15 IULIE: conjuncția lui Marte cu Uranus și Algol, steaua Demon, în semnul Taurului – cel mai puternic eveniment din mijlocul verii 2024 (poate chiar al ultimilor 2 ani)! Vremea schimbărilor cu răsunet

12 Iulie 2024 publicat în Horoscop 158 share-uri

Pe 15 iulie 2024, un eveniment important în astrologie vine să zgâlțâie un pic peisajul astral și pe noi înșine, pentru a ne determina să ieșim din starea de amorțeală și de statu-quo: planeta Marte și planeta Uranus formează o conjuncție la 26 de grade în semnul Taurului.

Vorbim de unul dintre cele mai notabile evenimente ale verii și poate chiar al anului, care vine la pachet cu un melanj unic de energii inovatoare, îndrăznețe, pe care este important să știm cum să le navigăm fiindcă vor avea reverberații atât la nivel personal, cât și global. Este un eveniment unic, destul de rar în astrologie, această conjuncție având loc o dată la doi ani. Ultima dată când am mai avut parte de conjuncția Uranus și Marte în Taur a fost pe 2 august 2022...

Marte este planeta asociată cu determinarea, voința, pasiunea, forța brută, dorința puternică, acel foc interior care ne mobilizează și ne face să mutăm munții din loc, dar și cu impulsivitatea și agresivitatea, cu lipsa frânelor, cu o totalitate a acțiunilor – nu există cale de mijloc atunci când Marte are o activitate intensă, cu energia, puterea și confruntarea. Uranus, în schimb, este planeta cu un alt tip de energie, însă la fel de abruptă, directă și aducătoare de provocări.

Atunci când acțiunea sa vine în prim plan în alinierile planetare, Uranus este responsabilă de schimbările neașteptate și bruște, de revoluțiile interioare și exterioare, de schimbarea ordinii și a structurilor existente, de apariția unor noi viziuni capabile să transforme totul în jurul lor în perioada următoare. Mișcarea sa vine la pachet cu transformări radicale, ea intensifică sentimentul și dorința de libertate, se simte cel mai bine atunci când originalitatea și necunoscutul devin un fapt al lucrurilor și al situațiilor, când zguduie sistemele de gândire învechite sau structurile tradiționale, când provoacă evoluția și progresul într-o formă sau alta.

Atunci când două planete puternice precum Marte și Uranus se unesc în semnul fix de pământ al Taurului avem de-a face cu o forță opozantă și haotică între o energie dinamică și dornică să aducă schimbarea, noutatea, neconvenționalul, aventura în peisaj cu tot ceea ce reprezintă vibrația Taurului: stabilitate, siguranță, rezistență, răbdare, dorința de a se afla în zona de confort, înconjurat de lucruri frumoase, palpabile și tangibile … Sub aduse la lumină și teme specifice zodiei Taur precum bani, proprietăți, autonomie, sisteme de valori sau confortul personal.

Foto: buradaki /Shutterstock

Cu toate acestea, atunci când Marte și Uranus interacționează atât de intens, chiar dacă într-un semn căruia nu îi place în mod neapărat schimbarea și se simte foarte bine când este ancorat în familiar și vechi, interacțiunea lor este un puternic catalizator pentru ca noi idei să iasă la suprafață, pentru o eliberare de sub chinga lui “trebuie” și tot ce înseamnă limite, întreruperi și blocaje, pentru ca normele sociale să fie împinse dincolo de limitele lor. Fiindcă această conjuncție ne oferă mai multă îndrăzneală, ne putem folosi de a ea pentru a întreprinde unele acțiuni, mișcări, decizii sau pași curajoși de a schimba acele aspecte blocate ale vieții noastre sau de a ieși din niște situații în care ne complăceam, fără să fim neapărat bine.

O altă coincidență interesantă din partea universului (sau nu) și pe care trebuie să o menționăm căci nu este deloc de ignorat este aceea că această conjuncție dintre Marte și Uranus are loc la 26 de grade în semnul Taurului, iar aici este și casa stelei fixe Algol, numite și “Steaua Demon” în astrologia veche. Vechii astrologi nu îi dădeau tocmai o conotație pozitivă acestei stele și era temută pentru puterea ei de distrugere, de a crea haos, crize, dificultăți și schimbări. În astrologia modernă însă, Algol este asociată cu o energie mai degrabă a protecției și a transformării, iar ceea ce provoacă mai degrabă este o profundă trezire și o conștientizare a puterii personale, eliberarea de anumite cutume sau situații vechi pentru a păși pe noi drumuri și a deschide noi capitole. Algol ne vrea puternici și împuterniciți, autentici, în deplinătatea forței noastre, înlăturând orice ne face să ne simțim controlați, lipsiți de putere sau minimalizați.

Această energie rebelă și radicală produsă de dinamica acestor două planete influente, Marte și Uranus, ne împinge și motivează să ne eliberăm din situații limită, să atingem un anumit grad de libertate dacă nu îl avem deja, să aducem mai multă schimbare și entuziasm în viețile noastre indiferent de cât de atașați suntem de situațiile și starea existentă (Taur). Să fim deschiși, flexibili, adaptabili și înțelepți în această perioadă! Chiar dacă avem tendința de a lua decizii radicale sau impulsive, este necesar să nu ne asumăm riscuri majore înainte de a le trece prin toate filtrele. Putem experimenta cu noul, ne putem urma pasiunile și dorințele, dar fără prețuri care ne pot costa enorm. Fiindcă Taurul este un semn fix, ne putem ajuta de această energie pentru a implementa schimbările în viața noastră într-un mod mai structurat, rămânând ancorați la noi înșine.

Dacă avem de-a face cu perturbări bruște, cu schimbări sau răsturnări de situații pe care le percepem ca neplăcute, cu provocări pe care nu ni le doream neapărat, cu evenimente care sparg anumite structuri sau ne zguduie pământul de sub picioare, să revenim la această energie reconfortantă a Taurului care rămâne pe picioarele sale indiferent de orice și rămâne pe poziții în modalități neașteptate.

Pe de altă parte, Uranus nu este tocmai la el acasă în semnul Taurului, de aceea, la un nivel global acest aspect astral se poate manifesta prin schimbări bruște de vreme, cu efect distructiv, sau prin unele cutremure socio-politice sau chiar fizice, la nivelul scoarței terestre. Mare atenție și la starea voastră de sănătate și la ceea ce se întâmplă în jurul vostru! Marte în conjuncție cu Uranus poate da naștere și unei energii volatile ca aspect negativ al său, care poate atrage după sine unele incidente care au loc în mod stupid.

Se prea poate ca mulți dintre noi, în preajma acestei zile, să ne simțim prinși ca într-o capcană în propriile vieți, să tânjim și să ne dorim aprig ceva mai palpitant, mai aventuros, mai diferit în existența noastră, dar în același timp să nu putem accede sau să ne simțim incapabili să ne creăm acest sentiment fiindcă suntem prinși în rutina noastră sau în blocaje și circumstanțe care nu țin în mod necesar de noi. Foarte posibil ca acestea să fie determinate de destinul individual sau karma personală a celor dragi sau apropiați nouă, însă să ne afecteaze și pe noi în mod indirect, iar rezolvarea acestora să ne implice cu sau fără voia noastră.

Foto fr si main: Imagine de ท่านคิม รักเกาหลีเหนือ de la Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri