Pe 22 ianuarie 2012 se incheie Anul Iepurelui de Metal, lasand loc unui alt an, Anul Dragonului de Apa. Conform astrologiei chinezesti, 2012 poate aduce cu sine tranzitii si transformari importante.

"Daca ignori dragonul, te va manca. Daca incerci sa invingi dragonul, vei fi invins. Daca reusesti sa te urci pe spinarea dragonului, te vei putea folosi de toata puterea si energia sa". (proverb chinezesc)

Pe 22 ianuarie 2012 se incheie Anul Iepurelui de Metal, lasand loc unui alt an, Anul Dragonului de Apa. In astrologia chinezeasca, Dragonul reprezinta cel de-al cincilea animal al horoscopului. Dragonul are o semnificatie deosebita in cultura si mitologia chinezeasca. Daca in vremurile Chinei Antice, Dragonul ceresc simboliza ideea de putere, de potenta si de suveranitate, astazi este perceput ca un element benefic, aducator de prosperitate, fericire si succes. El este totodata un simbol al pasiunii, al inteligentei si al maiestuozitatii.

Dragonul, cea de-a cincea zodie a horoscopului chinezesc

Dragonul este un semn zodiacal considerat ca avand o personalitate puternica si indragind extrem de mult libertatea. Nu se numara cu siguranta printre cele mai pasnice si domesticite animale ale horoscopului. Dragonul uraste regulile si restrictiile si nu se poate conforma lor. El este o creatura superba, neinfricata, plina de viata, de entuziasm, de aplomb, de culoare, de energie, de emfaza si de pasiune.

Nativul Dragon este intotdeauna plin de ambitii si de idei marete, gata sa lupte pentru ele si in numele lor. Eruptiile sale emotionale sunt notabile. Nu se teme de schimbari, avand incredere in el insusi si in succesul pe care il poate atinge. Constient de atuurile sale, Dragonul poate fi plin de sine, dand adeseori dovada de lipsa de tact in relatiile cu ceilalti. Adora sa se lase antrenat in activitatile outdoor si iubeste spatiile mari, dar si natura. Dragonul iubeste sincer, adevarat, din toata inima sa. El guverneaza estul si sudul, fiind asociat totodata cu fulgerul, tunetul si cu impulsul.

Dragonul de Apa: Energia Apei si a Dragonului in anul 2012

Elementul Apa tempereaza insa frumos caracteristicile ‘dure’ ale Dragonului. Suntem apa in proportie de 70%. Terra este acoperita de apa in proportie de 70%. Apa favorizeaza aparitia unui alt element: lemn. Apa atrage creativitatea si creatia. Apa curata inimile si te ajuta sa scapi de sentimentele negative. Apa calmeaza si imblanzeste temperamentul neinfricat al Dragonului, facandu-l mai perceptiv fata de cei din jurul sau si mai implicat. Apa imprima o energie mai armonioasa si mai linistita Dragonului de Apa. Prin urmare, Dragonii de Apa sunt mai rabdatori decat ceilalti dragoni, nu isi doresc cu orice pret sa se afle in centrul atentiei si pot ajunge la numitori comuni cu ceilalti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri