12 Iulie 2023 publicat în Horoscop 65 share-uri

Pe data de 17 iulie, ora 21.31 (ora României), cerul nopții este marcat de o lunație extrem de puternică și cu efecte transformatoare pentru sufletul și emoțiile noastre, o Lună Nouă care se formează la 25 de grade în semnul Racului și care ne va încuraja să ne vedem binecuvântările din viața noastră, fie ele mici sau mari.

Este un eveniment astral cu atât mai semnificativ și cu o încărcătură karmică mai mare cu cât coincide și cu încheierea ciclului Nodurilor lunare în Taur/Scorpion și mutarea Nodului Nord în Berbec și a Nodului Sud în Balanță. Mai mult, ca pentru a potența energia acestei Luni Noi și a ne ajuta să ne conștientizăm/vindecăm sau eliberăm anumite emoții care au fost îngropate sau reprimate, dar niciodată uitate, Luna nouă în Rac va crea o opoziție aproape dramatică cu Pluto în Capricon. Pluto are niște reverberații subtile, dar cu profund efect transformator la un nivel emoțional pentru mulți dintre noi.

De aceea, este foarte probabil ca zilele de dinaintea și de după data de 17 iulie să aibă o încărcătură emoțională mai intensă pentru unii dintre noi, să fie aduse în prim plan teme ale vindecării, ale abundenței și ale unui nou ciclu al renașterii, poate chiar ale unor noi capitole de viață. Unele sentimente de vulnerabilitate pot ieși și ele la suprafață și unele umbre ale trecutului sau ale ființei noastre sunt trezite tocmai pentru a le confrunta, pentru a renunta la ceea ce nu ne mai servește, pentru a ne purifica de emoții și sentimente care nu ne fac bine și nu sunt în asentiment cu binele nostru cel mai înalt.

Influența plutoniană poate activa și anumite dinamici ale puterii și ne poate triggerui atunci când vine vorba de persoane din familia noastră, de legături de familie sau de atașament puternic, de anumite nevoi de apartenență, siguranță, de a avea un cămin și confort, de nevoia de a ne conecta sau a ne vindeca rădăcinile noastre.

Foto: Daimaxion /Shutterstock

Să nu uităm nici că Racul guvernează cea de-a patra casă, casa căminului și a familiei, de aceea această Lună Nouă în Rac ne ajută să facem lumină și claritate în acele aspecte ale vieți noastre care țin de relațiile noastre apropiate și de relația cu noi înșine, de viața noastră interioară, de ceea ce se petrece înăuntrul nostru și are legătură și cu originile noastre, dar și cu onorarea nevoilor noastre cele mai intime și profunde căci are și o mare putere introspectivă. Darurile Lunii Noi în Rac sunt pentru ca noi să vedem care sunt acele lucruri pe care sufletul nostru și le dorește cu adevărat să fie prezente în preajma lui, în lumea exterioară, pentru ca noi să ne folosim de intuiția noastră pe post de călăuzitor, pentru ca noi să acordăm mai multă atenție felului în care ne exprimăm sentimentele.

Valurile de emoții curg mai liber în această perioadă și este posibil să resimțim și unele bagaje emoționale familiale ca fiind prea mult pentru noi (mai mult decât putem duce), dar dacă ne folosim de energia Racului și suntem aliniați la puterea noastră interioară și la divinitate, acum este momentul să ne eliberăm de ele, să lăsăm povara să cadă de pe umeri. Unele răni ale mamei, anumite traume ale copilăriei, anumite frământări legate de statutul nostru matern/patern sau chiar de un spațiu fizic care înseamnă pentru noi siguranță și confort (sau lipsa lor) pot chiar ieși la suprafață în această perioadă, semn că este timpul să le abordăm și să le vindecăm cu mai multă blândețe, mai multă răbdare și toleranță. Sufletul nostru ne cere un repaos în acest moment, ne cere curaj – curajul de a lua atitudine pentru binele nostru și acțiune - să îl hrănim cu emoții pozitive, iubire necondiționată pentru noi înșine, încredere în noi și în divinitate.

Sub aceste aspecte astrale neobișnuite și speciale, putem vorbi chiar de o resetare a energiei relaționale și să ne punem de data aceasta pe noi înșine pe prim plan și orice înseamnă vindecare, alinare, mângâiere și renaștere emoțională și sufletească.

Foto: Fortis Design /Shutterstock

Avem nevoie în această perioadă, parcă mai mult ca niciodată, să ne întoarcem către noi înșine, să ne îmbrățișăm, acceptăm și onorăm așa cum suntem, cu calitățile, defectele, umbrele și luminile noastre, să ne onorăm și iubim pentru ceea ce suntem. Luna Nouă în Rac ne îndeamnă și să ne acceptăm acele emoții ce sunt aparent iraționale, să înțelegem de ce ne trage sufletul înspre anumite locuri sau oameni și de ce un ceva anume reprezintă “acasă” pentru noi, ne încurajează să ne lăsăm un pic garda jos pentru a accepta sprijin de la alții și a oferi sprijin și altora.

Și ce poate fi mai generos din partea universului decât o Lună Nouă care se află chiar la ea acasă, în semnul Racului, ajutându-ne să ne înțelegem mai bine nevoile emoționale, propria energia, ceea ce ne face să ne simțim în siguranță, acasă, protejați. În plus, această Lună Nouă ne sprijină și în mod concret să implementăm unele schimbări ce țin de casa și căminul noastru astfel încât să inițiem și să ducem la bun sfârșit proiecte care au rolul de a ne îmbunătăți viața domestică și confortul din ea.

Foto fr si main: Alexander_Evgenyevich /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri