Lecțiile lui Uranus retrograd (28 august 2023 – 27 ianuarie 2024) – Pace în noi, pace cu schimbările karmice! Se activează Punctele de întoarcere (către noi înșine)

30 August 2023 publicat în Horoscop 18 share-uri

Începând cu data de 28 august 2023, Uranus a intrat în mișcare retrogradă în semnului Taurului , chiar la 23 de grade, și va rămâne astfel până pe 27 ianuarie 2024, când va reveni în mișcare directă în zodia Taurului.

Ne îmbarcăm cu toții în această călătorie de 5 luni a lui Uranus și vom avea de-a face cu lecțiile acestui învățător tăcut, a cărui mișcare retrogradă se adaugă retrogradării altor planete din această perioadă: Venus, Mercur, Saturn, Neptun, Pluto și Chiron.

Atunci când există o astfel de acumulare de planete retrograde, se spune că este bine să ne întoarcem înspre noi înșine și să ne ascultăm vocea inimii căci anumite evenimente din lumea externă pot acționa asemenea unor blocaje. De asemenea, o abundență de planete retrograde are și un efect de încetinire, astfel că suntem invități să reflectăm mai mult, să ne coborâm în interiorul nostru și atunci când am atins liniștea și pacea aici să acționăm și în exteriorul nostru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Totodată, atunci când există concomitent mai mult de 4 planete retrograde, pare că este mai greu să ajungem la inima și urechile celuilalti și să ne înțelegem unii pe ceilalți, chiar și când este vorba de familie sau prieteni apropiați. Incercați pe cât posibil să nu intrați în discuții care pot răni și nici să nu aruncați cu cuvinte care dor. De asemenea, în timpul unor astfel de mișcări retrograde multiple, există o probabilitate mai mare de incidente și accidente, de apariție a unor blocaje, a unor evenimente bizarre, de declanșare a violenței în diverse forme sau chiar de morți subite.

Uranus ne oferă însă niște oportunități fabuloase de a crește, de a observa și de a ne corecta căile și metodele. Uranus este planeta schimbărilor, a trezirii, a surprizelor. Atunci când este foarte activ el poate produce transformări radicale, unde de șoc sau poate demara un val al schimbării care tinde să se propage imediat. Uranus are o energie electrică, inovatoare, nu îi place deloc stagnarea, inerția, nici constrângerile, nici pierderea sentimenteului de libertate, nici să ne complacem în niște situații care nu ne servesc sub nicio formă.

Foto: Nikki Zalewski /Shutterstock

Atunci când Uranus acționează activ, este ca să ne trezească și să ne scoată din inerție, să ne conducă înspre o stare de alertă și de îmbrățișare a vieții. Când o astfel de planetă precum Uranus intră în mișcare retrogradă și în viețile noastre au avut deja recent niște schimbări care ne-au dat viețile peste cap, acum este momentul să ne acomodăm cu ele, să le digerăm, să le îmbrățișăm și să le încorporăm în noile noastre vieți și reajustări de drumuri. În acest caz, Uranus retrograd ne oferă un moment de respiro și posibilitatea de a ne adapta noilor noastre circumstanțe, ba chiar aduce deseori un grad mai mare de libertate.

El ne invită să acceptăm aceste schimbări, să construim un sentiment de siguranță și stabilitate în jurul acestora, să preluăm controlul asupra stării noastre de bine. Este ceea ce este și trebuie ca noi să fim cât se poate de bine cu această nouă realitate conturată cu sau fără voia noastră. Este nevoie să devenim mai disciplinați sau mai binevoitori pentru a ne îmbunătăți viețile conform noilor schimbări? O vom face. Este nevoie să ne apărăm cu mai multă forță, mai vocal și pertinent, tot ceea ce înseamnă starea noastră de bine, emoțională sau fizică, cu eforturi susținute și intenții pozitive? O vom face căci nu ne vom mai mulțumi cu puțin și ne luăm puterea înapoi. Ne revendicăm chiar viețile noastre, așa cum ne-am dori noi să le trăim, nu cum și le-ar dori alții pentru noi.

Uranus retrograd poate aduce cu sine și redarea sentimentului de libertate legat de anumite situații curente sau chiar de modul în care le percepem, iar deseori ne invităm să ne predăm vieții și universului și să curgem odată cu schimbările care au avut loc în viețile noastre. Totodată, dacă am vrut cu orice preț niște schimbări sau le-am forțat să se întâmple, Uranus ne va arăta erorile abordării noastre de până acum, învățându-ne că mai întâi conștientizarea și schimbările trebuie să vină din interior.

Toată această perioadă cu Uranus retrograd ne invită să ne lăsăm călăuziți de busola noastră interioară când vine vorba de a lua decizii, chiar dacă uneori realitatea exterioară pare a ne spune cu totul altceva. Care sunt acele aspecte în care am greșit și am dat la schimb propria libertate de dragul siguranței, chiar dacă acest lucru a însemnat deconectarea de la noi înșine? Uranus iubește autenticitatea mai mult decât orice și de aceea această perioadă cu Uranus retrograd poate acționa asemenea unui semnal de atenționare care ne indică care sunt acele aspecte ale propriei vieți în care ne simțim blocați, care sunt acele situații sau tipare comportamentale care ne împiedică să rămânem fideli propriei persoane.

Pe 30 septembrie, Uranus va crea și un trigon cu Mercur, aspect care iluminează sectorul ideilor strălucite, al creativității, al intuiției și al ascutirii celui de-al șaselea simt. Atunci când avem acces la noi informații sau suntem flexibili și deschiși către ele, noile perspective pot schimba radical lucrurile, iar soluții noi la probleme vechi se pot naște instantaneu.

Mai mult, acest aspect de trigon creat de Uranus aduce posibilitatea unor noi relații sau a unor prietenii deosebite, a unor întâlniri inopinate sau absolut surprinzătoare, dar și unele discuții revelatoare care îți pot schimba perspectivele pe termen lung sau hrăni sufletul într-un fel sau altul.

Foto fr si main: SN VFX /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri