22 August 2023 publicat în Horoscop 146 share-uri

Pe 23 August Mercur intră în mișcare retrogradă în zodia sa preferată: Fecioara. Vom învăța să renunțăm la tot ceea ce ne ține în loc, ne trage înapoi sau ne rănește sufletul. Îți propunem acest Ghid rapid de bune practici în vreme de Mercur Retrograd.

Ce energii ne aduce Mercur Retrograd începând cu 23 August?

Zodia Fecioară în care retrogradează Mercur în August prezintă anumite calități specifice, cum ar fi atenția către detaliu, capacitatea de a calcula riscuri și beneficii sau date în general, nevoia de umor, puterea de muncă, dorința de dreptate, precum și judecata practică.

Ei bine tocmai aceste energii ne vor ghida în perioada descrisă, astfel că este bine, de exemplu, să nu ne prefacem că nu vedem elefantul din cameră sau ar fi indicat să nu neglijăm oportunitățile și resursele pe care le avem, căci vom suporta consecințe.

Acest Mercur Retrograd ne îndeamnă să fim sinceri cu noi înșine și atinge sfera noastră emoțională, sufletească.

Este timpul să ne identificăm nevoile adevărate, visurile spre care aspirăm, dar și durerile și rănile pe care trebuie să le vindecăm.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Este timpul să ne depășim fricile, să devenim curajoși, să facem acele acțiuni care ne aduc un plus de bine în viață.

Image by Shawn Suttle from Pixabay

Scurt Ghid de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 23 august - 15 septembrie

Mercur Retrograd ne îndeamnă întotdeauna să vedem și acceptăm adevărul, dar totodată ne îndeamnă să asimilăm lecția adaptării, punându-ne adesea în situații imprevizibile în care tot ce ne rămâne este să luptăm pentru visurile noastre și să ne apărăm valorile.

Iată cele mai importante sfaturi pentru perioada lui Mercur Retrograd din 23 August – 15 Septembrie 2023

Contactează oamenii de care ai nevoie sau pe care i-ai ocolit

Ai curajul să deschizi acele uși de care ai nevoie și să contactezi oamenii care ar putea aduce în plus de bine în viața ta. Poate este timpul să faci pasul către anumite studii, să suni posibili parteneri de muncă, să cauți prieteni vechi care ți-au rămas în suflet, să lămureșți certuri rămase nerezolvate.

Este vorba despre acele contacte care te scot din confort, de care îți este teamă sau care sunt legate de răni mai vechi.

Nu neglija organizarea

În această perioadă este bine ca agenda să îți fie un prieten apropiat, pentru că te vei confrunta cu o avalanșă de responsabilități aduse de astre, iar riscul de a greși crește considerabil.

Notează tot ce ai de făcut în agendă, dar și posibilele idei care îți vin în minte, căci vor fi clipe unice de ideație care nu vor mai reveni ulterior.

Ai grijă de finanțele tale

Fecioarele sunt grijulii când vine vorba despre resursele lor, iar acest Mercur Retrograd va scoate în evidență tocmai această trăsătură energetică. Așadar este bine să fim atenți cu finanțele noastre, dar și cu alte resurse, să le consumăm cu chibzuință, poate chiar să ne gândim cum să le investim pentru a fi mai productivi.

Abordează subiectul „elefantul din cameră”

Este vorba despre acele sensibilități ale tale pe care le tot neglijezi de multă vreme, te faci că nu le observi și te gândești că viață merge mai departe. Dar acestea nu dispar, rămân acolo să îți macine sufletul și trupul în fiacre zi. Uneori, te-ai obișnuit atât de mult cu acestea, încât uiți să te mai gândești la ele.

În această perioadă toate aceste probleme pe care le ignori de atâta timp vor deveni acute. Este timpul să îți identifici și să îți vindeci rănile interioare, chiar dacă recuperarea nu este tocmai ușoară. În această perioadă este timpul să le accepți și să faci primul pas.

Poate fi vorba, de asemenea, de subiecte sensibile cu ceilalți, pe care le tot tolerezi, dar cu care tu nu rezonezi în esența ta, scăzându-ți astfel vibrația vitală. Poate e timpul să îți faci curaj să ieși dintr-o relație. Indiferent cine sau ce reprezintă „elefantul”, este cazul să conștientizezi, să accepți și să acționezi.

Nu îți abandona țelurile

Așa cum spuneam mai sus, Mercur Retrograd adesea ne pune la încercare determinarea și capacitatea de adaptare la imprevizibil. De exemplu ai un țel, ai și un plan pentru a-l atinge, dar în drumul tău apar obstacole imprevizibile, care uneori se pot ține lanț.

Mercur îți testează capacitatea de a nu renunta, de a găsi soluții și de a merge mai departe cu orice chip.

Foto articol:

Image by Alan Frijns from Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri