Stiai ca nu numai guvernatorul zodiei natale, dar si cel al zilei din saptamana in care te-ai nascut isi aduce influenta asupra personalitatii si destinului tau?

Fiecare dintre cele 7 zile ale saptamanii este guvernata de cate una dintre cele 7 planete cele mai apropiate de Pamant. Existenta unei relatii semnificative intre zilele saptamanii si diversii guvernatori planetari este vizibila in denumirea atribuita fiecarei zile din saptamana in parte, in majoritatea limbilor europene.

Foto@Sxc.hu

Astfel:

  • ziua de luni (sau Lundi, Lunedi, Monday de la moon -> luna in engleza s.a.m.d.) se afla sub guvernarea Lunii;
  • ziua de marti (sau Mardi, Martedi, Tuesday de la <Tiw’s day> - zeul nordic echivalent cu Marte din panteonul greco-roman s.a.m.d.) se afla sub guvernarea <zeului> si a planetei Marte;
  • ziua de miercuri (sau Mercredi, Mercoledi, Wednesday de la <Woden’s day> - echivalentul nordic al zeului Mercur s.a.m.d.) se afla sub guvernarea planetei si a <zeului> Mercur;
  • ziua de joi (sau Jeudi, Giovedi, Thursday de la <Thor’s day> - echivalentul nordic al zeului Jupiter s.a.m.d.) se afla sub guvernarea planetei si a <zeului> Jupiter;
  • ziua de vineri (sau Vendredi, Venerdi, Friday de la <Frigg’s day> - zeita nordica echivalenta cu Venus s.a.m.d.) este guvernata de planeta si de <zeita> Venus;
  • ziua de sambata (sau Sabato, Samedi, Saturday s.a.m.d.) se afla sub guvernarea planetei si a <zeului> Saturn;
  • iar ziua de duminica (sau Domenica, Dimanche, Sunday de la sun -> soare in engleza s.a.m.d.) se afla sub guvernarea Soarelui si a Domnului (cea de-a saptea zi a creatiei si a saptamanii fiind ziua de odihna, dedicata lui Dumnezeu).

Pentru a-ti descoperi cel de-al doilea guvernator planetar si tipologia astrologica din spatele acestuia, realizeaza-ti calculul zilei de nastere si vezi in ce zi a saptamanii ai respirat intaia oara.

Luni: ziua de nastere guvernata de Luna

Foto@Shutterstock.com

Persoanele nascute in ziua de luni au o personalitate de tip lunar, care imprumuta cateva dintre caracteristicile protectoare si sensibile ale zodiei Rac (Racul fiind guvernat tot de catre Luna). Astfel, chiar daca sunt nascute sub o zodie mai mult mentala, precum Gemenii sau Varsatorul, aceste persoane se dovedesc atasate mai mult decat restul de familie, de camin si de lucrurile dragi lor.

Precum lumina delicata a lunii care ne ocroteste visele, tipologiile lunare ii sprijina intr-o maniera constanta si sensibila pe cei din jurul lor, avand o reala capacitate empatica si dorinta de a-i ajuta pe ceilalti. Lucrurile la care trebuie sa aiba grija persoanele nascute sub guvernarea schimbatoarei Luni sunt inconstanta in reactii, emotivitatea extrema si posesivitatea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri