Mercur se va afla în Balanță până pe 22 Octombrie 2023 - universul aduce binecuvântări divine în relații. Punțile care se leagă între oameni în această perioadă sunt legate și în cer!

3 Octombrie 2023 publicat în Horoscop 219 share-uri

Pe 4 octombrie, planeta Mercur intră în Balanță și va rămâne aici până pe 22 octombrie, pregătind terenul pentru o perioadă propice colaborării și compromisului în care ni se va permite să privim lucrurile dintr-o perspectivă cosmică diferită. Priviți această perioadă ca pe un moment propice de a ne repara relațiile, de a restaura pacea în ele sau pur și simplu de a crea mai multă armonie și echilibru în conexiunile și legăturile noastre cu ceilalți.

Octombrie 2023 începe într-un stil mare cu însăși planeta comunicării, Mercur, instalându-se frumos în unul dintre cele mai echilibrate semne ale zodiacului: Balanța, un semn de aer, axat asupra mentalului și asupra modalităților în care poate contribui la înfrumusețarea lumii din jurul său și la a face din lume un loc mai echilibrat, mai pașnic și mai drept.

Cu Mercur în Balanță suntem îndemnați să construim punți între oameni ca să ajungem la inimile celor cu care dorim să interacționăm armonios. Și totul parcă devine mai ușor când vine vorba de această curgere liberă a energiei comunicării între noi. Suntem mai echilibrați în discursurile noastre, mai sinceri în intențiile noastre, mai diplomați și mai atenți la ce spunem, cum o spunem, mai conștienți de greutatea, dar și de valoarea cuvintelor noastre. Un cuvânt dat în această perioadă nu este doar o promisiune în vânt, el trebuie onorat, dus la împlinire.

Flirturile și inițierile în iubire se realizează și ele mai natural, cu mai multă ușurință și dorința de a-l cunoaște pe celălalt și de a-i descoperi tainele. În relațiile de iubire tranzitul lui Mercur în Balanță îi ajută pe cei îndrăgostiți să se conecteze cu persoana iubită la un nivel mult mai profund, să se apropie și mai mult unul de celălalt.

Foto: Photobank.kiev.ua /Shutterstock

De asemenea, Mercur în Balanță presupune și vindecarea acelor răni provocate de unele cuvinte sau certuri și umplerea acelor goluri cauzate tocmai de nespunerea unor cuvinte pe care ne-am fi dorit foarte tare să le auzim la momentul potrivit. Mai bine mai târziu decât niciodată căci unii dintre noi se vor trezi contactați de persoane din trecutul lor sau de persoane cu care au întrerupt comunicarea la un moment dat ca un semn de pace sau un steag alb.

Totodată, atunci când spunem că relațiile sunt aduse în prim plan, nu ne referim doar la cele de iubire, ci și la relațiile profesionale sau cele sociale (cunoscuți, prieteni, familie, colaboratori) unde intențiile sunt bune și se dorește îngroparea mărului discordiei în conflictele scurte sau pe termen lung, renunțându-se la ranchiună sau pică și oferindu-se noi șanse sau pur și simplu detașându-ne noi de acel conflict care nu ne servește în niciun fel.

Dacă există discuții în contradictoriu, acestea se realizează totuși pașnic, fără strigăte pentru a fi auziți, cu o mai mare disponibilitate de a-l înțelege pe celălalt și de a realiza schimbul informațional sau emoțional fără a agita apele prea rău în jur, fără a mai crea zgomot și unde de șoc. Schimburile de idei și de opinii curg fluent, există interes și deschidere de ambele părți implicate într-o comunicare, vorba devine mai blândă și mai afectuoasă, se conștientizează faptul că dincolo de o situație există mai multe perspective și puncte de vedere diferite, în egală măsură juste.

De aceea, îndrăznim să vă spunem: dacă iubiți sau țineți la cineva și ați avut o perioadă de pauză de comunicare din cauza egoului sau al faptului că v-ați simțit neînțeles sau l-ați perceput pe celălalt ca nepăsător față de nevoile și dorințele voastre, acum este momentul să vindecați această relație și să găsiți o modalitate de a depăși neînțelegerile sau diferențele dintre voi. Este foarte posibilă continuarea negocierilor pentru reluarea relației în sine pornind de la alte premise, cu dorința sinceră de a construi o relație pozitivă și frumoasă cu celălalt, în care ambii să se simtă văzuți, înțelegi, iubiți.

Balanța este un semn zodiacal care iubește dreptatea mai mult decât orice, iar sub acest tranzit al lui Mercur în Balanță ni se amintește să privim fiecare situație în parte cu ochi obiectivi, în mod corect, rațional și lucid, din mai multe unghiuri de vedere (și ale celuilalt, nu doar cel personal). Când a fost ultima oară când l-ați privit pe cel de lângă voi în ochi, întrebându-l dacă este bine, ce îl preocupă, ce îl doare, care îi sunt rănile, ce l-ar face să zâmbească din nou? Când ați fost dispuși să îi ascultați și răspunsurile?... Fiecare dintre noi își are bătăliile sale, rănile sale de purtat, iar uneori nu le vedem pe ale altora fiindcă suntem preocupați sau copleșiți de cele proprii.

Evitați din dorința de a fi diplomați, împăciuitori, buni și drăguți – tendința Balanței, să menajați prea mult pe cineva, să faceți lucrurile în locul lui, să prezentați lucrurile mai frumoase și mai bune decât sunt în realitate, să nu prezentați o informație reală de teamă de a nu răni etc. Oamenii nu au nevoie să audă ceea ce vor, ci vor ca mesajul sau informația care ajunge la ei, indiferent de natura sa, chiar dacă este una total opusă convingerilor lor, să fie transmisă cu respect și dorința de a înțelege și punctul de vedere al celuilalt.

Foto fr si main: Golden Dayz /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri