Mercur retrograd în Gemeni 29 mai -22 iunie: Astro-ghid de ”cum să ai totuși noroc” și să o scoți la capăt în mod elegant în perioada următoare

26 Mai 2021 publicat în Horoscop 396 share-uri

De pe 29 mai și până pe 22 iunie, planeta Mercur se va afla în mișcare aparent retrogradă chiar în semnul Gemeni. Cum putem transforma o perioada controversată de Mercur retrograd în Gemeni, cu o energie fabuloasă, dar bulversantă și haotică pe alocuri, într-una favorabilă nouă, aflați din articolul de mai jos. 

Începând cu data de 29 mai și până pe 22 iunie, planeta Mercur se va afla în mișcare aparent retrogradă staționară chiar în semnul Gemeni, zodia asociată în mod tradițional planetei așa că atmosfera astrală va fi și ea una destul de “previzibilă”, dacă putem spune astfel. Mercur retrograd în Gemeni ne infuzează pe alocuri cu o energie care poate fi uneori aducătoare de confuzie, mici erori, întârzieri sau amânări, jocuri de circumstanțe sau circumstanțe absurde, însă în același timp este și o energie extraordinară care poate atrage după sine mari revelații sau schimbări.

Ritmul nesigur, haotic și tracasant pe alocuri, cu multă muncă și provocări neprevăzute cărora trebuie să le facem față poate fi armonizat prin răbdare și mai multă precauție și atenție decât de obicei. Când vă simțiți copleșiți de haosul aparent din jurul vostru, trageți aer adânc în piept, respirați profund, faceți un pas în spate și acordați-vă timp și spațiu pentru a fi doar voi cu voi și a privi totul dintr-o altă perspectivă. Într-o stare de relaxare, luminița de la capătul tunelului și soluțiile vin mult mai ușor către voi, uneori aproape în mod magic. Veți vedea cum orice situație se rezolvă aproape de la sine, fără eforturi, stres sau anxietate.

Foto: De la ELENA ANDREYEVA /Shutterstock

Asigurați-vă în același timp că verificați de două ori înainte orice informație înainte de o trimite undeva sau de a apăsa butonul “send”, că sunteți atenți și la cuvintele pe care le expuneti astfel încât să stați deoparte de neînțelegeri sau conflicte inutile. Acest Mercur retrograd în Gemeni își pune amprenta îndeosebi asupra modului în care comunicăm sau ne facem auzim mesajul, indiferent de calea pe care o alegem pentru a face acest lucru (față în față, chat, scris, conversații etc). Nu suntem siguri de ceea ce vrem să spunem sau avem ezitări în a spune cu adevărat ceea ce gândim? Cum ar fi să ne exprimăm plecând de la adevărul nostru interior, lăsând deoparte ceea ce este superficial? Evident, provocarea unui Mercur retrograd în Gemeni este aceea de a conștienza și intui necesitatea cuvântului potrivit la locul potrivit.

Da, se poate întâmpla ca în această perioadă să promitem anumite lucruri și să nu mai le putem onora ulterior sau chiar să ne răzgândim din variate motive, deseori chiar justificate. Da, ne putem schimba deciziile sau opiniile, însă trebuie să avem grijă să nu îi rănim pe cei din jur și să aducem argumente juste în privința motivului adevărat pentru care ne-am răzgândit. Sinceritatea este întotdeauna cea mai bună și sigură cale. De asemenea, vă sfătuim să fiți atenți și la cuvintele pe care le rostiți și evitați să vă angajați în conflicte sau argumente inutile.

În mod clasic, perioada unui Mercur retrograd se asociază și unor dificultăți în comunicare, unor probleme sau erori tehnologice sau în telecomunicații (aparate electrocasnice care se strică subit, o pană de curent fix în mijlocul unei ședințe importante, sisteme care pică etc), mici încurcături care par a avea însă un impact mare pe moment, întârzieri în cazul unor călătorii importante, obiecte sau lucruri care se rătăcesc sau se pierd în mod subiect. “Mercur retrograd este în aspect pătrar cu Neptun ceea ce înseamnă că nu poți avea încredere în ceea ce auzi sau citești. Aduce minciuni, decepții, confuzii, fraudă, teorii ale conspirației și propagandă”, se arată în revista de astrologie https://astrologyking.com.

Negocierile par a fi și ele lipsite de succesul obișnuit. Informațiile pe care avem tendința de ne clădi un plan stabil în perioada următoare nu par întotdeauna de încredere, la fel ca și mesagerii sau metodele prin care ni se transmit. Uneori lipsesc chiar acele detalii aparent nesemnificative, dar fără de care nu se poate finaliza o activitate, un contract sau chiar un act oficial și nici nu se pot trasa niște concluzii pertinente. Mercur iluminează felul în care gândim, procesăm și transmitem informațiile, iar uneori cuvintele noastre pot fi greșit înțelese sau deloc înțelese, pot întâmpina un blocaj de o parte sau de cealalta a canalului de comunicare.

Foto: De la SN VFX /Shutterstock

Dacă vrem să fim siguri că am luat decizia potrivită pentru noi pe termen lung, poate ar fi bine să așteptăm până când Mercur va fi în mișcare directă. Iar dacă nu și este esențial să luăm o decizie importantă pentru noi în această perioadă, să ne gândim bine înainte de o lua, să o întoarcem pe toate părțile și să o analizăm singuri și împreună cu alte persoane competente sau care ne vor binele.

Pe de altă parte, avem tendința de a fi mai deconectați de realitate și de simțul nostru practic într-o perioadă cu Mercur retrograd, fiind parcă mai aerieni sau mai uituci decât de obicei, așa că nu ar fi rău să verificăm totul de două ori înainte de a pleca de acasă sau de a ne asigura că nu am uitat ceva important.

Există însă și beneficii ale unei perioade cu Mercur retrograd (nu strică să vedem și reversul medaliei), iar surprizele pot fi infinite (și chiar bune). Lucrurile sau situațiile care nu “curg” chiar în direcția potrivită pentru noi ne pot arăta și alte perspective învățându-ne lecția propriului discernământ și ajutându-ne să înțelegem ce este cu adevărat bine pentru noi și visurile noaște. Este timpul ideal pentru a reevalua trecutul și a-i revizui lecțiile, pentru a-ți înțelege mai bine trecutul apropiat sau foarte îndepărtat astfel încât să îți creezi mai frumos viitorul.

Dacă ai renunțat la un proiect cu ceva timp în urmă, este posibil ca acum să apară ocazia potrivită pentru a-l resuscita și a-i da o nouă formă sau viață. De asemenea, într-o asemenea perioadă de Mercur retrograd în Gemeni, persoane din trecut pot apărea din nou în viața noastră, cerând șansa unui nou început sau a reluării unei relații de iubire din punctul în care ați lăsat-o.

Foto fr si main: De la SN VFX /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri