9 Mai 2024 publicat în Horoscop 24 share-uri

Mercur în Taur ne împuternicește și ne ajută să ne recăpătam încrederea că deținem controlul asupra propriilor împrejurări, ne ajută să acționăm într-un mod solid, palpabil, cu determinare și convingere, astfel încât să ne trăim visurile cu ochii.

Pe 15 mai, Mercur părăsește semnul Berbecului și intră în semnul Taurului, unde va rămâne până pe 3 iunie 2024. Urmează o perioadă mai “blândă”, în care putem asimila și procesa în mai multă liniște lecțiile pe care le-m învățat până acum, în care ne putem obloji și accepta rănile pentru a merge mai departe. Odată trecut tranzitul lui Mercur în Berbec, mai impulsiv, provocator și de multe ori incomod, bunul simt și proporțiile cu măsură își fac simțite prezența în orice aspect al vieții noastre, chiar și în sistemele noastre de gândire.

Mercur în Taur ne împuternicește și ne ajută să ne recăpătam încrederea că deținem controlul asupra propriilor împrejurări, ne ajută să acționăm într-un mod solid, palpabil, cu determinare și convingere, astfel încât să ne trăim visurile cu ochii. Lăsăm ușor, dar sigur, stresul în spate și ne concentrăm pe situațiile curente așa cum sunt ele, încercând să ne îndeplinim nevoile și dorințele

Da, tindem să gândim într-un mod mai pragmatic, mai solid, mai puternic ancorat în realitatea în care trăim, chiar dacă, poate, mai convențional. Cu Mercur în Taur, tindem să alegem, într-adevăr, căile mai bătătorite și încercate, dar avem în vedere mai toate felurile în care ne putem simplifica existența Cu Mercur în semnul Taurului, acceptăm și integrăm în ceea ce suntem și în viața noastră propria valoare.

Taurul ne cere să lucrăm cu spor asupra stimei noastre de sine, asupra propriei identități, în sensul în care ne putem îmbrățișa exact pentru ceea ce suntem, cu slăbiciunile și punctele noastre forte. DA, merităm pur și simplu. Merităm să avem o viață plină de valoare, să facem și să spunem lucruri pline de valoare și sens.

Fiindcă vorbim de Mercur, planeta comunicării și a cogniției, a felului în care ne exprimăm, și care guvernează asupra minții și a intelectului, este evident că influențele practice tauriene vor fi resimțite în această direcție. Mercur în Taur nu este despre vorbăraie multă, ci despre a exprima în cuvinte puține și assertiv, într-un mod direct, ceea ce avem de spus, fără ocolișuri și subterfugii, indiferent ne referim la comunicarea cu partenerul de viață, cu un partener de afaceri/colaborator sau cu noi înșine. Nevoile noastre se cer spuse și comunicate în această perioadă, nu este cazul să le mai ascundem sub preș căci își cer tributul.

Atâta timp cât suntem siguri pe noi, ne este clar ce avem de spus și stăpânim un subiect foarte bine, avem darul persuasiunii și îi putem convinge cu ușurință pe ceilalți de autenticitatea și veridicitatea spuselor noastre.

Sub influența lui Mercur în Taur, spunem ceea ce gândim și ne exprimăm în acord cu cine suntem, dar în același timp suntem tentați și să ne încetinim ritmul, să oferim doar dacă simțim că primim la rândul nostru (energie, o vorbă bună, un beneficiu etc). Taurul are în vedere și bunăstarea sa și acest fapt va fi evident în multe dintre interacțiunile pe care le stabilim în perioada următoare. Este interesat și să câștige, nu doar să ofere, pentru a-și putea recalibra resursele energetice.

Cu planeta Venus care ne ajută să manifestăm mai ușor și cu Jupiter, planeta norocului, care intră în peisaj alături de Mercur după data de 15 mai, putem vorbi de un joc al sorții, în care încrederea în sine și elementele favorabile ale propriului destin lucrează pentru noi astfel încât să găsim calea cea mai scurtă și mai directă pentru a ne trăi visurile cu ochii. Cu Mercur în Taur suntem mai interesați să acumulăm cunoaștere, educație, ne interesează faptele mai mult, planurile pe care le putem realmente implementa sau pașii pe care îi avem de făcut pentru a putea trece la nivelul următor.

Atunci când Mercur este într-un semn de pământ precum este Taurul, nu este deloc un moment în care să stăm pe tușă sau să lăsăm lucrurile să fie așa cum sunt, privind de pe margine direcția în care au de gând să se miște. Mercur în Taur cere un plan clar de acțiune, ne cere să ne îmbunătățim abilitățile noastre de comunicare și interacțiune cu ceilalți, este un tranzit care are potențialul de a ne spori capacitatea de concentrare, perseverența și de a ne depăși mici limite personale.

Unii dintre noi, mai ales cei aflați în semne fixe, vor fi puși cu sau fără voia lor în centrul atenției, în situații speciale în care li se recunoaște valoarea, în care comunică într-un mod plăcut, în care se exprimă cu succes, inteligență, sunt admirați și respectați, se simți mai prietenoși și sociabili.

De asemenea, în timpul acestui tranzit al lui Mercur în Taur, avem tendința și de a ne preocupa îndeaproape, cu mai multă responsabilitate, de siguranța noastră materială, de creșterea câștigurilor sau de înmulțirea resurselor, de a obține niște rezultate financiare mai bune, care să ne permită să trăim în mai multă abundență și care să ne permită să fim mai relaxați, mai protejați de neprevăzutul vieții.

De aceea, trebuie să știți că nu este un moment bun să vă culcați pe o ureche sau să amânați pentru mai târziu, indiferent de cât de mult v-ați dori, poate. De asemenea, evitați aspectele negative asociate acestei zodii de pământ. Asigurați-vă că sunteți întotdeauna flexibili, deschiși și că evitați perspectivele rigide sau care riscă să vă limiteze/blocheze.

Foto fr si main: ilusmedical /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri