Astrologie 16 Februarie: Luna plină a Zăpezii aprinde focul din inima noastră. Se activează puternic elementul Iubirii și Nodurile Destinului!

11 Februarie 2022 publicat în Horoscop 3013 share-uri

Miercuri, 16 februarie (ora 18:57, ora României), vom avea parte de o Lună Plină, o lună plină ce cade la 28 de grade în semnul Leului. Nu este o Lună oarecare, ci una memorabilă, cu o vibrație puternică și efervescentă și tranzite de care ne vom aminti multă vreme de acum încolo. 

De asemenea, lumina astrală cade asupra inimii și luminează puternic aici, de aceea suntem îndemnați mai mult ca niciodată să deschidem larg ușile iubirii și să oferim tandrețe și atenție acolo unde este cea mai mare nevoie de ele. Cu energia lui Mercur retrograd din ce în ce mai disipată, se creează prilejuri excelente de a profita de potențialul planurilor pe care universul le are pentru noi. Luna plină în Leu ne îndeamnă să renunțăm la inhibiții, autolimitari sau scuze și încurajează exprimarea de sine și comunicarea autentică. Ne îndeamnă totodată să ne bucurăm de călătoria noastră prin viață, să nu o facem oricum, ci ca și cum contează.

Luna plină a ultimei luni de iarnă mai este cunoscut în cultura amerindiană și drept Luna Zăpezii, însă zodia în care pică este o zodie de foc (Leu) astfel încât tema centrală a perioadei următoare nu are nimic de-a face cu ideea de glacialitate, tăcere și nemișcare, ci aduce în centrul atenției dragostea și chestiuni ale inimii, intensitatea, dinamismul, pasiunea și focul interior (creația), dar și aspecte pragmatice ce țin de muncă și de ceea ce facem efectiv în viața de zi cu zi, de sănătatea noastră. Suntem somați să ieșim din zona noastră de confort sau introspecție și să plonjăm fix în centrul atenției, plini de vitalitate, îndrăzneală, dornici să primim și să oferim atenție, să cerem ceea ce ni se cuvinte, să explorăm, să ne jucăm și să ne exersăm creativitatea. Luna plină în Leu ne cere să trăim mai alert, mai entuziast, să muncim, să ne afirmăm în toată plinătatea potențialulului propriu, dar și să ne distrăm și să trăim plenar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

De asemenea, opoziția dintre Luna plină în Leu cu Soarele în Vărsător (impersonal) vorbește despre această polaritate dintre Leu (foc, personal, individul în sine) și Vărsător (aer, impersonal, comunitatea), despre găsirea unui echilibru între ceea ce este personal și ceea ce este impersonal. Este un moment bun pentru a lăsa deoparte sentimentele de nesiguranță, dubiile cu privire la propria persoană, conversațiile negative față de sine și să fim mândri de noi, de ceea ce suntem și am realizat până acum, de dorințele și visurile noastre, de cum am evoluat. Munca noastră, relațiile noastre, pasiunile noastre, starea noastră de sănătate, tot ceea ce ocupă un loc aparte în inimile noastre trebuie adus cu curaj nu doar în centrul atenției noastre, ci și al celorlalți.

Foto: Kjersti Joergensen /Shutterstock

O simplă coincidență că luna plină a lunii februarie (februarie = luna iubirii) are puternic aspectata această vibrație cosmică a a iubirii? Energia Lunii pline în Leu de pe 16 februarie este accentuată și de o interesantă, romantică și dinamică aliniere dintre două planete cheie, Venus (planeta iubirii) și Marte (planeta pasiunii) în Capricorn, ceea ce determină în noi o analiză a relațiilor de iubire în viața noastră și o reevaluare a priorităților în cuplu, având câștig de cauză conducerea relației înspre statutul de longevivă, nevoia de siguranță în cadrul ei și necesitatea de a o cultiva și dezvolta mai mult.

Totodată, la un alt nivel, conjuncția dintre Marte și Venus poate fi percepută și ca un semn de bun augur pentru a crea iubirea sănătoasă în interiorul nostru prin unirea și aducerea la un echilibru a masculinului și a femininului din noi. Ca aspecte mai puțin plăcute putem vorbi de jocul de-a șoarecele și pisica în unele cupluri, de inversarea de roluri, de unele discuții sau concluzii tranșante ce pot încheia ceva, dar care, în același timp, creează loc pentru un nou drum înainte.

Mai mult, această Lună plină vine în sprijinul nostru și în conjuncturi ce țin de creativitate și inspirație. Jupiter (în Pești), planeta norocului, creează un sextil cu planeta Uranus (în Taur) așa că putem spera la surprize magice atunci când ne așteptăm mai puțin, la elementul spontanului care ia forme nebănuite, la momente de inspirație pură, sclipiri de genialitate, gânduri sau idei strălucite care, dacă vor fi sădite în teren fertil în perioada următoare, îți pot schimba cursul vieții.

Se activează însă totodată, tot în această perioadă, și Nodurile lunare ale destinului (Pluto se conectează cu Nodurile Destinului pe 14 februarie) așa că unii dintre noi resimt puternic în perioada următoare karma în viața lor sau vor trăi momente ce țin de pură fatalitate. Se închid unele uși, se deschid alte uși, unii oameni pot intra în viețile noastre, iar alții pot ieși. Într-un cuvânt, relațiile EVOLUEAZĂ în săptămanile următoare. Sufletul unora poate traversa anumite dificultăți, poate că au de făcut unele alegeri, poate că trebuie să ia mai mult atitudine pentru ei înșiși, să se autoîmputernicească astfel încât să facă pace cu propriul destin, să se alinieze cursului ei de moment, dar să o facă cu încredere și credință, împăcați cu ei înșiși, îndrăzneți și siguri pe ei, ca și cum ceea ce trăiesc și li se întâmplă este pentru binele lor cel mai înalt fiindcă așa este, chiar dacă pe moment poate că nu aceasta pare realitate. Nu lăsa să te simți precum o barcă în vânt, preia cârma sorții tale și fii Soarele vieții tale.

Foto fr si main: Rasica /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri