6 Aprilie 2022 publicat în Horoscop 45859 share-uri

Unde-s mulți, puterea crește. Unde-i un Berbec, sufletul înflorește și călăuzește. Lucruri prea puțin știute despre zodia Berbec, locomotiva cu foc și aburi care pune în mișcare întreg zodiacul și care îngemănează în esența sa deopotrivă putere și vulnerabilitate.

Poate că ești tentat să spui și să crezi că știi totul despre zodia Berbec doar fiindcă acești nativi sunt sociabili, deschiși, siguri pe ei, puternici și prietenoși. Însă dincolo de ceea ce lasă să se vadă și de impresia că sunt ușor de citit, nativii Berbec au o personalitate fascinantă, complexă, copleșitoare prin totalitatea aspectelor cunoscute și necunoscute pe care le însumează. Astăzi vă revelăm câteva din lucrurile mai puțin știute despre personalitatea și sufletul acestei zodii care, poate că nu întâmplător, este deschizătoare ciclului zodiacal, cel dintâi semn zodiacal al horoscopului.

Ce știm despre zodia Berbec:

→ Știm că Berbecul este o zodie a acțiunii și că o caracterizează cu precădere verbul “A FACE”. Acest semn zodiacal este înzestrat cu mult curaj, îndrăzneală, determinare și voință de fier, energie și capacitatea de a implementa ceea ce și-a propus. Nu se descurajează ușor, nu se dă bătut și încearcă un lucru de câte ori este nevoie pentru a reuși.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 25 octombrie - Lună Nouă și Eclipsă de Soare în Scorpion - Activări ale destinului, fatalitate și reechilibrări karmice. Noi începuturi și schimbări colosale acolo unde există vindecare!    Pentru mama – trăirile unei femei în călătoria maternității. Despre iubirea unei mame, o carte scrisă de Karina Simion Cori Grămescu lansează cartea “Vindecarea relației cu mâncarea și cu propriul corp”. Prima carte din România cu o comunitate de suport.

→ Zodia Berbec are o energie puternică, un spirit viu orientat către concret și practic, înțelege foarte bine conceptul de invididualitate, de independență și de autonomie. Este o zodie deseori impozantă și fizic, dar care impune respect și admirație prin simpla sa prezență și felul său de a fi.

→ Este imposibil să nu simți “focul” viu din inima și sufletul unui Berbec, această forță vitală care îl conduce către aventură, lucruri interesante pe care să le realizeze, acest motor care îl animă căci zodia Berbec este guvernată de nimeni altul decât de Marte, planeta neînfricării și a biruinței, asociată totodată zeului războiului și al curajului în antichitate.

Foto: vladm /Shutterstock

→ Berbecul se numără, de altfel, printre cele mai puternice zodii ale horoscopului, având o tenacitate și o tărie de caracter ieșite din comun. Deși nu se adaptează întotdeauna ușor, are o rezistență generală incredibilă și o reziliență la presiune și stres ieșită din comun, reușind să își păstreze luciditatea și sângele rece chiar și în situații limită, extrem de dificile sau de criză.

Horoscop: Top 3 zodii care își pot găsi sufletul pereche în noaptea de Revelion 2023 Mama și legătura emoțională cu copilul. Impactul emoțional al lipsei mamei în viața și dezvoltarea unui copil De la manipularea emoțională la abuzul sexual asupra copiilor: Mecanismele prin care copiii sunt vulnerabilizați și devin victime

→ În punctele dificile ale vieții lor, nativii Berbec au aceeași atitudine de putere și de curaj extraordinar, găsindu-și resursele necesare pentru a se replia și a se ridica de jos. Îi ajută foarte mult faptul că sunt stabili și echilibrați din punct de vedere emoțional și că știu și înțeleg foarte bine că ce este al lor, este pus deoparte și va fi al lor oricum, mai devreme sau mai târziu.

→ Mulți se feresc de provocări, mai ales de cele dificile, dar nu este și cazul zodiei Berbec, căci îi place să rezolve puzzle-uri complicate și aparent imposibile și să își demonstreze sieși că poate și că poate traversa cu fruntea sus orice încercare.

→ Nativii Berbec, chiar și cei care nu sunt în poziție de lider, au abilități înnăscute de a conduce sau de a călăuzi fără a face paradă de potențialul lor. Își cunosc posibilitățile și limitele, pot lua cele mai bune decizii chiar și sub presiune, iubesc să fie înconjurați de oameni, să interacționeze și să comunice cu aceștia, să rezolve probleme și să găsească cele mai bune soluții pentru ei și colectivitatea în care se află fără a se aștepta să fie ajutați.

Într-un cuplu, diferențele pot fi atât de înfricoșătoare pentru mintea noastră că ne fac să ne îndoim de relația în care suntem. Este normal să le acceptăm! Interviu cu Diana Lupu, psihoterapeut relațional Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi foc? Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii

→ În munca sa Berbecul este animat de creativitate, idei noi și inovatoare, de o energie care îi animă, dinamizează și mobilizează și pe ceilalți. Are un har, acela de a crea o atmosferă veselă și vivace în jurul sau, în care oamenii se simt în elementul lor, energizați, motivați, impulsionați. Atunci când sunt în conexiune cu sufletul lor, nativii Berbec aprind cu focul lor interior și focurile celorlalte suflete, acesta este unul din darurile cele mai mari cu care a fost înzestrată această zodie.

→ Știm că se aprinde la fel de repede pe cât se stinge și că Berbecul este deseori o zodie impulsivă, care spune răspicat și tranșant ceea ce gândește. Are tendința de a se enerva prea ușor, mai ales dacă se simte călcat pe coadă sau își simte mândria lezată și intră aproape instantaneu într-o poziție defensivă.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Luna plină în Berbec – 9 octombrie: Lecția vindecării acceptate! Recomandări astrale de suflet pentru zodia ta în prag de lună plină Luna Plină în Fecioară din 7 Martie 2023: vibrație vindecătoare, eliberatoare și echilibrantă

Ce ni se pare că știm despre zodia Berbec și nu este neapărat așa:

⇒ Îl percepem adesea ca fiind puternic și imperturbabil în caracterul sau forțe, însă nativul Berbec are la rândul său o latură sensibilă. În momentele sale de vulnerabilitate, Berbecul nu are nevoie neapărat de încurajări verbale, cât de o îmbrățișare sinceră, din suflet, și să simtă că are pe cine se baza, că nu este întotdeauna de unul singur și pe cont propriu.

⇒ Da, deși puternic (și nimeni nu îi neagă această trăsătură pregnantă a caracterului său), și Berbecul are nevoie de sprijin, încurajări, confirmări și să fie ajutat, văzut, validat, iubit și apreciat. Deși se maturizează devreme, în adâncul Berbecului se află o inimă de copil.

Horoscop: Top 3 cele mai SEDUCĂTOARE femei ale zodiacului – ar suci mințile oricărui bărbat, dacă ar dori Horoscop: Top 3 zodii care se pot ridica atunci când s-au simțit zdrobite în viață, precum Pasărea Phoenix ce renaște din cenușă Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții?

⇒ Poate că uneori au tendința de a părea reci, detașați și neimplicați, însă nativii Berbec sunt calzi, cu un simt al umorului deosebit, fin sau zgomotos în funcție de caz (le-am întâlnit pe ambele în cazul nativilor Berbec și ambele tipuri la fel de seducătoare) și și-ar da și pielea de pe ei dacă le-ai câștigat inima la un moment dat prin ceva anume. Dacă le-ai câștigat prietenia sau respectul, Berbecul este genul de persoană empatică, nespus de sufletistă, care ar mișca și munții din loc dacă ar fi nevoie și i-ai cere ajutorul (pe care ți-l oferă deseori fără să i-l ceri).

Foto: BAUER Alexandre /Shutterstock

⇒ Ai crede că și în iubire i se potrivește apelativul de “învingător”, însă cel de “romantic” este mai degrabă cel potrivit. Da, nativii Berbeci au tendința de a se îndrăgosti mai greu, însă atunci când o fac, încearcă tot ce le stă în putință pentru a cuceri persoana respectivă și mai renunta la individualismul lor declarat. Unii spun despre ei că “își pierd mințile” atunci când se îndrăgostesc căci par a uita în acel moment de ceea ce sunt cu adevărat.

Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Gânduri de Anul Nou de la părintele Cleopa: Cel mai mare lucru este să ne înnoim viața, să luăm aminte, să-i iertăm pe toți, să începem anul nou cu inima curată și cu credință în Dumnezeu Test de gramatica: Unde se pune cratima?

⇒ Din dorința lor de a impresiona, apelează la gesturi romantice originale și neobișnuite, iar pentru a avea alături persoana pe care și-o doresc și a fi iubiți, sunt dispuși să facă compromisuri. Lasă mult de la ei, sunt dispuși să se schimbe și chiar să își lase uneori în urmă vechea viață, să se adapteze la celălalt și să își îmbunătățească propria persoană.

⇒ Se spune despre ei că le place să fie în centrul atenției, să strălucească și să facă oamenii să graviteze în jurul lor. Adevărul este însă că nativii Berbec sunt binevoitori, empatici și înțelegători și îți permit să fii tu, chiar dacă ești altfel decât ei. Atunci când plac pe cineva, însă persoana respectivă nu se simte confortabil să fie în centrul atenției, este emotivă sau timidă, din contră, un nativ Berbec va încerca să îi sporească încrederea în sine, o va asculta (și nu o va acoperi cu vocea sa puternică) și o va propulsa în centrul atenției în mod delicat, susținând-o tacit, chiar dacă asta înseamnă să se pună pe sine în umbră.

⇒ Se spune despre ei că sunt infatuați, prea serioși și prea siguri pe ei sau prea interesați de latura materială a vieții, însă nativii Berbec nu se iau prea în serios, la fel cum nu iau nici viața prea în serios. Râsul este o armă care îi ajută nu doar să îi dezarmeze pe ceilalți, dar și să creeze o atmosferă de bună dispoziție și relaxare în jurul său. Uneori se folosesc de propriul umor pentru a masca disconfortul personal sau stânjeneala sau faptul că se simt nesiguri pe ei. De asemenea, mai ales în perioada lor de maturitate, vor fi conștienți mai mult de latura spirituală și vor încerca să o dezvolte mai mult și să evolueze și în această direcție. Deseori, își dezvoltă rapid și puterea intuiției.

⇒ O altă prejudecată pusă pe seama semnului Berbec este aceea că este o zodie pragmatică și practică, prea concentrată pe acest aspect și deloc receptivă la sentimentele și trăirile celorlalți. Lucrurile nu stau deloc așa. Din contră, Berbecul percepe foarte just problemele reale ale celorlalți și le înțelege emoțiile cu rapiditate. Este darnic și generos și știe să asculte. Nu de puține ori, renunță la îndeplinirea propriilor nevoi pentru a le împlini pe ale celorlalți.

Foto fr si main: Viktorova Tanya /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri