Eclipsă totală de Soare și Lună Nouă în Berbec pe 8 aprilie - cel mai puternic astro-eveniment al anului! Se deschide o poartă cosmică care favorizează împlinirea dorințelor, noi capitole de viață și schimbări de destin

4 Aprilie 2024 publicat în Horoscop 86 share-uri

Pe 8 aprilie 2024, vom avea parte de un eveniment astrologic extraordinar, puternic, poate chiar unul dintre cele mai importante evenimente cosmice ale anului: Eclipsă Totală de Soare și Lună Nouă în Berbec. Evenimentul va deschide poarta manifestării într-un mod precedent, înlesnind totodată calea către noi oportunități, noi începuturi și împlinirea celor mai ascunse dorințe ale sufletului.

Pe 8 aprilie 2024 (ora 21:21, ora României) vom avea parte de un eveniment astrologic extraordinar, puternic, poate chiar unul dintre cele mai importante evenimente cosmice ale anului. Astfel, cu ocazia acestui spectacol ceresc mirific de care ne vom bucura pe 8 aprilie vom avea parte de o Eclipsă Totală de Soare care pică la 19 grade în semnul Berbecului, dar în același timp și de o Lună Nouă. Ecoul acestui eveniment cosmic va fi resimți nu doar în perioada care îi urmează imediat, ci și în următoarele 18 luni.

Din perspectiva astronomiei, avem de-a face cu cea de-a 15-a eclipsă de soare totală a secolului care va fi vizibilă într-o mare parte a Americii de Nord, putând fi observată chiar și din Mexic sau Canada.

Eclipsele de soare nu trec deloc neobservate. Ele zdruncină și agită apele, mai ales pe cele care trebuie sa fie tulburate pentru a favoriza schimbările. Este drept că pot veni cu unele provocări, că ne iau prin surprindere și ne împing în direcții în care, poate, nu ne simțim pregătiți să ajungem, că ne pot abate de la drumul pe care noi îl considerăm drept sau potrivit pentru noi, dar în același timp menirea lor este de a ne așeza în acel moment sau situație în timp și spațiu în care trebuie să fim din perspectiva mai amplă a universului. Da, eclipsele de soare ne pot propulsa să fim acolo unde trebuie să fim. La fel de posibil este să apară pentru noi oportunități și șanse și este foarte bine să intrăm în această energie a Berbecului - Berbecul știe să profite de ușile care i se deschid și înțelege când o oportunitate poate fi oportunitatea vieții lui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  
Foto: Alones /Shutterstock

Energia Berbecului este despre noi capitole și noi povești de viață, despre noi începuturi, despre determinare, voință și acțiune personală, despre cum ne putem elibera de bagajul nostru karmic din trecut sau din alte vieți anterioare pentru a evolua spiritual și a ne trăi destinul care ne-a fost dat. De multe ori, unele experiențe și frici pe care le dobandim de-a lungul vieții ne blochează din a veni în întâmpinarea și trăirea propriului destin. Nu de puține ori, suntem blocați sau încetiniți în a ne dezvolta la maximum capacitățile și talentele care ne-au fost hărăzite, iar această perioadă este tocmai despre deblocarea aceasta karmică.

Însăși forța vieții este puternic activată în această perioadă, iar universul ne susține în totalitate înspre nou, înspre schimbări și transformări care să ne conducă dintr-un punct în altul. De aceea, mulți simțim impulsul de a ne angaja într-un nou curs, de a învăța ceva nou, de a merge într-un loc nou, de a face acel ceva pe care v-ați dorit de mult să îl faceți, dar nu aveați energia necesară în acel moment.

Chiar și acele zodii care au de ars o karma sau au renunțat la o idee, un proiect, vor resimți o energie puternică, înnoitoare, care le dă speranța de a se reîntoarce către acele proiecte pentru a le finaliza sau a o lua de la început în această direcție, cu mult curaj, determinare și încrederea că de data aceasta vor reuși, trebuie să reușească, este scris în destinul lor. Mulți avem în această perioadă, în ciuda tuturor temerilor noastre, această dorință de a le învinge, de a ieși din zona noastră de confort, cu toate riscurile pe care le implică, căci visurile noastre merită. Merită să le ducem mai departe!

Așadar, nu ezitați ca în această perioadă să VISAȚI, să visați măreț și mult și să acționați în direcția dorințelor voastre, ba chiar să vă schimbați sau să vă întrerupeți preț de un moment rutina. De multe ori, continuarea unor proiecte nefinalizate sau inițierea altora este și despre a avea o nouă abordare asupra lor, despre a încerca să le ducem la bun sfârșit într-o altă modalitate decât cea de până acum, una… diferită, altfel, nouă și proaspătă. Chiar și situațiile mai dificile sau provocatoare care pot apărea în această perioadă, cauzate de prezența lui Mercur retrograd în Berbec, pot fi depășite mult mai ușor decât în alte perioade cu Mercur retrograd.

Foto: ekosuwandono /Shutterstock

Eclipsa de Soare în Berbec este totodată și o eclipsă de Nod Nord, ceea ce înseamnă că trebuie să ne concentrăm energia asupra viitorului, trebuie să ne mișcăm în această direcție, de a merge doar înainte, pe unda schimbărilor, de a ne debloca din energia pasivă și inactivă a trecutului și de a ancora puternic în prezent pentru a crea viitorul pe care ni-l dorim. Soarta și karma nu sunt deloc termeni perimați atunci când intervine în peisajul astrologic Nodul Nord și avem de lucrat activ în această perioadă în propriul destin și pentru a ne găsi calea cea adevărată.

Pe de altă parte, odată cu această eclipsă de soare, și alte planete se vor afla în semnul Berbecului (nu doar Soarele și Luna, ci și Venus, Chiron, Eris – planetă pitică și Mercur retrograd vor afla în Berbec), de aceea energia acestei zodii va fi puternic amplificată. Este o aglomerare fantastică de planete și de energie proactivă și creatoare cu care este imposibil să stagnăm, să nu ne mișcăm înainte, să nu ne atingem unele dintre țelurile și visurile noastre sau de ce nu, să ne regăsim curajul personal.

Chiron se află cel mai aproape de Luna Nouă în Berbec așadar rănile, tiparele și traumele noastre pot fi activate în preajma evenimentului. In același timp Chiron ne învață cum să le acceptăm și să le îmbrățișăm, cum să trăim cu ele, creând în același timp loc pentru noi experiențe de viață în sufletele noastre, pentru bucurie, pentru transformarea acestei vechi dureri într-o sursă de putere și înțelepciune. Tot această influență a lui Chiron este cea care ne va împuternici, ne va aminti că noi deținem controlul, că ne putem schimba viețile în modalități la care altădată poate nici nu îndrăzneam să visam.

Eclipsă minunată și cu folos, dragilor!

Foto: Pictrider /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri