Pe 17 octombrie, luna plină strălucește mai puternic ca niciodată chiar în primul semn al zodiacului, Berbecul, la 24 de grade, aducând cu sine o doză mare din energia de foc a acestei zodii. Această energie efervescentă, fabuloasă, a Lunii pline în Berbec este aproape incendiară și este intensificată și de alte mișcări planetare care au loc în cosmos.

Ea ne împinge să acționăm, să facem lucruri, să ne eliberăm din stagnare, blocaje și nesiguranță, să punem lucrurile în mișcare, că altfel ne aleargă ele pe noi din urmă. Este parte dintr-o energie planetară mult mai amplă și plină de semnificații, o cruce cardinală sau o mare cruce pe semne cardinale formată din Luna plină în Berbec și Soarele în Balanță în careu cu Marte în Rac și Pluto în Capricorn.

Cele 4 planete aflate în semne cardinale nu se așază întâmplător, ci formând opoziții și careuri și fiind direct răspunzătoare de o energie aflată într-o permanentă dinamică și mișcare, în care acțiunea imediată pare de multe ori singurul răspuns. Această interesantă și magnifică așezare astrală poate acționa fie ca un trigger pentru crize în viața noastră, fie ca un declanșator al unor mari revelații și adevăruri.

Dacă folosim această energie transformatoare într-un mod benefic, ne tragem singuri și ne salvăm din capcana lui “nu pot”, “nu e de mine”, “nu e timpul”, “m-am resemnat”, “mi-am pierdut speranța”. Luna plină în Berbec, în contextul acestei cruci cardinale superbe, este aici ca să ne scoată din neputință, să ne facă să ne redescoperim forța interioară, să ne revendicăm independența și propriul drum.

Dacă ceva puternic ne triggeruiește în această perioadă și declanșează furtuni emoționale în noi sau crize de mânie și indignare, nu proiectați vina asupra celorlalți sau asupra împrejurărilor.

De obicei, triggerul este în noi, un motiv mult mai adânc și mai profund decât vrem să ne recunoaștem și care așteaptă să fie explorat pentru a putea fi vindecat. Ce ne pune piedici în drumul către calea noastră? Unde ne punem singuri frâne și de ce? Unde este marea criză, de fapt, în viețile noastre? În ce moment al vieții noastre ne-am resemnat în privința unui anumit aspect, când am renunțat și DE CE?... Merită să luptăm pentru ceea ce ne dorim cu riscul de a ne lovi de-un zid sau, mai rău, de a da greș? Când este un moment mai bun decât acum să fim eroi în propriile vieți?

17 octombrie – Lună plină în Berbec și formarea unei cruci cardinale pe cer: efecte puternice pentru o săptămână+

Să luăm aminte chiar la energia Berbecului în sine, această zodie deschizătoare de drumuri și de zodiac, care inspiră încredere, acțiune, determinare, îndrăzneală, curaj, leadership. Emoțiile ne sunt atât de intensificate încât ne simțim suficient de curajoși pentru a face salturi înainte, pentru a ne asuma niște roluri care ne scot în față, a conduce un ceva anume sau un anumit aspect al vieții noastre în direcția pe care ne-o dorim. Există riscul de a fi impulsivi, de a ceda ușor emoțional sau de a avea izbucniri emoționale, dar un pic mai multă blândețe, înțelegere și critică constructivă ne-ar putea echilibra fix cât trebuie încât să ieșim din impas și căderi nervoase.

Foto: Imagine de Steven Iodice de la Pixabay

Urmează zile bune sau chiar săptămâni (dar efectul va fi mai puțin intens) în care nu avem altă opțiune decât să ne confruntăm, asemenea Berbecului, cu propriile temeri, cu unele dintre vulnerabilitățile, punctele noastre sensibile sau chiar rănile noastre (Luna plină formează o conjuncție și cu Chiron, marele Vindecător rănit), cu ceea ce nu funcționează în viețile noastre. Pentru unii dintre noi, acesta lunație de pe 17 octombrie are un efect de uragan, căci ne constrânge ca după ce trece să ne evaluăm pagubele, dar și ce am câștigat: puterea de a ne reconstrui și a o lua de la capăt, de a alege un nou drum, de a ne elibera de ceva ce ne subjugă spiritul cu totul.

“Marte, guvernatorul natural al Berbecului, va amplifica spiritul înfocat al Berbecului, iar Pluto, Stăpânul Lumii Umbrelor, ne va face să săpăm înveliș după înveliș până ajungem mai departe decât ne-am imaginat vreodată că o vom face. Aceste două planete care lucrează în tandem cu Luna Plină pot fi cu siguranță o combinație volatilă. Pe plan mondial, Marte și Pluto pot stârni tensiuni politice, mai ales în jurul chestiunilor care vizează războiul. Proteste violente, revolte și o dorință de a confrunta autoritatea sunt de asemenea posibile manifestări.

În viețile noastre, Marte și Pluto pot declanșa subiecte dificile și pot cauza tensiune în situații care erau deja nesigure, instabile. Chiar dacă aceasta poate fi inconfortabil, ne poate conduce uneori la un punct de cotitură, permițând lucrurilor să iasă la suprafață și să fie abordate. Când este implicat Berbecul, tensiunile se pot inflama la fel de repede cum se disipează”, ne informează astrologul de la foreverconscious.com.

Luna plină în Berbec ne poate amplifica accesele de mânie, de ego, de neliniște și agitație, de aceea este bine să îmblânzim monștrii inflamați din noi, oricât de îndreptățiți ne simțim de ceea ce spunem și facem. Să încercăm, pe cât posibil, să rămânem în echilibru și să ne conectăm cu acea parte din noi care este intuitivă, care este autentică, reală.

În ciuda acestei energii intense, consumatoare și nestatornice cu care Marte și Pluto infuzează această lunație, influența mai subtilă și delicată a lui Chiron îndulcește peisajul astral, face totul să fie mai suportabil, mai blând; trebuie doar să avem răbdare cu ceilalți și cu noi înșine. Cu Chiron de partea noastră, putem chiar găsi confort în orice s-ar manifesta pentru noi și chiar să ne simțim demni, mândri de noi că am înfruntat așa ceva și am ieșit cu fruntea sus din vârtej.

Foto fr si main:Imagine de janrye de la Pixabay


Întotdeauna am fost fascinat de dualități: ordinea și haosul, știința și spiritualitatea. Ca analist, îmi place să găsesc modele și conexiuni în date, iar ca astrolog, să interpretez simbolurile cerului. Cu o configurație...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri