1 Septembrie 2011 publicat în Horoscop 230 share-uri

Horoscopul pe care vi-l propunem astazi este unul cu iz oriental, similar intr-o oarecare masura celui european, insa extrem de diferit in acelasi timp. Fiecarui semn astrologic iranian ii corespunde o zeitate, dar si un anotimp, zeul care il guverneaza imprimandu-i trasaturi specifice.

Horoscopul pe care vi-l propunem astazi este unul cu iz oriental, asemanator cu cel european, insa extrem de diferit in acelasi timp. Este un horoscop interesant si inedit, cu caracter informativ. El aduce in centrul atentiei principalele caracteristici ale celor 12 semne zodiacale, atat punctele lor forte, cat si cele slabe. Zodiile iraniene poarta denumirile lunilor iraniene, crezandu-se ca numele acestora provine din textele religioase zoroastre. Fiecarui semn astrologic iranian ii corespunde o zeitate, dar si un anotimp. Zeul care guverneaza o anumita zodie este si cel care imprima trasaturi specifice zodiei respective. Prin urmare, influenta sa asupra zodiei respective va fi una semnificativa si decisiva.

Acest horoscop are ca punct de plecare calendarul actual Iranian, fiecarei luni din acest acest calendar corespunzandu-i o zodie a astrologiei europene. Calendarul iranian este un calendar solar ce divizeaza anul in 365 de zile, 12 luni si 4 anotimpuri, fiecarui anotimp corespunzandu-i 3 luni. Acest tip de calendar a fost introdus pentru prima oara de Reza Shah Pahlavi, cel care a dat lunilor denumiri persane (farsi). Se spune ca are la baza elemente ale cosmologiei zoroastre. Conform calendarului Iranian, primele 6 luni ale anului au fiecare cate 31 de zile, urmatoarele 5 au 30 de zile, iar ultima luna a anului are fie 29 de zile, fie 30 (are 30 de zile atunci cand este an bisect). Anul Nou Iranian incepe odata cu Echinoctiul de Primavara care are loc pe 21 martie.

Horoscopul iranian porneste de la data de nastere. Pentru a afla zodia iraniana careia ii apartii, arunca o privire peste zodiile de mai jos si perioadele corespunzatoare lor. Avand in vedere fata nasterii, iti poti regasi zodia printre cele 12 zodii iraniene de mai jos:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

PRIMAVARA:

Farvardin (31 zile): 21 martie – 20 aprilie
Ordibehesht (31 zile): 21 Aprilie – 21 Mai
Zodia Khordad: (31 zile): 22 Mai – 23 Iunie

VARA:

Tir (31 zile): 24 Iunie – 22 Iulie June
Mordad (31 zile): 23 Iulie – 22 August
Shahrivar (31 zile): 23 August – 22 Septembrie

TOAMNA:

Mehr (30 zile): 23 Septembrie – 23 Octombrie
Aban (30 zile): 24 Octombrie – 21 Noiembrie
Azar (30 zile): 22 Noiembrie – 21 Decembrie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri