Pluto în Vărsător – o energie cosmică cum nu am mai avut de 248 de ani! Evoluție și Revoluție. Începe un nou tranzit de 20 de ani, poate cel mai profund și puternic tranzit din următorii ani!

15 Martie 2023 publicat în Horoscop 2849 share-uri

Din ianuarie 2008, Pluto s-a aflat în semnul Capricornului, însă începând cu data de 23 martie 2023, pentru prima dată în peste 200 de ani (mai exact 248 de ani), se va muta în semnul reformator al Vărsătorului. Începe poate cel mai important tranzit astral al lui 2023 care ne va afecta la un nivel individual și colectiv pe noi toți pentru o perioadă de 20 de ani, până în 2043.

În anul 2023, Pluto va jongla între semnul Vărsătorului și al Capricornului, mutându-se consecutiv în cele 2 semne, până când în noiembrie 2024 se va instala permanent în Vărsător, unde va petrece o perioada de 19-20 de ani. Astfel, Pluto se va afla în Vărsător în perioada 23 martie 2023 – 11 iunie 2023, între 20 ianuarie – 1 septembrie 2024 și ulterior în perioada 20 noiembrie 2024 – martie 2043. În 2043, Pluto va intra în semnul Peștilor.

În astrologie, Pluto este considerat a fi planeta morții și a renașterii, a transformării profunde, a umbrelor, dorințelor noastre latente și a subconștientului nostru. El este considerat a fi la un nivel simbolic creația și distrugerea, aceste cicluri perpetue ale vieții și ale morții. Atunci când Pluto se mută dintr-un semn în altul, așteptați-vă la mari schimbări cosmice la nivel general, iar un nivel individual activarea unor alte sectoare din astrogramă natală decât până acum.

Acolo unde această planetă este activată în tabelul natal, așteptați-vă la o “trezire” și o conștientizare acută, poate chiar ca un “ceva” să fie condus către sfârșitul lui pentru a face loc unui “altcev”a nou. Pluto conține deopotrivă energia morții și a vieții, capacitatea de a distruge, pentru ca mai apoi să facă să renască altceva din cenușă, asemenea unei păsări Phoenix, pentru ca la urma urmei să strălucim în splendoarea potențialului nostru cel mai înalt.

Foto: Sergiy Katyshkin /Shutterstock

Ultima oară când Pluto s-a aflat în semnul Vărsătorului a fost în secolul al XVIII-lea, între anii 1778-1798, perioadă care coincide cu începutul Epocii Revoluției, un punct de cotitură în istorie cunoscut pentru mișcările revoluționare politice, economice și sociale din Europa și America. Înainte de acest moment, Pluto a mai fost în Vărsător în secolul al XVI-lea (1531-1553), când a avut loc Reforma Protestantă sau Revoluția Protestantă, o mișcare de reformare a bisericii romano-catolice din Europa.

Chiar dacă în 2023 Pluto se va afla practic doar pentru câteva luni în Vărsător, considerați-le ca pe un preview al energiei astrale acestui tranzit, un prilej pentru a ne pregăti corespunzător pentru schimbările acestui tranzit complex care se va întinde pe parcursul a 20 de ani. Noi teme și idei vor fi aduse în prim plan în mod subtil în următorii ani, iar semnul Vărsătorului ne va face să conștientizăm mai acut ideea de inegalitate și nedreptate.

Prin urmare, sub influența acestui tranzit vom fi mai preocupați ca niciodată de ideea de independență și libertate, de evoluție, de reînnoire și emancipare, de conexiune și descentralizare, de modul în care construim și definim această conexiune în cadrul unor comunități sau grupuri mai mari de oameni. Vărsătorul aduce în centrul preocupărilor noastre rețelele și conexiunile de orice fel: internet, social media, comerț, tehnologie, neurobiologie, ecosisteme, soarta planetei. Vărsătorul este un semn de aer, așa că ne putem aștepta chiar ca umanitatea să abordeze teme ce țin de folosirea resurselor aerului și a curenților de aer, precum generarea energiei eoliene sau din surse inovatoare.

Planeta Pluto are și o energie revoluționară, rebelă și transformatoare. Chiar și în timpul tranzitului lui Pluto în Capricorn (Capricorn fiind o zodie care iubește structurile, stabilitatea), schimbările au vizat tocmai fundațiile societății noastre, structuri, ieharhii și sisteme de autoritate și securitate, sistemul economic al lumii, afacerile de mari dimensiuni, o mai mare implicare în tot ceea ce ține de activism și sectorul financiar, modul în care interacționăm, lucrăm și ne mișcăm (fizic) în lume, legi și reglementări.

Foto: NASA images /Shutterstock

În timpul tranzitului în Vărsător, această energie revoluționară a lui Pluto va fi și mai intensă, această zodie fiind la rândul sau una revoluționară, rebelă, orientată către progres și nou, de multe ori intențiile sale de inovație vizând și acțiuni reformatoare în cadrul unor comunități sau implementarea unor schimbări menite să ajute umanitatea și planeta, evoluția tehnologică.

Vărsătorul este cunoscut pentru spiritul său umanitarian, pentru înclinația sa naturală către tehnologie, dar și către om (și autenticitatea sa, integritatea, corectitudinea), către accesarea puterii de câți mai mulți oameni. Vărsătorului îi pasă de oameni, de ceilalți și de binele universal al lumii și al planetei și se va orienta înspre transformări care implică relația noastră cu tehnologia și inteligența artificială, relația noastră cu o anumită comunitate (poate chiar din proximitatea noastră sau aflată la celălalt capăt al lumii), cu cooperarea dintre oameni pentru un scop comun care de multe ori este afiliat dorinței de libertate, unor țeluri și visuri mărețe.

Energia Vărsătorului în Pluto poate fi și despre schimbarea și reformarea societății sau a structurilor sociale, de multe ori prin intermediul științei, al invențiilor si al inovațiilor și a tot ceea ce ține de minte.

De asemenea, mulți astrologi preconizează că în timpul unui tranzit a lui Pluto în Vărsător, una din temele recurente ale acestei perioade va viza tehnologia, care poate cunoaște un avânt și un avans de proporții dincolo de imaginația noastră (da, AI și domeniul roboticii pot cunoaște o evoluție mult accelerată și se poate infiltra în multe dintre sectoarele vieții noastre, obligându-ne să reinventăm profesii și să ne dezvoltăm noi abilități, la fel de bine cum în domeniul medical pot apărea unele tratamente, abordări noi sau soluții medicale care să revoluționeze medicina, să îmbunătățească viață unor persoane suferind și trăind cu anumite afecțiuni cronice și să eradicheze unele boli considerate incurabile), așa cum nu ne-am fi imaginat în urmă cu 20 de ani. Pluto în Vărsător ne va face să ne schimbăm însuși modul în care ne imaginăm viitorul.

Foto: Iryna Imago /Shutterstock

În același timp însă, este posibil să ne confruntăm și cu unele efecte adverse ale acestui salt evolutiv asupra identității și culturii noastre umane, asupra biologiei speciei umane și a altor specii de pe planete. Acolo unde ne este oferită iluzia de libertate să ne fie de fapt îngrădite alte drepturi, să se descopere noi tactici tehno de manipulare mentală a maselor de oameni, să se nască unele conflicte sau situații neobișnuite legate de control și lupta pentru putere în cadrul anumitor rețele interumane sau online, grupări de oameni sau prieteni.

La un nivel spiritual, Pluto ne poate evidenția unele obsesii sau dependențe, poate scoate la lumină unele secrete, ne poate face să renunțăm pur și simplu la unele lucruri, situații sau oameni pentru că nu mai rezonam cu ei/ele, ne poate face să ne punem la îndoială întreaga viață sau sensul nostru în această lume.

Foto fr si main: Oliver Denker /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri