15 Martie 2022 publicat în Horoscop 405 share-uri

Pe 18 martie, prima lună plină a primăverii și ultima lună plină de dinaintea începerii unui nou an astrologic se va arăta pe cer. Vorbim de o Lună Plină ce cade la 27 de grade în semnul Fecioarei, un eveniment astral cu o energie puternică și complexă și datorită unor conjuncturi astrale extraordinare și unice pe care le creează cu Pluto, Jupiter și Neptun în Pești. 

Pe 18 martie, ora 9.18 (ora României), prima lună plină a primăverii și ultima lună plină de dinaintea începerii unui nou an astrologic se va arăta pe cer. Vorbim de o Lună Plină ce cade la 27 de grade în semnul Fecioarei și căreia unele triburi amerindiene sudice îi spun “luna râmelor” datorită acestor viețuitoare ale pământului care încep să își fac simțită prezența odată cu dezghetul pământului și apariția lunii pline pe cerul lui martie. În zona europeană, luna plină a lunii martie mai este cunoscută și sub numele de “luna postului” deoarece ea are loc în perioada Postului Mare, postul care se ține înaintea sărbătorii Paștelui în tradiția creștină.

18 martie 2022 - Lună plină în zodia Fecioarei

Luna plină în Fecioara se va afla în opoziție cu Soarele în Pești, iar atunci când este implicată această axă Fecioara-Pești, trebuie găsită o cale de mijloc între ordine, organizare, structurare, sănătate fizică, practicalitate (Fecioara) și latura spirituală, imaginarul, bunele intenții, sănătatea sufletească și haosul (Pești) în ciuda suprasolicitarii din ambele părți. De data aceasta, “iluminarea” cerută de această Lună Plină este atât în cer (Peștii, semn guvernat de visătorul și etericul Neptun), cât și pământ (Fecioara puternic împământată și conectată la această energie pragmatică a teluricului).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Trebuie să ne ancorăm adânc în noi înșine prin prisma spiritualității pentru a ajunge la eul nostru autentic, dar în același timp trebuie să ne achităm cu brio și de îndatoririle noastre de zi cu zi. Rutina în această perioadă este necesară în viețile noastre fiindcă ne oferă un sentiment al controlului și al predictibilitatii, al siguranței, și ne axam destul de mult pe tot ceea ce înseamnă muncă și o ordine prestabilită. Luna Plină în Fecioară ne ajută să revenim din cer înapoi cu picioarele pe pământ, să planificăm, să ne organizăm, să ne facem ordine în viețile noastre, să vedem lucrurile din toate perspectivele și în detalii minuțioase, cu mai multă claritate.

Foto: Mark Grenier /Shutterstock
Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Prin urmare, aspectul socio-profesional este adus în prim plan în următoarele două săptămâni, dar și tot ceea ce ține de confortul nostru emoțional în cadrul familiei și al cercului nostru domestic. Odată cu această lună plină în Fecioară (Fecioara este o zodie cerebrală guvernată de Mercur, planeta mesageră și a comunicării) ieșim și de sub influența sezonului Peștilor și liniile dintre ceea ce este real și ce nu, dintre visare și logică se șterg din ce în ce mai mult, iar adevărul devine mai evident. Mercur ne ajută să lucrăm cu propriile emoții și să fim plini de compasiune în același timp, dar și să navigăm corespunzător printre emoțiile celorlalți, ajutându-ne să strângem informații prețioase și să le comunicăm corespunzător prin diverse canale.

De asemenea, în ziua Lunii pline în Fecioară, Mercur va forma un aspect de conjuncție cu Neptun și Jupiter în Pești, planeta expansiunii și a norocului, înlesnindu-ne capacitatea de a împărtăși din preaplinul inimii noastre și de a ne axa pe conversații care se învârt în jurul a ceea ce simțim, a nevoilor noastre emoționale și spirituale care, de data aceasta, se află pe același picior de egalitate cu cele materiale. Jupiter ne oferă o scânteie de speranță și de optimism, iar Neptun face să pară că orice este posibil în această perioadă, în ambele posibilități ale cuvântului (și bune, și rele). Neprevăzutul și neconventionalul încă joacă un rol important în perioada următoare, iar Fecioara, semn caracterizat de verbele “a cunoaște” și “a anticipa” ne poate trage ușor pe toți în capcana dezamăgirii și a anxietății dacă nu înțelege că nu putem ști chiar tot și că nu avem de fapt niciodată controlul absolut asupra a ceea ce ni se întâmplă.

În același timp însă, trebuie să amintim și de aspectul de trigon format de Luna Plină în Fecioara cu Pluto, planeta morții și a renașterii, în semnul Capricornului. În acest context astral, vorbim așadar de disponibilitatea noastră individuală de a ne transforma circumstanțele noastre actuale, indiferent de cât de negre par ele, în prilejuri de a ne reconstrui, de a renaște și a ne ridică din propria cenușă asemenea păsării Phoenix. Încet, dar sigur, reușim să înlocuim sentimentul acesta de neputință și vulnerabilitate cu cel de împuternicire și asumare.

Totodată, energia Lunii pline în Fecioară de pe 18 martie este o energie puternică și una a loialității, a vindecării, a dorinței de a ajuta și de “A FACE”. Ea ne oferă o sclipire de speranță și vivacitate, dar și un pic mai multă direcție decât până acum. Mulți dintre noi vor simți puternic această chemare de a ajuta, de a servi și de a fi de folos celorlalți. Traversăm în același timp o perioadă emoțională ușor încărcată de confuzie, disensiune interioară și de sentimente contradictorii. Putem face unele schimbări în viețile noastre în perioada următoare, și chiar majore și de bun augur, dacă nu ne lăsăm cuprinși de frici, umbre și presiuni.

Cât criticăm/ judecăm/ încercăm să schimbăm și cât de mult acceptăm că în timp ce unele lucruri țin de noi, asupra altora nu avem absolut niciun control? Pare că se poartă un mic război între logică și sentiment, conflict care ne consumă și ne macină pe interior în această lunație și pe care trebuie să învățăm să îl gestionăm adecvat. Cu toate acestea, vibrația Lunii pline în Fecioară în opoziție cu Soarele în Pești ne încurajează să ne ventilam sentimentele, să vorbim despre ele cu calm și imparțialitate, să le exprimăm pentru a scăpa de povara și intensitatea lor care poate deveni copleșitoare.

Conform https://cafeastrology.com, persoanele cel mai afectate de acest eveniment astral vor fi cele cu “planetele personale și aspecte care se formează la aproximativ 24-30 de grade în semnele zodiacale mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești) și la aproximativ 0-2 grade în semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanță și Capricorn).

Foto fr si main: Darkfoxelixir /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri