3 Februarie 2021 publicat în Horoscop 999 share-uri

Mercur este în mișcare aparent retrogradă în Vărsător în perioada 30 ianuarie – 21 februarie 2021. Ce trebuie să știm despre acest tranzit considerat "dificil" și cum ne influențează în perioada următoare aflați din articolul de mai jos. 

Mercur în mișcare aparent retrogradă în Vărsător - 30 ianuarie – 21 februarie 2021

Încă de pe 30 ianuarie, Mercur a intrat în mișcare aparent retrogradă în semnul Vărsătorului, staționând în acest semn până pe data de 21 februarie. Este totodată prima perioadă de retrogradare a lui Mercur din anul 2021, următoarele perioade deMercur retrograd având loc în semnul Gemenilor (29 mai - 22 iunie) și respectiv în zodia Balanței (27 septembrie -18 octombrie). Alte planete precum Soarele, Saturn, Jupiter sau asteroidul Pallas sunt deja în semnul Vărsătorului în februarie, Venus alăturându-se și ea în această zodie. Chiar și luna nouă a lui februarie va cădea tot în semnul Vărsătorului. Ultima oară când a mai avut loc conjucția a 6 planete atât de diferite în semnul Vărsătorului a fost în februarie 1962.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Faza lui Mercur retrograd are loc, în general, de trei ori pe an și durează aproximativ 3 săptămâni. Este important să menționăm că, spre deosebire de anul trecut, când majoritatea mișcărilor aparent retrograde au avut loc, cu mici excepții, în semnele de apă, anul acesta, Mercur retrograd are loc în semnele de aer, marcând parcă încă o dată intrarea în epoca Aerului și a Vărsătorului inițiată de splendidul eveniment al conjuctiei dintre Jupiter-Saturn ce a avut loc pe 21 decembrie 2020. Deloc întâmplător, ultima oară când ciclul lui Mercur retrograd a luminat semnele de aer a fost în urmă cu 5 ani, în 2016.

Mercur retrograd în Vărsător: Influențe, adevăruri, predispozițîi

Prin urmare, ne aflăm în plină eră a Vărsătorului, în care elementul Aerului este dublu-activat și prezent cu putere în mai toate sectoarele astrologiei și ale existenței noastre, mentalul și intelectul ocupând un loc de cinste în prioritățile noastre. O perioadă în care domină și activează cu precădere aerul și energia Vărsătorului se bazează mult pe tehnologie și progresul acesteia, pe informație și curgerea sa liberă, pe eliberarea de sub jugul condiționărilor și al limitărilor, pe viața social. Este asociată totodată și cu scopuri umanitariene. Mercur în mișcare aparent retrogradă într-un semn fix de aer precum Vărsătorul ne ascute și sentimentul de a fi și de a aparține unei comunități înrudite mental și animate de aceleași gânduri și idei.

Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui Vinul, ca o simfonie a naturii Ultimele tendințe în materie de rochii de mireasă pe care trebuie să le cunoști
Foto: By SN VFX /Shutterstock

Chiar dacă într-o perioadă cu Mercur retrograd este foarte posibil să experimentăm anumite întârzieri, amânări, dereglări sau erori ce țin de tehnologie, conversații stângace, să întrerupem brusc niște conexiuni, să ne simțim mai confuzi sau mai nehotărâți decât de obicei, mai ales în acele aspecte influențate de Mercur precum comunicare, învățare, patternuri de gândire, dacă tratăm lucrurile și situațiile cu umor și răbdare, nu vom avea decât de câștigat. Perioada unui Mercur retrograd ne invită să punem sub semnul întrebării modul în care percepem realitatea în mod obișnuit, să ieșim din patternurile noastre, să ne oprim pentru o secundă și să ne recordam propriul ritm la ritmul universului și nu invers, cum încercăm să facem de obicei.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare Group, își extinde prezența pe piața internațională prin listarea pe Amazon Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Când vedem că lucrurile nu merg în jurul nostru după cum ne dorim la nivel rațional și mental, când ne confruntăm cu blocaje sau impedimente, nu ar fi bine să stăm deoparte și să le lăsăm să se rezolve când este timpul lor? Fără să ne agităm, supărăm sau frustrăm, ci luând piciorul de pe pedala de accelerație. Iar acolo unde se blochează iar și iar, să privim cu atenție, răbdare și mai multă înțelepciune, poate avem ceva de învățat sau de aflat. Energia Vărsătorului ne învață să gândim “în afara cutiei”, dintr-o perspectivă diferită față de cea pe care am aborda-o în mod normal, pentru a găși soluții eficiente problemelor care pot apărea în această perioadă și care ne pot forța să ne schimbăm traseul sau traiectoria.

Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Mercur retrograd în Vărsător este și o punte de legătură între conștiința individuală și cea colectivă, între gândirea unuia și gândirea celorlalți, între eu și tu, între găsirea unui punct comun de accedere a unui grad de conștiință mai înalt.

Un pic de atenție la ceea ce spunem (și cum o spunem), o dublă verificare a documentației pe care o avem de semnat și a taskurilor pe care trebuie să le îndeplinim, o precauție sporită atunci când vine vorba de orice fel de aranjamente și planificări, un pic de ordine în gândurile noastre și în cuvintele noastre și ne întoarcem cu ușurință la zilele când lucrurile se rezolvă de la sine. Astfel vom evita neînțelegerile, dezinformarea sau informarea greșită, situațiile confuze, despărțirile, emailurile importante rătăcite în spam.

Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti  Femeile din România nu au timp pentru ele. Grija și timpul sunt întotdeauna îndreptate către familie, copii, părinți, dar niciodată către nevoile lor. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

În plus, cu un Mercur retrograd în Vărsător, sunt și multe aspecte pozitive de menționat, originalitatea, creativitatea și inovația fiind intensificate în această perioadă și având un potențial enorm de a fi explorate cum trebuie. Prin urmare, să nu ne mire dacă în perioada următoare vom avea idei geniale sau străfulgerari de inspirație (poate chiar divine, mai ales pentru cei din semnul Vărsătorului +celelalte semne de aer), de idei neobișnuite și extrem de originale, o intuiție extrem de ascuțită în ceea ce privește munca noastră și proiectele noastre.

Ce trebuie să știe fiecare zodie în parte legat de tranzitul lui Mercur retrograd în Vărsător

Berbec – Mercur retrograd în Vărsător dă viață nouă conexiunii Berbecului cu grupurile de care aparține, fie că ne referim la grupuri de prieteni, o anumită comunitate, familie sau grupuri de social media. Ai tendința de a te retrage ocazional în tine însuți, dar rolul tău în cadrul unui grup este bine aspectat în această perioadă, iar cuvântul tău are greutat

Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Măsuri de prim ajutor în caz de înec cu bol alimentar

Taur – Pentru Taur, această perioada a lui Mercur retrograd vizează mai mult planul carierei, al statusului social și al reputației. Renunță la confuzie pentru a vedea mai bine ceea ce îți dorești în carieră. Concentrează-te asupra propriilor cuvinte care te împuternicesc și îți consolidează stima de sine, nu ți-o scad. Vorbește-ți propriul adevăr dintr-un loc al inimii, nu neapărat al rațiunii.

Gemeni – Cu atât de multe intervenții neașteptate, planurile tale nu își vor urma întotdeaua traiectoria prestabilită de tine în această perioadă. Vei fi nevoit să fii flexibil și să te reconfigurezi într-un interval relativ scurt de timp. Vestea bună este că studiile, călătoriile și educația sunt încurajate în săptămânile următoare. Relația zodiei cu străinătatea este adusă și ea în prim plan.

Foto: By SN VFX /Shutterstock

Rac – Pentru Rac, acest tranzit al lui Mercur retrograd este benefic în sensul în care îl ajută să își reevalueze sufletul, dar și energia și resursele financiare de orice tip. Ce simți în acest moment? Te simți împlinită cu adevărat? Detașează-te puțin de propriile emoțîi și condu-le într-un spațiu mai stabil și obiectiv, în care tu ai controlul asupra lor, nu ceilalți.

Leu – Un tranzit buclucaș, dar sănătos, care te determină să schimbi dinamica acelor relații din viața ta care nu sunt tocmai sănătoase sau care nu îți mai servesc cu nimic. Foarte posibil ca mintea ta să fie preocupată de un persoană din trecutul tău, dar acum este momentul să tăi cordonul și să te eliberezi.

Fecioară – Sunt mici stagnari sau impedimente pentru nativii Fecioară în primul tranzit al lui Mercur retrograd, dar le pui pe pauză și te concentrezi înspre găsirea soluțiilor. Oferă-ți spațiu să nu știi, să cauți și să experimentezi.

Balanță – Mercur retrograd în Vărsător te îndeamnă să îți explorezi talentele, creativitatea și laturile tale artistice în detrimentul a orice altceva, chiar și a relațiilor de iubire. Sufletul tău simte o chemare puternică către plăcere și distracție, către a trăi și a explora viața și chiar propriile abilități.

Scorpion – Mercur retrograd în Vărsător este pentru Scorpion despre acele locuri interioare pe care le simți ca fiind “acasă”, despre nevoia de a fi și de a te conecta în sânul familiei, despre tandrețea din propriul cămin, despre reciprocitatea sentimentelor.

Săgetător – Încetinește ritmul chiar dacă eșți o fire activă și exteriorul încă își exercită chemarea asupra ta. Permite-ți să fii în slow motion și să îți fie foarte bine așa. Concentrează-te pe micile detalii în această perioadă și învață să îi asculți mai bine pe ceilalți.

Capricorn – În această perioadă are loc o reevaluare acută a priorităților și nevoilor materiale ale Capricornului căci aspectul financiar poate cauza confuzie în acest tranzit. Care îți sunt adevăratele nevoi? Ce îți doreșți cu adevărat? Planifică, verifică, cere și părerea obiectivă a unui apropiat.

Vărsător – Blocajele tale în această perioadă țin de o anumită dificultate de a lua decizii și de a acționa, chiar și în situații aparent banale. Oferă-ți timp pentru a explora posibilitățile și amintește-ți că orice ai decide, este ceea ce a fost bine pentru tine în acel moment.

Pești - Ai tendința de a te retrage în interior, înspre binele tău, pentru autovindecare și autoanalizare și pentru a te conecta la sursă. Porțile trecutului pot fi din nou deschise, de data aceasta pentru a te vindeca definitiv.

Foto fr si main: By SN VFX /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri