6 Ianuarie 2023 publicat în Horoscop 561 share-uri

Mercur retrograd este aici, încă de pe 29 decembrie 2022, când s-a instalat bine în semnul Capricornului și va rămâne în acest semn de pământ până pe 18 ianuarie 2023 pentru a ne deschide bine ochii și a ne determina să ne învățăm lecțiile cu conștiinciozitate, făcând ordine în dorințele, planurile, sentimentele și viețile noastre.

Poate că, în ciuda unei vibrații pozitive și norocoase date de Jupiter în Berbec, am resimțit încă de la sfârșitul anului 2022 unele mici întârzieri, blocaje, amânări, dezorientare, sentimentul că facem un pas înainte și doi înapoi în ceea ce ne-am propus sau o senzație ciudată de încetinire a timpului și a ritmului în care se desfășoară lucrurile în viața noastră în ciuda eforturilor de a-l accelera. Mercur retrograd este aici, încă de pe 29 decembrie 2022, când s-a instalat bine în semnul Capricornului și va rămâne în acest semn de pământ până pe 18 ianuarie 2023 pentru a ne deschide bine ochii și a ne determina să ne învățăm lecțiile cu conștiinciozitate, făcând ordine în dorințele, planurile, sentimentele și viețile noastre.

Deoarece creează anumite aspecte și cu alte planete (Marte este și el în mișcare retrogradă până pe 12 ianuarie, Venus a intrat în Vărsător pe 2 ianuarie, iar Jupiter se află în Berbec pentru o perioadă considerabilă de timp), acest Mercur retrograd va avea unele efecte transformatoare asupra noastră, iar dacă ne aliniem universului în loc să ne opunem, vom ieși din acest tranzit cu o cunoaștere mult mai profundă și mai pregătiți ca niciodată pentru acțiune și schimbările cosmice care vor uma. Suntem somați să găsim soluții sau să vindecăm unele dintre relațiile noastre (mai ales pe cele de iubire), să găsim timp pentru reconciliere cu membrii familiei sau conexiune în sânul comunității de care aparținem, ținând în același timp cont de nevoia noastră mai acută de spațiu, de libertate și de independență.

Foto: SN VFX /Shutterstock

Mercur retrograd în Capricorn ne invită totodată să revizuim și să reevaluăm structuri, patternuri, sisteme, obiceiuri sau modele comportamentale, ba chiar proiecte mai vechi, să ne updatăm unele modalități de a gândi, să conștientizăm mai bine modul în care ne cheltuim timpul și atenția (uneori pierduți în lucruri, persoane sau așteptări nerealiste care nu servesc cu nimic evoluției noastre) și să renunțăm la acele așteptări, proiecte sau oameni care nu își mai au locul în viața noastră.

De asemenea, dramele trecutului se cer și ele cumva rezolvate sau “încheiate” în această perioadă și, prin modalități surprinzătoare, ni se vor oferi ocazii neașteptate de a o face. Se poartă niște conversații revelatoare și alinătoare în această perioadă, se spun lucruri care nu au fost spuse, aflăm ce mai era de aflat pentru a putea merge mai departe și a ne lăsa trecutul în urmă, încheind odată pentru totdeauna unele situații care ne tulburau din când în când. Atenție însă și la ceea ce spuneți în această perioadă, cuvintele pot avea două tăișuri și este bine să nu încheiați nimic cu durere, amărăciune și resentimente, ci cu toleranță, asumare, iertare și înțelegere.

Este totodată posibil ca unele prietenii sau relații disfuncționale, care nu mai mergeau de ceva vreme, să fie aduse la finalitate într-un fel sau altul pentru a lăsa spațiu ca ceva nou să intre în viața noastră.

Cu 2 planete în mișcare retrogradă la începutul anului 2023 (Marte și Mercur retrograd) ne putem confrunta cu unele încetiniri ale mersului lucrurilor pentru noi, cu greșeli (pe care le facem noi sau le fac alții față de noi), cu întârzieri, dar este important să percepem toate acestea cu mai multă înțelegere și compasiune față de noi, să ne concentrăm pe soluții pe termen lung, să ne setăm țeluri și scopuri realiste, cu niște deadlineuri sau timpi de rezolvare realiști, în conformitate cu puterile noastre, cu nevoia noastră de odihnă și limitele noastre de energie din această perioadă. Amintiți-vă că nu suntem niște roboți, nu putem face totul perfect sau fără cusur și nici nu putem funcționa mereu pe pilot automat. Avem nevoie de timp, timp pentru noi și cu noi pentru a fi bine și a lucra apoi activ la visurile și dorințele noastre.

Mișcarea aparent înapoi a lui Mercur prin semnul Capricornului ne îndeamnă să ne revizuim lucrurile și chestiunile pe care nu le-am încheiat, să ne odihnim mai mult (deși imboldul de a acționa și a rezolva este persistent, ritmul nostru nu este întotdeauna la unison cu ritmul universal), să reflectăm mai mult. Energia Capricornului sub acest Mercur retrograd deși lentă, este totodată și stabilă, conștientă, concentrată asupra finalului, așa că poate fi chiar productivă către sfârșitul ciclului.

Având loc în semnul pragmatic, stabil și cardinal al Capricornului, acest Mercur retrograd ne invită să aruncăm o privire și asupra vieții noastre profesionale și să ne revizuim țelurile, scopurile, planurile, acțiunile pe care le putem întreprinde în domeniul nostru de expertiză atunci când Marte și Mercur își vor încheia acest ciclu retrograd. Capricornul este un semn asociat karmei și determinării și, chiar dacă este posibil să ne confruntăm cu unele experiențe mai dificile sau dificultăți, acestea sunt temporare.

Oricât de răvășitor sau perturbant poate fi tranzitul unui Mercur retrograd, în toate vom regăsi un oarecare sens, o rămășiță de ordine (specifică Capricornului), dorința de a rezolva o problemă, de a pune lucrurile cap la cap astfel încât la sfârșit totul să iasă bine. Nu uitați că puterea este în mâinile voastre, iar Capricornul nu poate decât să ne inspire căci întotdeauna găsește o cale pentru a surmonta obstacolele și pentru a se asigura că își primește recompensele pentru toată munca sa depusă.

Narayana Montufar, astrolog, declara pentru publicația https://www.refinery29.com că perioada dintre 12 ianuarie, când Marte va intra în mișcare directă, și 18 ianuarie (până când Mercur își va continua mișcarea retrogradă), va avea un efect extraordinar asupra vieților noastre. “Orice schimbări au loc în viețile noastre între 12-18 ianuarie vor fi non-negociabile. Din fericire, din moment ce Mercur va forma totodată și un trigon cu Uranus și Nodul Nord al destinului, aceste schimbări vor fi mai ușoare dacă ne permitem nouă înșine să ne lăsăm purtați mai ușor de aceste valuri cosmice de schimbare.”

Foto fr si main: Vit-Mar /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri