne oferă în mod providențial o mână de ajutor în a ne menține pe calea potrivită, noroc în ceea ce facem și asigurarea că nu, nu ne vom lăsa copleșiți de ceea ce avem de făcut și că ne vom îndeplini cu brio toate responsabilitățile. Jupiter în această perioadă va fi pentru noi asemenea unei plase de siguranță. Universul este de partea noastră și ne susține în a îndeplini lucrurile dificile de pe lista noastră (sau pe cele pe care le percepem ca fiind “grele”), ne face să ne simțim stăpâni pe noi și pe situațiile care apar sau există deja, indiferent că au fost rezultatul acțiunilor noastre sau ale altora.

Ne concentrăm pe soluții în această perioadă, pe puterea de a face ce ne stă în putință pentru a îmbunătăți o situație sau o condiție de viață în care ne aflăm cu sau fără voia noastră, posibil să abordăm unele conversații dificile sau foarte încărcate emoțional cu anumiți membri ai familiei sau persoane la care ținem– sunt aduse în discuție subiecte importante care necesită o reevaluare și a ne gândi la ele și din alte perspective, să ne angajăm în anumite cursuri sau examene pentru a obține un job mai bun sau un salariu mai bine plătit, să facem mici acțiuni precum o consultație la medic sau o operație pe care am tot amânat-o, lucruri care ar putea să ne îmbunătățească viață nu doar pe termen scurt, ci pe unul îndelungat.

Nimic nu este prea greu, prea mare sau prea mult pentru a fi imposibil de rezolvat, aceasta pare a fi vibrația acestei Luni pline în Capricorn. Să nu uităm că ne putem descurca în orice situație și că putem fi mândri de noi și de modul în care reușim să ieșim la suprafață chiar și în situații care par greu de dus sau de abordat.

Foto fr si main: yaalan /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri