28 Octombrie este ziua în care are loc ultima eclipsă de lună din axa Taur –Scorpion. Luna plină în Taur închide un ciclu care a durat aproape 2 ani – Transformări fără precedent!

26 Octombrie 2023 publicat în Horoscop 329 share-uri

O superbă lună plină vine să copleșească cerul nopții cu splendoarea luminii ei în noaptea de 28 octombrie și este o lună cu semnificații intense la un nivel astral, ce cade la 5 grade în semnul Taurului și construiește anumite aspecte inedit cu Mercur, cu Marte și cu Jupiter. Luna plină în Taur de pe 28 octombrie, ora 23:23 (ora României) este totodată și o eclipsa parțială de lună, ultima din ciclul Taur- Scorpion și de aceea este una deosebită, cu reverberații puternice în cosmos.

Ea aduce cu sine închiderea și încheierea unui ciclu care a început pe 19 noiembrie 2021 și care a vizat transformări, schimbări și lecții de învățat pe această axă a Taurului și a Scorpionului. Au tot fost reluate de-a lungul acestui ciclu teme legate de resurse, de sistemele de valori, de încrederea și stima de sine, de reorganizarea vieții de zi cu zi, de siguranța financiară și stabilitate, de bogăție și putere, teme ale planului materiale care s-au cerut integrate și asimilate într-un mod înțelept și în spiritual.

Considerați această lună plină ca pe o ultimă ocazie de a îmbunătăți acele aspecte sau segmente ale vieții noastre guvernate de Taur – Scorpion, fără amânare sau echivoc, pentru a învăța ce am avut de învățat și a merge mai departe, evitând astfel sentimentele de nemulțumire, de frustrare sau autodezamăgire. Dacă aveți de pus punctul pe “I” în anumite aspecte ale vieții voastre, dacă aveți de încheiat ceva anume, dar nu știați cum și în ce fel și nici nu găseați curajul sau puterea pentru așa ceva, acum este momentul. Această Eclipsă de lună în Taur favorizează sfârșiturile, încheierile de drum și pregătește terenul pentru ca noi lucruri să ni se aștearnă înainte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Suntem somați în preajma acestei eclipse parțiale de lună să ne folosim de înțelepciunea și cunoașterea pe care le-am acumulat de-a lungul acestei perioade de timp pentru a ne analiza și implementa modalitățile în care ne-am folosit de resursele noastre – fie ele materiale, emoționale sau cele pe care le-am împărtășit (sau nu) cu ceilalți. Este posibil, de aceea, ca în preajma acestei eclipse de lună în Taur să ne lovim de diverse sincronicitati sau semnale care să ne arate că nu este cazul să mai ignorăm, să negăm sau să ascundem sub preș.

Foto: pandora7 /Shutterstock

Ce este de văzut, de auzit sau de luat în seamă, vom auzi, vom vedea și ni se va revela. După cum spuneam, această lună plină și eclipsă în Taur este una puternică! Ea aduce transformare, dar în același timp ne iluminează și acele puncte de pe traseele noastre în care am luat-o pe lângă drum și nu ne-am mai onorat călătoria în sine, nevoile, dorințe și valorile noastre și ne-a dezarmonizat cu noi înșine.

Ea ne semnalează problemele, le aduce la suprafață, dar în același timp ne dăruiește și calmul și rațiunea Taurului pentru a le gestiona. Deși sentimentele pot fi exacerbate în timpul acestei Luni pline în Taur și impulsurile pot fi deseori copleșitoare, este bine să stăm noi cu noi înainte, să înțelegem ceea ce ni se întâmplă sau se întâmplă în jurul nostru, să ne analizăm propriile revelații și abia apoi să acționăm dacă este nevoie. Energia Scorpionului își face și ea simțită prezența și ne somează să ne confruntăm umbrele și monștrii din dulap, să aducem la suprafață lucruri nu tocmai confortabile sau plăcute pentru noi, dar fără de care nu putem merge mai departe fiindcă nu putem face pace cu noi înșine sau cu trecutul nostru. Și cum altfel am putea să ne construim viitorul sau un prezent mai bun?

Încadrată într-un context mai general și mai amplu, este posibil ca în timpul acestei eclipse de lună să se produce anumite tensiuni la nivel internațional, să conducă la o amplificare a ego-ului, la emoții amplificate și exagerate, la secrete care sunt dezvăluite unul câte unul și care pot șoca o lume întreagă, la abordări neconvenționale care pe moment scapă înțelegerii noastre sau un accent exagerat pus pe unele nevoi care ne sunt puse în cârcă, dar care nu sunt deloc ale noastre. Sunt demascate în această perioadă și unele manipulări sau lucruri care au fost făcute pe ascuns, prin metode nu tocmai ortodoxe, iar Pluto în careu cu nodurile lunare conduce la unele inversări halucinante de roluri sau de poziții de putere.

Este bine să ne centrăm în această perioadă în adâncul ființei noastre, să ne cunoaștem bine de tot valorile și să ne menținem discernământul și coloana vertebrală dreaptă astfel încât să nu cădem la mijloc între jocuri de putere care nu ne aparțin. La rândul sau, Pluto în aceste conjucturi astrale reia și aduce în centrul atenției teme și sentimente legate de acest ciclu moarte-renaștere, încheiere – nou început, sfârșit – reînnoire/transformare.

Pe de altă parte, conjuncția Marte – Mercur lasă și ea loc unor dialoguri acide, schimburi halucinante de cuvinte venite din dorința de a controla puterea sau de a arăta cine este cel mai puternic așa că este bine să ne temperăm în această perioadă și da, nu doar emoțiile, trăirile și impulsurile noastre, dar și ceea ce declarăm sau spunem. În anumite contexte, în această perioadă, un cuvânt are puterea de a face și desface, de a încheia sau întreține conflicte grave.

La un nivel individual, ceea ce aveam de făcut este să ne ancorăm în valori morale și etice înalte, de care să nu ne dezicem la prima bătaie de vânt, să ne menținem luciditatea și spiritul critic în echilibru, să respectăm limitele altora, posesiunile lor materiale și spirituale și să înțelegem că nimic din ce este material pe lumea aceasta nu ne aparține nouă cu adevărat, toate ne-au fost date cu împrumut de univers.

Depinde de noi să le împărțim frumos cu ceilalți, iar tot ceea ce a fost luat prin forță, violență, vicleșug, înșelăciune sau abuz nu va dura mult căci legea compensației va intra și ea în funcțiune la momentul potrivit. Taurul este o zodie a simplității, ea iubește liniștea, pacea, are nevoie de armonie, frumos și rutină în jurul său. Nu își dorește conflicte deplasate, care să îl scoată din zona sa de confort și să ii dea lumea pe care o cunoaște peste cap. Așa că, dragii noștri, să încercăm să rămânem în această vibrație a păcii, rămânând în același timp deschiși schimbării.

O eclipsă de lună cu echilibru să vă fie!

Foto fr si main: Valery Rybakow /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri