26 Mai 2022 publicat în Horoscop 117 share-uri

Cum să echilibrăm elementul aer dacă ne aflăm în zodia Gemeni sau într-o zodie de aer și vrem să mai temperăm caracteristicile date de energia aerului atunci când sunt în exces? Iată câteva metode și sfaturi care îți pot fi de folos în acest sens:

Aerul este un element primordial și un semn distinctiv în astrologie care infuzează zodiile cu anumite calități și caracteristici ce pot fi incluse în totalitatea personalității și a felului lor de a fi. Energia aerului este un dar și se manifestă îndeosebi la nivel cerebral, la nivelul gândirii, vizând mentalul, intelectualitatea, conceptele și dorințele interioare ale zodiilor. Din rândul semnelor de aer fac parte zodiile Gemeni, Vărsător și Balanță. Deși ne adresăm cu precădere nativilor din zodia Gemeni în acest articol întrucât ne aflăm în sezonul Gemenilor (21 mai-21 iunie), o mare parte din sfaturile de mai jos vizează toate semnele de aer.

Aerul oferă inteligență, un spirit liber, gândire abstractă, o vastă capacitate de analiză, comunicare, sinteză și sondare, de aceea semnele impactate cel mai mult de energia aerului sunt sociabile, comunicative, spontane, iubesc să comunice prin intermediul cuvântului scris sau vorbit, se bazează foarte mult pe mesajele transmise. Aerul este transparent, fluid, se află într-o permanentă mișcare. Fiindcă nu îl vedem, îl trecem adesea cu vederea și îi minimizam importanța, însă acest lucru nu îi face prezența mai puțin semnificativă, ea este extraordinară, ba chiar vitală. Același lucru îl putem spune și despre personalitatea semnelor de aer.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON
Foto: Ramziya Khusnullina /Shutterstock

Mulți dintre cei care se află sub semnul aerului au o mare deschidere, se adaptează cu ușurință, sunt flexibili și iubesc să se amestece cu restul lumii deși îi vei recunoaște cu ușurință datorită felului lor unic de a fi: Gemenii – sunt fluturi sociali, strălucesc în conversații și în relațiile cu oameni, Balanțele – se înțeleg de minune cu ceilalți și îi înțeleg pe cei din jurul lor, lucrând cu ușurință cu grupurile de oameni, iar dintre toate semnele de aer Vărsătorul este cel mai matur, capabil să se conecteze cu orice tip de persoană sau concept, indiferent de clasa socială, cât de diferit sau abstract pare un concept. Din semnele de aer fac parte cei mai mari gânditori ai lumii, spre exemplu, iar cei influențați de energia Aerului sunt isteți, inventivi, văd lumea din toate unghiurile de vedere, dar și din cel propriu.

AVON lansează Today Tomorrow Always: Wonder, parfumul care te poartă într-un univers romantic și plin de speranță Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii

Aerul însă poate fi și el imprevizibil, iar de la o briză de vară la o furtună în toată regulă uneori nu este decât un singur pas, de aceea, aerul trebuie menținut în echilibru. Elementul aer poate conduce și la idealism, schimbări subite de dispoziție, volatilitate emoțională, prea multă gândire abstractă, prea multe gânduri și incapacitatea de a le gestiona astfel încât să nu cazi în capcana gândirii excesive și să nu te lași copleșit de ele, dificultăți în a sta concentrat pe un scop practic sau pe termen lung etc, iar din punctul forte al unei zodii se poate transforma în punctul său slab.

Deoarece petrec mult timp în propria minte gândind, analizând orice situație, semnele de aer se pot plictisi cu ușurință și, în ciuda fabuloasei lor capacități de comunicare și socializare, de fapt sunt auto-suficiente și au tendința de te face să simți asta.

Cum să o facem însă? Cum să echilibrăm elementul aer dacă ne aflăm în zodia Gemeni sau într-o zodie de aer (Vărsător, Balanță) și vrem să mai temperăm aceste caracteristici ale aerului? Iată câteva metode și sfaturi care îți pot fi de folos în acest sens:

Foto: paw /Shutterstock

≈ Pentru ca Gemenii și celelalte zodii de aer (Vărsător, Balanță) să își echilibrezi elementul aerului, specialiștii în astrologie le recomandă cât mai mult mișcare, mișcare fizică de data această, nu doar mentală – ceea ce le este specific căci ei sunt tot timpul activi mental și conectați la propria minte. Mișcarea îi ajută să se “împământeze”, “să revină cu picioarele pe pământ”, să se conecteze mai mult și cu propriul corp, cu natura înconjurătoare, cu momentul prezent, dar și să revină în timpul și spațiul în care se află realmente.

Mișcarea le poate calma mintea și elibera de gânduri, ancorându-i în puterea lui “acum”. Dacă ești în zodia Gemeni și iubești să socializezi, optează pentru un tip de mișcare care îți permite să îți exersezi și să îți încorporezi și această latură a personalității tale precum dansul, pilates, exerciții fizice interactive etc.

≈ Și fiindcă vorbeam de revenirea cu picioarele pe pământ, puteți încerca și tehnica împământării. Oricât de banal ar părea să te plimbi cu tălpile goale prin iarba verde, nisipul plajei sau pur și simplu pe pământ, acest obicei te poate reîncărca energetic. Mama Pământ are o putere vindecătoare, iar densitatea pământului de sub picioarele tale contrabalansează aerul de deasupra ta. Chiar și în tehnicile vizuale de meditație, conectarea la univers se face tot de la nivelul tălpilor căci în acest punct putem accesa cel mai ușor energia telurică a Pământului, este punctul nostru de contact cu Rădăcinile noastre. Și băile cu apă ajută la echilibrarea energiei aerului și la calmarea unei minți hiperactive, la fel ca și petrecerea a cât mai mult timp în natură.

≈ Meditația și tehnicile de respirație ajută și ele la a rămâne ancorat în momentul prezent, și nu în propria minte căci ele conectează mintea cu trupul, pe tine cu corpul tău, corpul cu mintea și cu sursa supremă. Pentru ca mintea să se relaxeze cu adevărat, trebuie să învățăm să fim atenți și la corpul nostru, să-i oferim o atenție similară. De asemenea, încercați pe cât puteți să rămâneți ancorați în momentul prezent și să vă opriți fluxul de gânduri (acest lucru se învață prin exercițiu și antrenament), ajutându-vă mintea să nu mai zboare și să nu mai proiecteze în viitor obsesiv.

≈ Relațiile fac parte din viața oricui, iar pentru semnele de aer conectarea cu ceilalți și socializarea sunt de o importanță crucială. Nu mai încercați însă să faceți pe plac celorlalți și să faceți conversații doar de dragul de a le purta, nu veți face decât să vă risipiți energia. Hrăniți-vă în schimb sufletul cu relații sănătoase și armonioase, valoroase, cu oameni de calitate, cu care simțiți că rezonați cu adevărat. Alegeți să vă înconjurați de oameni care vă împărtășesc viziunile și ideile sau de la care puteți afla despre altele noi.

≈ Și fiindcă vorbeam mai sus de “împământare”, vă sfătuim să petreceți timp de calitate și în compania oamenilor care reprezintă, asemenea Pământului, o bază solidă în viața voastră, oameni pe care vă puteți baza, oameni de încredere, solizi și consecvenți, care au în structura personalității lor ceva din esența Pământului, poate chiar aflați într-unul din semnele de Pământ.

≈ Într-un articol pentru publicația https://www.mindbodygreen, Gabriela Herstik, autoare a două cărți "Inner Witch" și "Bewitching the Elements", recomandă semnelor de aer care au tendința de a gândi în exces să scrie în jurnal. “Poți să scrii o scrisoare, poți să scrii o poezie sau poți să scrii liber, pentru a trece tot ce îți trece prin minte pe o bucată de hârtie. Jurnalul aduce toate acele gânduri din mintea ta în planul fizic unde noua lor găsită tangibilitate le face să pară mai puțin nepoftite”.

Odată ce ai pus toate gândurile tale pe o bucată de hârtie, arde bucata respectivă de hârtie într-un mediu controlat, ne sfătuiește autoarea. “Astfel lucrăm și cu focul, care este un element complementar aerului și ne ajută să eliberăm toate acele gânduri așternute pe hârtie – mai ales dacă ne simțeam fixați pe un anumit gând.”

Foto fr si main: Ironika /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri