Solstițiul de Vară 2022 –21 iunie: Probabil cel mai puternic moment energetic al verii! Acest nou val de energie ne împinge către schimbare și evoluție. Nu preluați însă mai multe emoții decât puteți duce.

16 Iunie 2022 publicat în Horoscop 137 share-uri

Solstițiul de vară 2022 are loc pe 21 iunie și este un moment astrologic cu o energie specială ce încurajează începuturile și transformările (interioare și exterioare) și ne ajută să ne manifestăm în mod accelerat dorințele adevărate ale sufletului nostru în perioada următoare. Momentul Solstițiului estival 2022 coincide și cu intrarea Soarelui în semnul Racului (DA, ni se intensifică emoțiile!), dar vă invităm să descoperiți mai multe informații în materialul de mai jos: 

La o aruncătură de câteva zile, pe 21 iunie 2022, ora 12:14 (ora României), va avea loc solstițiul de vara ce marchează începutul verii astronomice, dar care este cunoscut în unele zone ale Europei și drept “mijlocul verii”. “În jurul datei de 21 iunie (cel mai adesea), sau 20 iunie, în emisfera nordică are loc solstițiul de vară; în preajma acestei date, la trecerea meridianului, Soarele se ridică deasupra orizontului la unghiul maxim, iar intervalul diurn are durata maximă. Simultan, în emisfera sudică are loc solstițiul de iarnă, adică începutul iernii astronomice, când înălțimea Soarelui deasupra orizontului și intervalul diurn sunt minime (la sud de cercul polar de sud soarele nu răsare și se află la unghiul maxim sub orizont)”, se arată pe wikipedia.

Din punct de vedere astrologic, Solstițiul de vară 2022 este un moment așteptat asemenea unei promisiuni pe cale de a se îndeplini, căci este precum o gură de căldură, lumină și de aer proaspăt în peisajul ciudat și halucinant al ultimelor luni, cu multe urcușuri și coborâșuri, care ne-a trecut prin toate stările posibile asemenea unui roller coaster. Este totodată și momentul când Soarele va ieși din semnul Gemenilor și va intră în semnul cardinal de apă al Racului, așadar un moment al tranziției și un moment al schimbării, dar și un moment pentru a valorifica energiile pe care le-am cultivat de-a lungul primăverii.

De asemenea, dacă facem și o mică abatere numerologică referindu-ne la energia totală a lunii iunie, putem spune despre ea că înmagazinează energia cifrei 3 (6 (luna iunie) + 2022 (2+0+2+2=6) = 6+6 =12, iar 1+2=3). Știm că 3 este o energie divină, energia trinității, dar și un simbol al exprimării de sine, al înțelepciunii, al energiei creatoare și al energiei subtile, al lumii invizibile, al fertilității și al maternității). De aceea, luna iunie 2022 nu va trece oricum, ci producând o schimbare semnificativă la nivelul conștiinței creative și al conștiinței universale, ceea ce ne va solicita tot curajul și puterea de sine de care dispunem, dar și înțelepciune și delicatețe pentru a le întrebuința cu folos pentru noi și toată lumea, fără risipe și excese energetice.

Foto: Apus de soare in ziua solstitiului de vara. By Miyako4519 /Shutterstock

Racul este o zodie de apă al cărei suflet naște sentimente delicate și puternice și este legat de ceilalți. Prin urmare, în perioada următoare emoțiile ne vor fi amplificate, dar la fel și dorința de a îi avea alături de noi pe cei dragi, de a le simți compania, de a-i simți aproape, de a petrecere timp de calitate cu prietenii și apropiații într-o vacanță, la o ieșire în natură, la un grătar sau în timp ce priviți asfințitul și vă lăsați cuprinși de frumusețea asfințitului de soare vara și a naturii.

Conexiunile se cer a fi simțite cu inima în această perioadă și în jurul lor se creează și un sentiment de intimitate, profunzime și ușurință, iar gratitudinea de a trăi atinge cote maxime. Mai mult, nu este de mirare că legăturile cu ceilalți, interconexiunile și emoțiile ne vor fi amplificate căci Venus însăși (planeta relațiile și a iubirii), stând confortabil în Taur, va forma un trigon inedit și interesant cu Pluto în Capricorn (o planetă asociată transformării, puterii și renașterii).

Acest trigon este menit să stabilească o linie a armoniei și a echilibrului în relațiile și în dorințele noastre, dar și să ne motiveze într-un mod pragmatic și concret (Taurul și Capricornul sunt ambele semne stabile de pământ) să aducem la împlinire acele dorințe secrete sau lucruri după care sufletul nostru tânjea.

Prin urmare, nu doar visăm și proiectăm, ci universul ne sprijină să facem pașii concreți și necesari pentru a merge mai departe înspre manifestarea visurilor noastre. Piesele puzzle-ului se pun în mișcare începând cu solstițiul de vară de pe 21 iunie, depinde și de noi să ne urnim la momentul oportun.

Referindu-se la solstițiul de vară 2022, astrologul Noush declara pentru https://www.myimperfectlife.com că avem de-a face cu o energie pozitivă. “Pentru a ne pregăti de solstițiul de vară, aș spune că este important să fim deschiși unui nou val de energie care va intra în viețile noastre, să fim deschiși pentru ca ceva din viețile noastre să se reechilibreze sau pentru a ne elibera de ceva care s-a acumulat de-a lungul iernii”.

Avem de-a face și cu două energii diferite și contrastante (Soarele dispune de o energie dominantă, copleșitoare, puternică), în timp ce sezonul Racului ne infuzează cu o energie mai blândă, mai delicată, mai feminină. Trebuie să depunem niște minime eforturi pentru a aduce la un echilibru aceste energii frumoase si potente.

Foto: Chinnapong /Shutterstock

“Petreceți-va timp afară și lângă apă. Găsiți o modalitate de a încorpora această energie a focului, dar echilibrați-o cu o activitate care este puțin mai stabilă, care ne și împământează. Bucurați-vă de vitalitatea acestei energii solare de foc pe care o aduce soarele, dar petreceți timp într-o stare mai pașnică sub razele soarelui sau în natură. Este momentul potrivit pentru a vă realinia corpul energetic la o stare mai echilibrată”, adaugă astrologul.

Solstițiul de vară de pe 21 iunie 2022 marchează începutul unui nou sezon, dar și al unor noi capitole de trăit și de explorat. Este totodată și o invitație deschisă la o introspecție mai profundă și o sondare a adâncurilor noastre, o zi în care ne putem pune grijile, problemele, frământările și alergăturile noastre pe pauză, reflectând la jumătatea de an pe care am lăsat-o în urmă și la jumătatea de an rămasă –iar aici vorbim despre dorințele noastre, despre visurile noastre, despre un răspuns onest cu privire la ceea ce ne dorim cu adevărat și unde vrem să ajungem până la finele anului și în viitorul apropiat.

Este momentul potrivit pentru a conștientiza cine suntem și ce am realizat până acum exercitându-ne recunoștința față de univers, noi înșine și ceilalți, dar și acceptând totodată că lucrurile sunt într-o permanentă mișcare. Iar singura modalitate de a le conduce în direcția în care ne-o dorim este nu de a ne lupta împotriva curentului, ci de a ne face una cu valul și a ne lăsa purtați în direcția lui.

Fiindcă Solstițiul de vară coincide și cu începutul sezonului Racului, nu există un moment mai bun pentru a ne ne conștientiza propria valoare și puterea magnifică care se află înăuntrul nostru. Ne putem exercita plenar creativitatea și intuiția, mizând pe ele ca ajutor și călăuză a drumului nostru. Totodată, aceste evenimente astrologice de impact ne încurajează să ne conectăm mai mult la momentul prezent și să rămânem în el cât de mult putem, ajutând pe cât putem și acolo unde putem, fără însă a ne implică în drame și conflicte care nu ne aparțin.

Încărcătura emoțională poate fi mai puternică și mai copleșitoare ca niciodată în această perioadă așa că să nu luăm pe umerii noștri mai mult decât putem duce, eliberându-ne de energii și emoții care nu sunt ale noastre și pe care suntem tentați să le preluăm.

Un Solstițiu de poveste frumoasă să vă fie!

Foto fr si main: Vladimir Kim /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri