14 AUGUST – Rămâneți aproape! Urmează alinierea dintre Jupiter- Marte în Gemeni, mișcare planetară care va produce unde de energie (și de schimbare) în univers și în viețile noastre

8 August 2024 publicat în Horoscop 31 share-uri

 Vine valul, îmi valorific darul! Pe 14 august, cerul nopții ne întâmpină cu ceva special și frumos, menit să aducă strălucire vieții noastre și o nouă energie astrală: planetele Jupiter și Marte se întâlnesc pe cer. Nu am mai avut parte de o conjuncție Marte Jupiter din 2022 așa că am putea folosi în avantajul nostru această vibrație intensă de inițiativă, entuziasm, ambiție și curaj cu care ne infuzează astrele.

Pe 14 august, cerul nopții ne întâmpină cu ceva special și frumos, menit să aducă strălucire vieții noastre și o nouă energie astrală: planetele Jupiter și Marte se întâlnesc pe cer (aparent) și se vor afla la o distanță apropiată una față de cealaltă, aspect vizibil și cu ochiul liber. Din perspectivă astrologică însă, atunci când ne referim la acest fenomen, vorbim de o conjuncție Jupiter și Marte care are loc în semnul zodiei Gemeni, cu o energie puternică și expansivă care ne va tura motoarele la maximum și care ne poate face să ne vedem unele din dorințele noastre îndeplinite. Nu am mai avut parte de o conjuncție Marte Jupiter din 2022 așa că am putea folosi în avantajul nostru această vibrație intensă de inițiativă, entuziasm, ambiție și curaj cu care ne infuzează astrele.

Atunci când Jupiter se află în apropiere de Marte, energia acestei planete este mult amplificată, ca atare suntem infuzați cu mai multă încredere, mai mult curaj și mai multă dorință de a acționa. Suntem impulsionați și motivați SĂ FACEM și să acționăm așa că avem de-a face cu o energie dinamică. Noi oportunități pot apărea din senin pentru noi, ne angajăm în inițiative din care învățăm lucruri noi, ne simțim gata să cucerim și pregătiți de orice provocări ne-ar putea apărea în drum.

Marte ne face să ne simțim invincibili și determinați, ca și cum totul e cu putință dacă îndrăznim să acționăm și ne sprijină să fim încrezători, să ne implicăm în diverse activități sau proiecte grandioase, să ne asumăm riscuri mari – o energie extraordinară dacă știm să o valorificăm pozitiv! Nu cădeți însă în capcana de a vă suprasolicita sau de a vă implica în mai multe lucruri deodată și să nu puteți să le duceți până la capăt fiindcă există și risc de nereușite sau căderi subite din poziții înalte.

Foto: Imagine de ds-grafikdesign de la Pixabay

Fiindcă avem parte de o conjuncție a lui Jupiter cu Marte în zodia Gemeni (zodia de aer, zodia comunicării), vom prinde aripi și curaj atunci când vine vorba de a comunica și a exprima ceea ce avem pe suflet, ceea ce gândim sau ceea ce simțim, chiar și cu riscul de a fi mai puțin diplomați decât de obicei și de a-i răni pe ceilalți. De asemenea, această conjuncție în Gemeni favorizează și călătoriile sau schimbul de comunicare tehnologic.

Nu este nimic greșit în a fi noi înșine și a spune deschis ceea ce gândim, însă Marte ne amplifică reacțiile și ne face impulsivi, acționând sau spunând lucrurile sub impulsul momentului sau al mâniei, așa că am face bine ca înainte de a spune ceva ce poate avea un impact puternic asupra interlocutorului nostru, să îl trecem și prin filtrul rațiunii și să ne calmăm înainte. Nu de alta, dar putem spune lucruri grele, pe care nu le gândim cu adevărat și care ne pot afecta relațiile cu persoane dragi, doar fiindcă ne-a luat gura pe dinainte. Mai mult, feriți-vă în această perioadă de situațiile tensionate sau de escaladarea unor conflicte mai vechi doar fiindcă, în anumite situații, nervii au fost întinși la maximum.

Totodată, atunci când această conjuncție dintre Marte și Jupiter are loc într-un semn de aer, acest val de energie se poate manifesta deseori sub o formă mentală, la nivel intelectual și ideatic, ceea ce înseamnă o efervescență și creativitate mentală excepțională în această perioadă. Poate că nu participăm toți la Jocurile Olimpice, dar putem, spre exemplu, să avem multe idei fabuloase în această perioadă, ușor concretizabile în proiecte viitoare, și să avem performanțe remarcabile folosindu-ne de această abilitate de a gestiona cuvintele, de a da o formă ideilor sau chiar de a le exprima în moduri creative.

Un alt aspect al conjuncției Jupiter-Marte pe care trebuie să îl menționăm este cuadratura cu Saturn în Pești care poate aduce anumite limitări, amânări, neliniște, agitație și întârzieri, mai ales că și Mercur, planeta comunicării, este retrogradă în această perioadă. Dacă simțiți că ceva vă ține pe loc, amintiți-vă că Saturn se activează și intervine ca să ne amintească de importanța răbdării și a disciplinei. Avem de-a face în această situație cu două energii opozante, pe de o parte dorința de libertate, de expansiune și de explorare a conjuncției Jupiter-Marte în Gemeni, iar de pe altă parte cu nevoia de mai multă structură și mai multă responsabilitate adusă de Saturn în Pești.

Deși visam măreț, atunci când realitatea ne lovește direct, este posibil să nu avem întotdeauna suportul exterior sau energia interioară pentru a ne ocupa exclusiv de visurile noastre fiindcă în peisaj intervin responsabilități crescute, noi informații, noi situații de gestionat sau chiar epuizarea și burnout-ul.

De asemenea, aceste energii contrastante pot fi triggere pentru anumite conflicte de putere în relații, pentru confruntări cu reprezentanți ai autorității sau pentru constrângeri care nu țin de noi, ci de acțiunile sau deciziile altora, ceea ce ne poate tăia din aripi fiindcă ne amenință independența sau autonomia. Cu alte cuvinte, nu putem face întotdeauna ceea ne dorim…

Deși energia acestui tranzit este dinamică, unii dintre noi vor întâmpina blocaje în a acționa sau, deși trag de ei, nu reușesc să se adune și să ducă la bun sfârșit ceea ce știu că trebuie realizat. Dacă vă este greu să acționați într-o anumită direcție deși știți că TREBUIE, poate că este timpul să vă întrebați dacă acel lucru este aliniat cu adevărat la valorile și aspirațiile voastre, dacă este cu adevărat ceea ce vă doriți în acest moment din timp și spațiu, dacă sunteți pregătiți pentru acel ceva, dacă vă inspiră realmente să creșteți, dacă ar produce reverberații și fericire în adâncul sufletului vostru îndeplinirea acelui obiectiv sau dacă nu este cumva necesar să vă realiniați acțiunile și gândurile cu obiectivele și dorințele voastre și să acționați într-un mod ALTFEL, diferit de până acum.

Se poate că nu acțiunea sau dorința să fie problema, ci CUM ajungeți la ea. Dacă o faceți cu asumare, dar și cu ușurință, păstrându-vă bucuria vieții și spiritul ludic, fără a vă atașa de țelul vostru în sine, atunci s-ar putea să ieșiți câștigători.

Foto fr si main: Imagine de Manash Baghel de la Pixabay


Întotdeauna am fost fascinat de dualități: ordinea și haosul, știința și spiritualitatea. Ca analist, îmi place să găsesc modele și conexiuni în date, iar ca astrolog, să interpretez simbolurile cerului. Cu o configurație...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri