12:01, 26 Ianuarie 2015 publicat în Horoscop

Te-ai intrebat vreodata care este legenda mitologica a zodiei tale?

Berbec

Primul semn zodiacal, Berbecul este reprezentat chiar de catre un berbec. Potrivit mitologiei si legendei Lanii de Aur ce a circulat de-a lungul anilor spune ca un berbec le-a fost prezentat zeilor Phrixus si Helle de Nephele.

Cei doi zei formau un cuplu care incerca sa treaca marea pe spatele unui berbec pentru a se feri de mania Herei. Helle a cazut de pe berbec si a murit innecata, dar Phrixus a reusit sa ajunga in siguranta in Colchis unde a sacrificat berbecul in semn de jertfa pentru marele zeu Zeus. In semn de recunostiinta, Zeus a creat constelatia berbecului.

Citeste si:
Dieta Keto, stilul de viață care învață organismul să ardă toate...
Dieta Keto, stilul de viață...

Taur

Taurul este al doilea semn zodiacal al horoscopului, iar legenda spune ca acesta este reprezentat chiar de taurul ce a purtat-o pe Europa pana in Creta, acest taur find chiar deghizarea pe care Zeus si-a ales-o.

Mai tarziu, Europa a nascut trei copii: Minos, Sarpedon si Radamanthys, fii ai lui Zeus. In cele din urma, Minos a devenit regale Cretei, iar Pasiphae, sotia lui, i-a daruit un fiu ce a purtat numele de Minotaur. Mai tarziu, Minotaur a fost macelarit de catre Tezeus in Labirint, iar in semn de respect, a luat nasterez constelatia taurului.

Citeste si:
”Cruella”, o poveste fermecătoare despre originea și devenirea...
”Cruella”, o poveste...

Citeste articolul integral pe Kudika.ro

Foto homepage: Zodia leu, Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri