Nodurile lunare se mută în Berbec și Balanță până în 2025 – un nou ciclu care schimbă macazul destinului pentru mulți! Karma personală și lecții de destin: ce am fost, ce vom deveni!

18 Iulie 2023 publicat în Horoscop 223 share-uri

Ziua de 17 iulie este o zi cu o energie deosebită în astrologie, poate una din cele mai speciale ale anului, extrem de valoroasă pentru axa destinului personal deoarece avem de-a face cu încheierea unui ciclu și inițierea altuia care va dura preț de 18 luni, până pe 11 ianuarie 2025. Schimbarea Nodurilor lunare din Taur-Scorpion în Berbec -Balanță vorbește despre lecții puternice de destin, despre împuternicire și regăsirea puterii personale, dar și despre unele provocări în relații. 

Pe 17 iunie, nodurile lunare își schimbă axa Taur – Scorpion, Nodul Nord din Taur mutându-se în Berbec și Nodul Sud din Scorpion mutându-se în Balanță. Ultima oară când Nodurile Lunare au mai fost în zodia Berbecului și a Balanței a fost în urmă cu 19 ani (decembrie 2004 – iunie 2006) sau chiar acum 9 ani (doar că în poziții inversate), așa că este foarte posibil ca anumite teme ale celor ani să se repete sau să apară din nou la suprafață în viețile noastre.

Aceste noduri lunare sunt asemenea unor porți karmice și ne reprezintă destinul karmic, Nodul Nord călăuzindu-ne înspre necunoscut și viitor și arătându-ne direcția în care trebuie să mergem, în timp ce Nodul Sud ne arată care sunt acele lucruri de care trebuie să ne eliberăm și la care trebuie să renunțăm pentru a evolua. Cu alte cuvinte, Nodul Nord este cel care ne arată calea de evoluție, în timp ce Nodul Sud este cel care ne arată lecțiile trecutului pentru a învăța ce avem de făcut în prezent pentru a ne schimba destinul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Cu Nodul Nord în independentul și autonomul Berbec și cel Sud în Balanță, zodia relațiilor, sunt aduse în prim plan la nivel colectiv și chiar global anumite dinamici relaționale, anumite alianțe și parteneriate care au ca rol evoluția noastră. Nodul Nord în Berbec ne îndeamnă să ne redescoperim încrederea în sine, curajul, dorința de a fi mai independenți și mai pe picioarele noastre, ne inspiră să ne ducem propriile bătălii cu noblețe și asumare, să ne mișcăm și să acționăm pentru noi înșine, ne insuflă un sentiment al individualității care se cere exprimată în mod proactiv, să ne desprindem de anumite așteptări sau persoane de care eram oarecum dependente și să învățăm să ne descurcăm singuri, cu propriile resurse, talente, curaj și abilități.

Acest Nod lunar în Berbec ne ajută să manifestăm mai repede ceea ce ne dorim. Așadar, dacă avem dorințe neîndeplinite până acum și care încă ne bântuie mintea și sufletul, este momentul să le transpunem în realitate, amintindu-ne că suntem niște co-creatori ai universului. Dacă ceea ce visăm servește evoluției noastre și face parte din lecția noastră de viață prezentă, aproape sigur că în perioada următoare va prinde aripi și se va concretiza și în realitate.

Foto: Vectorina /Shutterstock

Nodul Sud în Balanță vorbește despre obișnuința noastră, despre atașamentele noastre, despre obiceiurile noastre de a apela poate prea mult la ceilalți sau de a-i pune pe prim plan, de a deveni dependenți de ei, de ce fac și spun și ce așteptări au de la noi. Cu Nodul Sud în Balanță vom învăța să ne repliem și să ne punem pe noi înșine pe prim plan, să luăm hotărâri în numele propriu, indiferent că sunt rele sau bune, să nu ne mai lăsăm influențați atât de ceilalți și să fim mai hotărâți și mai siguri pe noi, mai puțin confuzi cu ceea ce ne dorim, să ne asumăm puterea personală.

Foto: Vectorina /Shutterstock

Lecțiile tranziției în aceste noduri pot avea legătură și cu modul în care vom învăța să ne echilibrăm dorința de a fi independenți cu nevoia interdependenței, despre o trezire puternică la nivel spiritual, care pentru unii poate fi despre conștientizarea puterii personale, în timp ce pentru alții poate fi sub forma unor revelații legate de relații. Atunci când Berbecul se află la conducerea cârmei Nodului Nord ne putem aștepta ca totul să se accelereze sau să se miște într-un ritm mult mai rapid decât până acum.

De asemenea, ca teme ale ciclului nodurilor lunare în Berbec-Balanță putem vorbi și de anumite provocări pentru cupluri și relațiile ce presupun angajamente oficiale și de lungă durată, de anumite conflicte sau revolte la nivel global, de anumite scindări între marile puteri, de anumite descoperiri în domeniul sănătății mentale, topicuri publice care țin de dreptatea socială sau de destinul unor anumite categorii ale societății mai vulnerabile sau defavorizate, de formarea unor rupturi și ulterior a unor alianțe, dar și o gândire mai independentă, de o dorință mai mare a multora dintre noi de a investi în proiecte antreprenoriale.

Provocarea acestui ciclu Berbec – Balanță (Berbecul este o zodie războinică, puternică, belicoasă, în timp ce Balanța iubește pacea, diplomația, armonia) și mănușa pe care trebuie să o prindem noi este aceea de a învăța să comunicăm pașnic și să ne certăm la fel, într-un mod constructiv, cu rezultate pozitive, ținând cont și de noi, dar și de emoțiile și părerile celui de lângă noi, fără a ne distruge unul pe celălalt în procesul de a încerca să demonstrăm cine are dreptate. Prin urmare, una din lecțiile cele mai importante ale acestui tranzit va fi despre puterea iubirii în defavoarea codependenței.

Unele relații sunt supuse sub acest ciclu unor probe dificile (unele țin de familie, de trecutul nostru sau de anumite răni din copilăria noastră), pot trece fie prin transformări majore și schimbări provocatoare, dar frumoase, fie se pot încheia, dar cu un final care să vorbească despre regăsirea de sine sau să ne amintească că suntem puternici la nivel individual și că putem enorm, că nu suntem niciodată singuri cu adevărat.

Foto fr si main: GogOfVector /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri