11 Iulie 2022 publicat în Horoscop 1995 share-uri

Luna plină de pe 13 iulie, ora 21.38 (ora României), este un eveniment astral ce merită adus în discuție deoarece ne va influența pe o perioadă de până la 2 săptămâni (până aproape de luna nouă de pe 28 iulie). Această lună plină a lui iulie cade la 13 grade în semnul cardinal și de pământ al Capricornului, zodie guvernată de Saturn - planeta structurii, a înțelepciunii, a karmei și a responsabilității, și de aceea vine la pachet cu o energie mai “greoaie”, de pământ, dar nu negativă.

Dacă știm principalele direcții energetice ale acestui eveniment astral, putem folosi această energie pentru a ne pune ordine în viețile noastre, pentru a curăța și a organiza, pentru a ști ce avem de făcut pe moment (chiar dacă în circumstanțele astrale actuale aceasta poate însemna a lua niște decizii mai dure, mai tranșante sau mai dificile care implică, după cum se spune în popor, a tăia în carne vie) astfel încât pe viitor să ne fie bine.

Luna plină în Capricon va crea o opoziție cu Soarele în Rac, iar această axă Rac –Capricorn are în vedere și găsirea unui echilibru între viața privată, dorința de intimitate în sânul familiei și a întoarcerii către sine, sensibilitate, rădăcini, nevoia de afecțiune, tandrețe și evadarea din pânză responsabilităților (energia Racului) și viața publică, cariera, imaginea, independența, realizările, recompensele și responzabilizarea, soluțiile concrete (energia Capricornului).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna Plină în Fecioară din 7 Martie 2023: vibrație vindecătoare, eliberatoare și echilibrantă Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Prima Lună plină a lui 2023 este în Rac (7 ianuarie): De 3X vindecare la început de an: de sine, de emoții, a lanțului familial. Ne rescriem propria poveste de viață!  

Capricornul este un semn stabil, pragmatic, hotărât și ambițios, iar Saturn vine deseori și cu lecții ale disciplinei și ale karmei, lecții legate de familie, obligații, limite și responsabilități, dar și muncă asiduă. Prin urmare, energia acestei luni pline în Capricorn va fi mai ales despre modul în care ne putem autoresponsabiliza astfel încât să ne depășim stările de nefericire, neîmplinire, de irosire a acestui timp pe care îl petrecem pe Pământ (Saturn este și maestrul timpului, da).

Luna plină în Capricorn de pe 13 iulie vine cu lecții karmice, lecții de familie și lecții ale responsabilizării propriei vieți

Simțim că trăim niște vieți pline de sens, în acord cu cine suntem? Ne-am găsit adevărata menire în viață? Simțim că fructificăm și că folosim în mod responsabil, cu folos nouă și celorlalți această nestemată pe care divinitatea ne-a pus-o la dispoziție – timpul? Dacă da, suntem niște norocoși, ne putem considera aliniați cu scopul nostru pe această planetă. Dacă nu, atunci am face bine să profităm de acest avânt constructiv, de împuternicire și de putere, cu care ne investește acest eveniment astral și să implementăm acele schimbări necesare pentru a ne conduce viața în direcția în care ne dorim. Dacă știm ce ne dorim, trebuie să ne și trezim și să facem pași pentru a merge în acea direcție, atât cât ține de noi.

Horoscop: De ce luna ianuarie 2023 va fi una fabuloasă pentru fiecare zodie în parte Horoscop: Cele 3 Zodii binecuvântate în Februarie 2023 De ce Martie 2023 va fi o perioadă marcantă pentru fiecare zodie în parte - timpul metamorfozei

Capricornul este în mod tradițional asociat de unii astrologi și cu țapul de mare, un animal marin mitologic unic despre care se spune că este pe jumătate pește, pe jumătate țap, dar și cu zeul Sumerian al înțelepciunii și al apelor. Nu este întâmplătoare această asociere a Capriconului cu țapul de mare căci acest personaj legendar are calități extraordinare și rare, fiind capabil să urce și străbată cele mai înalte culmi, dar în același timp și să se scufunde în cele mai adânci ape ale oceanului. La un nivel simbolic, face referire la capacitatea noastră de a privi lucrurile din perspective diferite și diametral opuse, ambele la fel de importante, și de a ne accepta și onora această superbă dualitate a felului nostru de a fi, de a urca și de coborî cu aceeași putere și inteligență astfel încât să depășim orice obstacole și provocări și să ajungem acolo unde ne dorim să ajungem.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Horoscop de Ziua Îndrăgostiților 2023: ce planuri are Cupidon de 14 februarie pentru fiecare zodie în parte
Foto: Benjavisa Ruangvaree Art /Shutterstock

Luna plină de pe 13 iulie este un eveniment astral special și datorită celorlalte conjuncturi pe care le creează cu alte planete și despre care vă vom povesti un pic mai jos. Prin urmare, această lunație are în vedere anumite conexiuni cu planeta Mercur și Uranus, dar va crea o conjuncție la 27 de grade și cu Pluto, planeta regenerării și a ceea ce nu este vizibil, ceea ce înseamnă că pentru unii dintre noi vor există unele revelații legate de lucruri din trecut care au fost îngropate sau ascunse vederii sau vom fi puși în situația de a confrunta sau a sta față în față cu unele lucruri nu neapărat confortabile, ci poate un pic mai greu de dus.

Foto: Golubovy /Shutterstock

Pe de altă parte, unii dintre noi simt acut suflul realității și sunt extrem de lucizi în a-și autoanaliza viața. Să nu ne mire dacă decidem de unii singuri (deși pare spontană, decizia a fost intens rumegată de-a lungul timpului), cu maturitate, responsabilizare și asumare să încheiem anumite procese, proiecte sau planuri din viețile noastre, care ne țineau pe loc sau să admitem, fără a ne declara învinși sau a renunța definitiv la ele, că pentru unele acțiuni sau dorințe ale noastre pur și simplu acum nu este momentul potrivit.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 Februarie – Ultima lună plină a iernii este în Leu. Lecția Lunii de zăpadă? Singura constantă este schimbarea! Horoscop de Lună Plină: Top 4 zodii pe care Luna Plină le influențează cel mai puternic în următoarele 14 zile. Vor trece prin mari schimbări!

De asemenea, un alt aspect al Lunii pline în Capricorn de pe 13 iulie care merită și trebuie menționat este și opoziția acesteia cu planeta Mercur. Este o conjunctură care poate da naștere unor tensiuni sau neînțelegeri în relații, unor probleme de comunicare sau unor sentimente contradictorii, unor prejudecăți legate de anumite acțiuni ale anumitor persoane sau unor mici crize personale. Dar determinarea Capricornului ne ajută să facem lumină în conversațiile noastre și să ne găsim curajul de a purta acele conversații “greoie”, dar atât de necesare, pe care le-am tot evitat și care ar putea realmente să ne clarifice și să ne ușureze sufletul și viața.

Mai mult, Uranus îndulcește și atenuează simțitor din greutatea acestor circumstanțe astrologice și ne ajută să vedem lucrurile din mai multe puncte de vedere, chiar și ale altora, pentru a ne soluționa neînțelegerile și problemele. Uranus ne promite și niște schimbări pozitive și ne poate aduce niște oportunități noi de ne largi gradul de independență, de a experimenta, mai multă ușurință în a face schimbări și a fi ingenioși și curioși cu privire la propriile vieți și cum ni le putem transforma.

8 decembrie – Ultima lună plină a anului (în Gemeni) este Luna Nopții Lungi: ”Mi-a ajuns, până aici!”. ”Până aici și încă puțin” - TESTUL RĂBDĂRII Filme dramatice, inspirate de literatură și realitate, pe micul ecran în luna martie Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

În plus, aspectul Lunii Pline cu Uranus aduce în joc noi date și informații, noi idei și un mod de gândire mai progresist, lăsând liber conversațiilor și dialogului diplomatic, astfel încât să dizolvăm aceste probleme și neînțelegeri. Cu alte cuvinte, când vom pune cap la cap toate datele problemei, mai ales pe cele noi, vom putea să gestionăm această polaritate și să dizolvăm tensiunile și presiunile pe care le simțim ca pe niște pietre deasupra noastră.

O lună plină cu pace și inspirație, dragilor!

Foto fr si main: Pavel Chagochkin /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri