2024 este Anul chinezesc al Dragonului de Lemn – o energie multidimensională și magică cum nu am mai avut de 60 de ani! Noi începuturi, acțiuni concrete către prosperitate, forța blândă de a ne îndeplini dorințele inimii

21 Februarie 2024 publicat în Horoscop 42 share-uri

Anul Nou chinezesc a început pe 10 februarie 2024 și va dura până pe 28 ianuarie 2025, fiind Anul Dragonului de lemn, un an cu o semnificație energetică aparte datorită semnului magnific care îl reprezintă. Celebrăm energia Dragonului de lemn pentru prima oară din 1964, deci puteți înțelege de ce este atât de specială…

Anul Nou chinezesc a început pe 10 februarie 2024 și va dura până pe 28 ianuarie 2025, fiind Anul Dragonului de lemn, un an cu o semnificație energetică aparte datorită semnului magnific care îl reprezintă. Deși am intrat deja în Anul Dragonului de lemn, merită să facem o incursiune în temele și direcțiile energetice ale noului an chinezesc 2024 pentru a-i înțelege mai bine vibrația și cum o putem folosi în avantajul nostru astfel încât să ne aliniem mai bine la energia generală a acestui an. Celebrăm energia Dragonului de lemn pentru prima oară din 1964, deci puteți înțelege de ce este atât de specială…

Dragonul este o zodie care simbolizează inteligența, puterea, energia, succesul, prestanța, onoarea, este înzestrată din plin cu abilități intelectuale și creative extraordinare. Este, în fapt, singurul animal mitologic din întreg sistemul zodiacal chinezesc, ceea ce spune multe despre chintesența și valoarea sa. Dragonul este un simbol al forței și al bogăției, este multidimensional și maiestuos, poate călători pe pământ, în adâncul apelor, în înaltul cerului, dar și între lumi. La polul opus însă, ca dimensiuni negative sau extreme, Dragonul poate fi și imprevizibil, impulsiv, încăpățânat, înclinat către agresivitate, dar acest caracter oarecum periculos al său este temperat și îmblânzit de elementul lemn cu care este asociat în 2024.

Dragonul este, fără doar și poate, cel mai puternic semn zodiacal din horoscopul chinezesc, asociat frecvent în cultura chinezească cu puterea imperială și prosperitatea, cu abilitatea de a conduce, cu încrederea în sine, cu forța și armonia. Când un an se află sub amprenta sa, așteptați-vă la un an timp al schimbării, al dezvoltării accelerate și al transformării, un an în care oportunitățile vor fi din belșug pentru toate zodiile și ne putem sculpta destinul cu entuziasm și curaj, un an în care îmbrățișăm și facem loc neprevăzutului în viața noastră ca unui element care, deși nu lipsit de provocări, ne stimulează progresul și ne determina să creăm stabilitate în mediul nostru.

Foto: h4nk /Shutterstock

Una din umbrele sale este aceea că Dragonul, în ciuda forței pe care o inspiră, poate fi rănit cu ușurință și se descurajează ușor, se poate lăsa condus de ego mai degrabă decât de inimă sau își poate pierde controlul asupra mâniei sale. De asemenea, când îi este rănită mândria, își pierde aproape instantaneu atitudinea optimistă.

Elementul “lemn” care însoțește Dragonul în 2024 este despre dezvoltare, flexibilitate și evoluție și îi conferă acestuia abilitatea de a se adapta la o varietate de condiții. Lemnul reprezintă și vitalitatea, creativitatea, imprimă trăsături precum calm, generozitate, stabilitate, sinceritate. Elementul lemn este asociat și cu primele etape ale unui ciclu de dezvoltare, este pus în legătură cu punctul cardinal Est, anotimpul primăverii și planeta Jupiter, el lasă spațiu și loc pentru ca noul să intervină. Lemnul este adesea asociat și cu nuanța de VERDE, la rândul său un simbol pozitiv, un simbol al renașterii naturii și al reînnoirii, al unui nou început și al unei noi vieți, dar și cu elementul PĂMÂNT – care sugerează stabilitate, siguranță, împuternicire.

Foto: LuckyStep /Shutterstock

De aceea, se crede că un an al Dragonului de lemn poate crea condiții favorabile schimbării și progresului în toate formele lui, poate fi un an dinamic, care aduce cu sine noi idei și ne aprinde imaginația în multe feluri posibile, ne ajută să stabilim parametrii și bazele unui succes sau a unei reușite pe termen lung și să creștem în general, asemenea măreților copaci (elementul lemn în expansiune) din pădure.

De asemenea, Dragonul este personificarea principiului masculin yang și de aceea vorbește și despre voință, fermitate, determinare, este considerat o întruchipare a demnității însăși, a victoriei, a spiritului nobil și al nobleții. Această energie yang care se alătură Dragonului de lemn ne impulsionează să acționăm, să mergem mai departe, să ne împingem orizonturile dincolo de limitele noastre, să îndrăznim să visam măreț, să nu ne lăsăm indiferent de obstacole și să rămânem fideli țelurilor noastre.

Atenție însă la modul în care gestionăm această nevoie de independență și autenticitate specifică Dragonului cu nevoia de a avea relații și parteneriate de bun augur. Cum putem fi mai mult din ceea ce suntem chiar și când suntem într-o relație sau într-o colaborare cu cineva? Într-un an aflat sub dominația Dragonului de lemn, simțim imperios necesitatea de ne raporta la cine suntem cu adevărat chiar și în parteneriate și relațiile noastre cele mai intime.

Un an al Dragonului de lemn precum este 2024 poate aduce mult noroc mai ales pentru cei care doresc să se inițieze o afacere, să înceapă un proiect nou sau să ofere o nouă dimensiune evolutivă carierei lor, bazată pe autenticitate și pe conectare la darurile autentice individuale. Considerați-l ca pe un timp perfect pentru noi și fabuloase începuturi, care conține totodată și un potențial fabulos de prosperitate și creștere atâta timp cât este însoțit și de muncă multă și eforturi pe măsură.

Fiindcă Dragonul este considerat a fi un animal mitic multidimensional (călătorește între aer și pământ, între lumea vizibilă și invizibilă), unii dintre noi au parte de unele treziri și conștientizări magnifice în 2024, dar și de un mod plin de înțelepciune, asemenea dragonului, de a se conecta și raporta la lumea din jurul lor. Este important de aceea să ne conectăm la adevărul inimilor noastre și apoi să ne aventurăm pe noi teritorii, plantând semințele unor noi începuturi.

In același timp, într-un an marcat de Dragonul de lemn inovațiile și cercetările științifice avansează galopant, ne putem aștepta și la evoluții incredibile în domeniul tehnologiei, al inteligenței artificiale și al roboticii, dar și al descoperirilor medicale. Atunci când se concentrează pe punctele sale forte și se conectează la ființa sa interioară, Dragonul are puterea de a face din lumea din jurul său un loc mai bun.

La un nivel politic, Dragonul poate stârni însă și conflicte sau poate pune în joc destulă nesiguranță în chestiuni care privesc relațiile internaționale, schimbările climatice și mediul înconjurător, de aceea este nevoie în acest an și de multă luciditate și stăpânire de sine, iertare și soluții/ răspunsuri pașnice la diversele provocări care apar în comunități mai mici și la un nivel mai amplu.

Un 2024 magnific și prosper să aveți!

Foto fr si main: leoorigami /Shutterstock

Puteți citi AICI Horoscopul chinezesc 2024 pentru fiecare zodie în parte!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri